774 1

Шествие в Плевен за годишнината от референдума на Слави

Мартин Христов

Шествие по повод една година от провеждането на националния референдум, иницииран от „Шоуто на Слави”, се проведе днес в Плевен. То беше организирано от доброволците, които работиха в Плевен за провеждането му. Те се събраха пред Драматичния театър и издигнаха плакати, на които пишеше „Аз съм референдумът! Аз съм България! Моят глас има значение!”.

Тук сме, защото не трябва да забравяме нещата, които бяха надежда за ново начало и един рестарт на политическата система, каза Иван Иванов, един от доброволците за организиране на референдума в Плевен, пише infopleven.com.

„Политолози, които се изреждат да ходят по студията, обясняват колко са вредни мажоритарните избори, как в парламента ще влязат страшни бизнесмени, но никой реално не каза, че така ще се спре купуването на гласове”, каза Иван Иванов. Той беше категоричен, че „когато хората спрат да си продават гласовете, това ще доведе до наистина правилен избор” и хората ще избират депутати, които наистина познават и уважават.

Според излезлите на шествието всички политически партии в страната, включително и ГЕРБ, са против исканията на референдума. Мажоритарността в България отдавна е убита, обобщи Иван Иванов.

Сред участниците в шествието беше и Петя Лазарова, която е излязла на този протест, защото е убедена, че не бива да се пренебрегват гласовете на 3.5 милиона българи, казали „да” на референдума.

„Най-горещите места в ада са за тези, които в мигове на велико човешко падение или морална криза са проявили безразличие”, с този цитат на Данте участниците в шествието призоваха към действие.

Плевен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • А стига вече че само тоз ми липсва
    Отговор
    1 20:35  06.11.17
    В Плевен си го тачат ама извън Плевен и майка му не иска да го види тоз, така че да си го приберат у дома

Напиши коментар:


Публикувай