14 598 62

Божидар Димитров: Мария Захарова е "пикла без цицки"

Говорителката на руското външно министерство изказала лично мнение

Стефанаки Йоанис

Култова личностна характеристика на говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова направи пред сутрешния блок на Нова тв историкът Божидар Димитров.

В ефира на телевизията бившият шеф на Националния исторически музей нарече дамата „пикла без цицки“, която на всичко отгоре била и руса. „Не я ли виждаш колко е слаба и руса“, обърна се Димитров към водещия Виктор Николаев.

Според историка, Мария Захарова не е говорител на Русия, а на МВнР, и позицията й, че Червената армия е спасила българските евреи, била само нейна и на 5-6 младоци, които й написали това, което руската пропаганда иска.

„Казах, че човек не може да отговори с "да" или "не" на въпроса дали ще влезе политиката. Не съм казал, че влизам в политиката. Говорих по принцип, но няма нищо конкретно“, отговори той на въпроса с какво ще се занимава след като вече е пенсионер. Божидар Димитров Той добави, че ще пише мемоари и политически анализи, където е особено силен.

"Колко повече нападат Обединените патриоти и в частност Валери Симеонов, толкова повече ще гласуват за тях", отсече историкът. "От БСП вдигат шум, за да не бъдат забравени. Затова са и тези подскоци за някои втори, трети братовчедки. Вдигат шум, който обаче няма смисъл. Бойко Борисов не се притеснява, усмихва се, строи и реже ленти", коментира Божидар Димитров.

"Опозицията е много слаба и изхабена. Трябва да се намери друга опозиция. Все още може да се намери една нова партия, но няма да съм аз", отсече професорът.

Миналата седмица Мария Захарова блесна с впечатляващо неточен прочит на историята на спасяването на българските евреи през Втората световна война.

На 3 октомври говорителката на Сергей Лавров Мария Захарова коментира поредното оскверняване на Паметника на съветската армия в София, на който преди няколко дни се появи надпис "100 години ционистка окупация". Захарова призова българските власти да вземат мерки срещу честите осквернявания на известния като МОЧА монумент, а след това блесна с "впечатляващи исторически познания".

"Вандалите (не мога да ги нарека другояче) атакуваха паметника буквално преди седмица, но този път надминаха себе си, пишейки надписи с откровено антисемитски характер. Това е особено цинично в светлината на това, че в годините на Втората световна война благодарение на нашите войни успяхме да предотвратим депортацията на евреите от България и по този начин да спасим около 50 000 души от неминуема гибел", каза Захарова в коментар на посегателството.

Историята на спасяването на българските евреи обаче няма нищо общо с разказа на говорителката на руското външно министерство. Спасяването на сънародниците ни от лагерите на смъртта е политически акт, масово подкрепен от народа на България. Целият процес си е от начало докрай "българска работа". В защита на евреите са проведени протести, а решаващи се оказват решителните действия на парламентаристи и общественици, които оказват оказват отпор на Хитлеристка Германия срещу изпращането на българските евреи в лагерите на смъртта.

Сред най-изявените активисти за спасяване на евреите в България са депутатът Димитър Пешев, Българската православна църква, а депортацията е отменена с личната намеса на Цар Борис III. Това се случва в дните 9 и 10 март 1943 година, когато Червената армия все още е много далеч от българските земи и за неин принос в това дело е несериозно да се говори. Българското външно министерство реагира остро на изявлението.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Моника Писанкънев (гост)
  Отговор
  1 09:29  07.11.17
  Стига сме се занимавали с тая, некъпаната !

