605 2

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета

Мартин Христов

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към кабинета, който подготвя БСП. Това каза в "Денят започва" по БНТ Нигяр Джафер, зам.- председател на Народното събрание.

По думите й тази седмица ръководството на партията ще обсъди темата на вота.

Според нея секторите "Сигурност" и "Здравеопазване" винаги "плачат за вот на недоверие".

В студиото на БНТ зам.-предс. на НС каза, че оставката на министъра на здравеопазването задълбочава още повече безизходицата в здравния сектор и само един човек в държавата знае кой ще е бъдещият министър, а според нея е възможно той да не е медицинско лице.

В коментар за бюджета, Джафер заяви:

"Това е бюджет на отложената реформа. Моето твърдение е, че няма философия. Няма как да има приемственост, когато министрите се сменят на 6,7 месеца и всеки следващ отрича предходния. Това е бюджет, с който управляващите се опитват да си осигурят повече спокойствие. Нито пациентите ще получат по-качествено здравеопазване, нито работещите ще получат по-добро заплащане, защото това е бюджет на отложената реформа. По думите й рано или късно трябва да има електронно здравеопазване, защото това е един от начините за контрол на здравната система и в противен случай ще говорим, че нито една система не работи".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЦРУ
  Отговор
  1 16:23  06.11.17
  Нне се и съмняваме в това,БСП и ДПС винаги са били една партия под контрола на ДС и КГБ!:):):)
 • Шляхтиц
  Отговор
  2 19:09  06.11.17
  Колко акъл имате та не знаете какъв ще е резултата от вота на недоверие. Вместо като опозиция да помагате и корегирате към по-добро управлението на държавата, само пречите, бойкотирате, бламирате и губите времето на народното събрание. Увеличихте си и без това НЕЗАСЛУЖЕНИТЕ депутатски заплати и се занимавате с интриги, скандали и какви ли не още безумия.

Напиши коментар:


Публикувай