373 8

Цветанов: Смешно е да ходим на избори

Държавата е стабилна

Стефанаки Йоанис

Държавата днес е стабилна. Смехотворно, несериозно и безотговорно е държавата да отива на нови избори. Политическите опоненти в лицето на БСП и ДПС се опитват да оформят антиправителствен блок. Нямаме притеснения за вота на недоверие. Това заяви зам. – председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, който проведе работна среща с представители на структурите от Русенска община.

Тя се състоя тази вечер в Пленарната зала на Община Русе и на нея присъстваха областният координатор на ГЕРБ в Русенска област и народен представител Пламен Нунев, колегата му Светлана Ангелова, депутати от Бургаски и Благоевградски избирателен район, общински съветници, зам. – кметове на Община Русе, кметове на кметства от региона, членове на ГЕРБ от област Русе. „Нашите политически опоненти в момента нямат какво друго да направят освен да водят една компроматна война, която цели дискредитиране на страната в контекста на предстоящото европредседателство“, коментира Цветанов. По думите му ГЕРБ доказала, че има системен подход и затова получава тази оценка от обществото. Цветанов посочи, че хората ще вярват на тези, които могат да правят политики и могат да покажат видими резултати. „За 2018 година приходите ще бъдат повече в бюджета. БВП ще достигне рекордните 105 млрд. лв.

Бюджетният дефицит ще бъде под 1 %, което означава ,че държавата няма да задължи следващите поколения“, подчерта Цветан Цветанов. Той обясни, че 750 млн. лева ще бъдат насочени към държавния сектор, като преимуществено парите ще бъдат за сферата на образованието. 330 млн. лева повече ще има за заплатите на учителите догодина. „Така младите хора ще бъдат задържани в страната“, отбеляза лидерът на ПГ на ГЕРБ. Цветан Цветанов подчерта, че ГЕРБ акцентира и върху социалната политика. „За хората с увреждания ще има 64 млн. лв. и те ще дойдат от европейското финансиране и няма да тежи на държавния бюджет. На 180 лева бе увеличена минималната пенсия, а само преди месец бе направена втората стъпка – 200 лева. Това ще струва на бюджета 180 млн. лева. Правителството направи така, че да има и програма за отглеждане на деца на работещи родители, за която вече са подадени над 1900 молби“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

„Хората се интересуват единствено от решаване на местните проблеми и стабилността в държавата. За бизнеса е важно да има политическа стабилност, за да направят съответните капиталови разходи и инвестиции“, коментира още Цветанов и добави, че е важно политиците да бъдат до хората и да решават всеки един техен проблем.

„Трябва да бъдем позитивни и градивни и да намаляваме противоречията, които се нагнетяват в обществото“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ. Ние трябва да бъдем постоянно при хората. През новия политически сезон областното ръководство на партията не се събира само в Русе, а и в общините – при хората. Това заяви пред множеството областният координатор на ГЕРБ в Русенска област Пламен Нунев. „Такива събирания са проведени в Бяла, Ценово, Иваново, Две могили. След 3 месеца ще се направи отново обиколка, за да може по места да се анализират и решават своевременно проблемите“, добави Нунев.

В хода на събранието зам. – кметът Страхил Карапчански направи кратка презентация за проектите, реализирани от Община Русе, както и тези, които се осъществяват сега с европейско финансиране. Той благодари на народните представители и лично на Цветан Цветанов, както и на Министерски съвет с министър – председател Бойко Борисов за съдействието по различни въпроси. В края на събитието Цветан Цветанов връчи членски карти на новоприети членове на ГЕРБ в Русенска община.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Guest1
  Отговор
  1 09:03  07.11.17
  Може да е смешно, ама натам отиват нещата. Патриотите нали искат оставката на Симеонов. Кой знае още какви неща ще се случат.

  Коментиран от #5

 • бббббб
  Отговор
  2 09:09  07.11.17
  Крадем систематично и стабилно .
 • Чужденец
  Отговор
  3 09:11  07.11.17
  То като изберете други ще цъфнете та чак ще вържете
 • ЦРУ
  Отговор
  4 09:28  07.11.17
  Смешно ви е,но на БСП и ДПС не им е проблем да купят двама патриоти и един от вашите и сте АУТ!3-ма предатели и Нови избори,това ви чака!Вече подценихте БСП и загубихте от Радев-Първанов!Та-"спете спокойно"!:):):)

 • onq s konq
  Отговор
  5 10:41  07.11.17

  До коментар #1 от "Guest1":

  Много се дразня от подобни приказки-не защото авторите им могат да ме подведат или излъжат,а ЗАЩОТО СЕ ОПИТВАТ ДА МЕ ПРАВЯТ НА ГЛУПАК!"Патриотите искат оставката на Симеонов"...Не ПАтриотите,а ШЕПА ПАТРИОТИ от далечно Хасково,подкупени с червени и турски пари си подават оставките с цел ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА СМУТ И ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНА КРИЗА...като резултата е-ЗАМЯНАТА ИМ С НОВИ ХОРА!И запомнете бе руски тролове:Умният винати може да ви излъже,но вие него-НИКОГА:)
 • Кака Гинка
  Отговор
  6 16:54  07.11.17
  На лапачите им е смешно,на останалите - не! И ако този път опозицията си изиграе правилно ходовете,изведнъж ще ви стане тъжно г-да управляващи!
 • ББ ГРОБ
  Отговор
  7 22:03  07.11.17
  А,най е смешно да се ти да се изказваш!!!
 • Бат Мишо
  Отговор
  8 21:54  09.11.17
  един път да е прав апартамент бей- -смешни сме че ходим на избори,докато ГРОБ си печата бюлетини със сопите деректно в парламента и да се посмеем и ние ,не само той

Напиши коментар:


Публикувай