  Коментиран от #48

 • Реалист (гост)
  Отговор
  2 09:30  07.11.17
  Хахахаха - БРАВО ПРОФЕСОРЕ, СТРАХОТНО ТОЧНО ДЕФИНИРАНЕ... Деня ми почва с усмивка а и от тук нататък ще мога да ползвам дефиницията ти за "говорителката"... Трябват ни по-вече българи като теб!
 • 3 09:44  07.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Stoich (гост)
  Отговор
  4 09:52  07.11.17
  Какво лошо като е руса и слаба. Трябва ли да е мургава, космата и дебела? Гърди може да си сложи винаги, ако пожелае. Той пенсионера Димитров щото е много готин и само фотомодели му връзват... Саляндур!
 • ТЕСТОТО (гост)
  Отговор
  5 09:52  07.11.17
  БОЖО,добре,че ти намериха работа защото щеше да бъдеш обикновен селски библиотекар или параджия в някое селско кметство.Вие от мухата направихте слон.Еманципирани марионетки.
 • Stoich (гост)
  Отговор
  6 09:59  07.11.17
  Какво значение има кой ги е спасил чифутите. Важното е, че е било голяма грешка.
 • 681 БЪЛГАРИЯ (гост)
  Отговор
  7 10:05  07.11.17
  ХА ХА ХА БРАВО НА БОЖИДАР ДИМИТРОВ ПОСТАВИ Я ТАЯ МЪРЛА НА МЯСТО !!!
 • гост (гост)
  Отговор
  8 10:08  07.11.17
  Никой не е чел библията и пророчеството на Исус Христос.Та не се дуйте с това спасяване, а помислете за собственото си такова.
 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  9 10:12  07.11.17
  Браво перкендето на ГЕРБ се изказа
 • Morgoth (гост)
  Отговор
  10 10:29  07.11.17
  Всъщност за 40-те си години жената си изглежда доста добре и не че има някакво значение, но косата и не е естествено руса. Тя е там точно за това - да изглежда добре и да казва неща, които други хора преди това са преценили, че трябва да се кажат и да понесе отговорността, ако не се получи очаквания ефект.
 • Sasho (гост)
  Отговор
  11 10:32  07.11.17
  Може да е малко грубо, но руснаците само от това разбират. По-големи простаци от руските политици няма.

  Коментиран от #25

 • МАТРОСОВ (гост)
  Отговор
  12 10:38  07.11.17
  ЕЕее това приказки на умен , интелигенте и еродиран челавек ли е ся ? И как би описала една дама таково природно явление? Ще поледвали отговор? Никога не е късно човек да става резил.
 • Шляхтиц (гост)
  Отговор
  13 10:41  07.11.17
  Поздравления за професор Божидар Димитров, коментаторите Реалист и 681. Бях се разстроил, че само в нещастна България могат да се родят същества като Мая Манолова и Корнелия Нинова, но вече се успокоих, че навсякъде по света може да стане това.

  Коментиран от #14

 • 14 10:51  07.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Скорпион29 (гост)
  Отговор
  15 10:58  07.11.17
  А тоя дебелия да не ми се прави на патриот щото вс.видяхме как скочи от БСП при ГЕРБ за парички така че хора без морал е някак си не уместно да ми изказват мнение
 • Прометей (потребител)
  Отговор
  16 10:59  07.11.17
  ХАХААА, и божкУ РОМА реши да се изтропа по темата

  Божка, беги да мажеш ТИКВАТА на БибиткУ със “светена водица“, че хептен я втаса завалията........
  с две думи БОЖКА, ТИ СИ НАЙ-ОБИКНОВЕН........ДУРАК, както би казала Мария ПРЕКРАСНАЯ....
  Ма тя е ДРУГА КЛАСА, със такива селски ТОЛУПИ не би се захванала..

  Коментиран от #17

 • mediator37 (гост)
  Отговор
  17 11:09  07.11.17

  До коментар #16 от "Прометей":

  И аз мисля, че не е прав историкът- иптян без цици не е, става за три-четири пъти. А пък дали е мърла зависи от това мие ли си подробностите под чатала или не. Ако намирисва- мърла е. Но за това също не са приведени органолептични доказателства. А пък дали е проста, всички видяхме, чухме , разбрахме. Обаче е руса, друго си е русото, макар и рядка косицата, но... Русо гладно нема.

  Коментиран от #20

 • Грую (гост)
  Отговор
  18 11:14  07.11.17
  Наистина личните нападки не са много уместни, поне от хора на такова високо ниво, но пък за познанията и по писана история, доколкото разбира се и тя е достоверна, е напълно прав.
 • СТРАНДЖА (гост)
  Отговор
  19 11:20  07.11.17
  МОЖЕ ДА ИМА ИЛИ ДА НЯМА ЦИЦИ, ТОЙ КАТО БИВШ ДИРЕКТОР НА НИМ НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИ ТАСКИВА ГЛУПОСТИ, НЕ Е В КВАРТАЛНОТО КАФЕНЕ ПРИ НАБОРИТЕ-НЯКОЙ ТРЯБВА ДА МУ НАПРАВИ ЗАБЕЛЕЖКА, КАКТО И НА ОНЯ ЛУМПЕН ЛАСКИН-ДВАМАТА СА НАДПРЕВАРВАТ КОЙ ПО-ГОЛЯМА ТЪПОТИЯ ДА КАЖЕ.
 • Прометей (потребител)
  Отговор
  20 11:20  07.11.17

  До коментар #17 от "mediator37":

  Едно е сигурно, БожУ РОМЪТ......МИРИШЕ на НЕЧИСТОПЛЪТНОСТ......ФИЗИЧЕСКА........и ДУХОВНА....
  Само завършен идиот може да каже това !
 • dragula (гост)
  Отговор
  21 11:21  07.11.17
  Публикувано във факти.бг: В защита на евреите са проведени протести, а решаващи се оказват решителните действия на парламентаристи и общественици, които оказват оказват отпор на Хитлеристка Германия срещу изпращането на българските евреи в лагерите на смъртта.
  Дали тези действия, не са били мотивирани от разгрома на Вермахта при Сталинград? И дали при обратния изход от тази битка и от войната щяхме да успеем да ги спасим, колкото и да искаме.
 • ХАСАН (гост)
  Отговор
  22 11:44  07.11.17
  Димитров си е от ония българи които са си-нагли и прости...2/3 от живот му мина да вика " да живее КПСС и вечна дружба с братушките,". Сега от Запад му дават една шепа жълтици ...евро...и е готов да плюе всичко

  Коментиран от #23

 • Бесен Язовец (гост)
  Отговор
  23 11:52  07.11.17

  До коментар #22 от "ХАСАН":

  Не жълтици, а сребърници
 • Аааа (гост)
  Отговор
  24 11:54  07.11.17
  Е ,тоя , измисления пък прилича на ГОВОРЕЩА СВИНЯ !
 • Има има (гост)
  Отговор
  25 11:55  07.11.17

  До коментар #11 от "Sasho":

  А какво ще кажеш за все по-изкукващия Б. Димитров?
 • Сравнение (гост)
  Отговор
  26 12:02  07.11.17
  По-добре това Марийче,отколкото нашите министърки.Сетете се за конете от Външно и Туризма.Да не говорим за Цецка-Мамата...Ама Божо като вече не може и на всяка вече ще намира кусури...
 • ХАСАН (гост)
  Отговор
  27 12:10  07.11.17
  На тая Мария прадядо му е минал Дунава и се е бил за българите....

  Коментиран от #30, #57

 • ултра (гост)
  Отговор
  28 12:24  07.11.17
  Оставете настрана глупотевините на Божо, с цици или без цици няма значение, по-важното е, че тази гаварителка не може да има и няма собствено мнение, а има право да изказва и изказва такова само от името на държавата Русия! Което пък означава, че с тази поредна подигравка от страна на Русия към България, се изпълнява просто поредната схема от "алтернативната" и хибридна пропаганда на Путин, с идеен катализатор Ал. Дугин, срещу нас и срещу българската История и Демокрация, изобщо!
 • кирил (гост)
  Отговор
  29 12:28  07.11.17
  известна е като алкохоличка и направила сватбата си в сащ със снимки приличащи на лека жена.важното обаче,е че тя чете това което са й дали от външно министерство,следователно това е официалната руска позиция.скоро можем да очакваме декларация,че червената армия е спасила християнството
 • Pesho (гост)
  Отговор
  30 12:56  07.11.17

  До коментар #27 от "ХАСАН":

  На мен прадядо ми е занесъл писменост и християнство в дивата и неграмотна тогава Русия, но благодарност за това не сме видяли.
 • ох на батя (гост)
  Отговор
  31 13:25  07.11.17
  Не ме кефят руснаците, но смятам рускините за едни от най-красивите жени в Света и тази руса милфа не прави изключение!
  Момичето си има всичко, дори и цици, страхотна е!

  Коментиран от #42

 • гого (гост)
  Отговор
  32 13:29  07.11.17
  Като си избрал ролята на джавкащо кученце ще трябва да очакваш и някой път да те посритат. БД вече е почти изкукал, защото досега поне не беше падал на такова ниво да коментира хората, а не фактите. И трябва да бъде много благодарен, че Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси не се самосезирала след всички факти, изнесени за него и най-близките му роднини. Ма пуста суета, не го пуска да си гледа здравето и старините.
 • Джентълменът русофил (гост)
  Отговор
  33 13:54  07.11.17
  Аз лично мисля, че Божидар Димитров е един озлобен, комплексиран и природно простоват човек. По-добре пенсионер отколкото в политиката. Казано е: На бодлива крава, Бог рога не дава. Колкото повече се опитват да настроят българина срещу Русия, ние толкова по-силно започваме да я обичаме. С Русия ни свързва миналото, православието и културните особености, докато със САШ ни свързва НИЩОТО! Вярно е, че медиите промиват мозъците на младото поколение с лъжи, но затова сме ние старото поколение за да им кажем истината! Да живее българо-руската дружба.

  Коментиран от #52, #60, #61

 • ха-ха-хаааа.... (гост)
  Отговор
  34 14:32  07.11.17
  А Божо и Боко имат МЕКИ МАРКУЧИ.

  Коментиран от #43

 • jambazina (гост)
  Отговор
  35 14:36  07.11.17
  Личи си коя е фокус групата на Б.Димитров, с тоя грозен език, адресиран към жена, макар и изказването и да е невярно.
 • Гост (гост)
  Отговор
  36 15:05  07.11.17
  Мен ме кефи жената, екстра си е... явно на професора вече не му става. Със сигурност и акал си има... а за цицките, колкото толкова :)
 • Амчи (гост)
  Отговор
  37 15:20  07.11.17
  с цици, без цици, дали е пикла или не, дайте я насам да я ашладисам по нашенски
 • шоп (гост)
  Отговор
  38 15:37  07.11.17
  Обикновена вафла от 0,5 ст.по времето на БКП.Само те могат да изопачават историята.
 • ско (гост)
  Отговор
  39 15:45  07.11.17
  НАПИЛА СЕ БЪЛХАТА С КРЪВ И ДРУГИТЕ И БИЛИ КЛЬОЩАВИ
 • Демократ (гост)
  Отговор
  40 15:57  07.11.17
  Захарова ,тя не е кой знае какво но пак става ,а тоя дъртофелник по добре да се гръмне,да не плаши децата.
 • Дако чикиджията (гост)
  Отговор
  41 16:31  07.11.17
  бих и го подал много ме кефи...
 • Просто аз (гост)
  Отговор
  42 16:41  07.11.17

  До коментар #31 от "ох на батя":

  Да ама е блятка

  Коментиран от #47

 • 43 16:44  07.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост (гост)
  Отговор
  44 16:59  07.11.17
  Абе нещастник , кой си ти и за какъв се мислиш ? Толкова ли си кух , че да даваш оценка на говорител на външно министерство на велика държава ? Да не би акъла да ти е в г*за ? Бог да пази България от такива "професори" !
 • гамена (гост)
  Отговор
  45 17:16  07.11.17
  Бих я опънал с огромен кеф и после ще заобича България
 • Antimediator (гост)
  Отговор
  46 17:40  07.11.17
  Хайде всички Матросовци на амбразурата да защитите Путин и антуража му !
  Няма значение ,че злословат срещу България, важното , че простотията идва от Москва.
  Само , че трябва да правите разлика между обикновените руснаци и тяхната интелигенция от една страна ,и Путин и креатурата му от другата страна.

  Коментиран от #51

 • 47 17:43  07.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 48 18:03  07.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Патриот (гост)
  Отговор
  49 18:30  07.11.17
  В знак на благодарност към направеният от нас жест днес родните ни политици, ръководени и спонсорирани от държавното еврейство ни правят роби и унищожават родината ни, за да бъде взета на жълти стотинки от наследниците на същите тези спасени евреи.

  Изключително уважавам г-н Димитров, доказал се неведнъж със знания си в областта на историята. Вярно е, че е малко краен в изказванията, но не вярвам да е казал такова нещо по адрес на г-жа Захарова. Може да е казал нещо нелицеприятно, но до такава крайност едва ли е стигнал.
  Още повече, че нашите медии както знаем не са от най-обективните и достоверните. Това допълнително засилва съмнението ми.
 • чалга (гост)
  Отговор
  50 18:57  07.11.17
  Много аи е прав Божо!
 • Джентълменът русофил (гост)
  Отговор
  51 20:14  07.11.17

  До коментар #46 от "Antimediator":

  Нали затова говорим приятелю...не трябва дасе позволява на Запада да промива мозъците на интелигентните. Ти не се безпокой - Евромайдан в Русия няма да има. Само не знам, ако някога колелото на историята се завърти, де ще се крият по миши дупки, всички що плюят сега по Русия.

  Коментиран от #53

 • ник (гост)
  Отговор
  52 20:17  07.11.17

  До коментар #33 от "Джентълменът русофил":

  не е българо руска, а българо съветска, БКП- КПСС вечна дружба това помним старото поколение, освен ти даси 1913г раждан и да помниш братушките като руснаци, аз ги помня като съветски съюз, даже имах едно русначе по пионерска линия да му пиша, от Узбекска ССР.
 • 53 20:33  07.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 1008 (гост)
  Отговор
  54 21:03  07.11.17
  На мен пък ми харесва.
 • Кака Гинка (гост)
  Отговор
  55 21:15  07.11.17
  Един ръси простотии в Испания, а друг му приглася от нашенската ясла! Нали сте историк бе, г-н професор: извадете исторически факти, оборете я, докажете,че тази жена е некомпетентна или умишлено злонамерена; сразете я така,както се сразява противник!Вместо това,маститият професор седнал да обсъжда външния ѝ вид като подпийнал чобан в селска кръчма! Да не говорим, че доста жени, изглеждащи по подобен начин биха се засегнали от "джентълментското" му изказване. Ганьо ще си е Ганьо и след хиляда години - заради ей такива кратуни начело сме станали за смях навсякъде.После ни е криво,че ни смятат за туземци...
 • кон (гост)
  Отговор
  56 21:35  07.11.17
  Божо, пеперудо прелетна ,нито имаш право да говориш за морал, нито за физика. Огледало нямаш ли да видиш какъв си превтасал козунак!! Тоя не вижда , че некролога му стърчи от джоба, оценки за красотата на Захарова дава!!! Шкембе безформено!
 • Дони (гост)
  Отговор
  57 11:18  08.11.17

  До коментар #27 от "ХАСАН":

  Не бил се е за Царя и за завладяване на нова губерния и най важното Константинопол и Проливите!
 • Европеец (гост)
  Отговор
  58 11:37  08.11.17
  Руската убавица е била изнасилена от некое хасанче и за това говори идиотии!:):):)
 • Опитен (гост)
  Отговор
  59 20:53  09.11.17
  Винаги чета с интерес коментарите на Кръстника на Боко, но не съм съгласен с него, че М.Захарова е без цици. Вярно, че може да са по големи, но чак пък толкова да сме взискателни? Няма да сучем наборе. Ако ще търсим недостатъци, може и да е епилирана там където ни интересува и с това ще се оправдаваме.
 • истината (гост)
  Отговор
  60 00:01  10.11.17

  До коментар #33 от "Джентълменът русофил":

  За коя дружба говориш?Та ние с Русия сме водили повече войни отколкото с Турция?
 • истината (гост)
  Отговор
  61 00:01  10.11.17

  До коментар #33 от "Джентълменът русофил":

  За коя дружба говориш?Та ние с Русия сме водили повече войни отколкото с Турция?
 • На мен ми (гост)
  Отговор
  62 15:49  10.11.17
  На мен ми харесва такава ,, слаба,руса и некъпана,,

Напиши коментар:


Публикувай