2 247 1

Работата в община Хасково е почти напълно блокирана

Скандалът с шуробаджанашките назначения в Хасково е изправил кмета Добри Беливанов пред кадрова криза

Мартин Христов

Скандалът с шуробаджанашките назначения в Хасково е изправил кмета Добри Беливанов пред кадрова криза, въпреки че той не признава това. "За момента нямам нужда", каза той в отговор на въпрос как се справя без заместници. Това обаче едва ли е точно така, защото кметът е дал повече правомощия на шефове на дирекции в общината, пише "Сега".

Преди месец двамата заместник-кметове Евгени Консулов и Милена Трендафилова подадоха оставки заради това, че са кум и бивша съдружничка на депутата Делян Добрев. Пред "Сега" Беливанов разказа, че ще работи само с един заместник - Велин Балкански, а с допълнителни отговорности ще бъдат натоварени директори на звена в местната администрация. Беливанов увери, че всички роднински назначения в общината са освободени. В същото време напрежението между кмета, който беше изключен от ГЕРБ, и мнозинството в Общинския съвет на Хасково от ГЕРБ продължава.

От началото на раздора между кмета и местната структура на ГЕРБ Общинският съвет е имал едно заседание. "Трудно се работи", обобщи зам.-председателят на местния парламент Митко Полихронов (ГЕРБ). В понеделник председателят на Общинския съвет Таня Захариева (ГЕРБ) поиска да бъде свикано извънредно заседание на 16 ноември заради това, че кметът Беливанов оспори вчера решение на общинарите от последното заседание.

Възражението на кмета е заради решението 181 хил. лв., предвидени за видеонаблюдение, да се прехвърлят за развитието на детско-юношеския спорт и културата. Според Беливанов не става ясно на какъв принцип са определени размерите и предназначението на сумите, които ще се разпределят между спортните клубове и културните организации и институции. Не било известно от предложението на ГЕРБ за какво конкретно ще бъдат изразходвани средствата от страна на спортните клубове и културните организации, след като не са предвидени мерки и отчетност. И предлага средствата за спорт и култура да се дават на проектен принцип след обществена дискусия. Ако не бъде прието възражението на кмета, той може да обжалва пред Административния съд.

Хасково / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • onq s konq
    Отговор
    1 11:58  07.11.17
    И кво я бърка София да командирова в Хасково един комплект КМЕТ СЪС ОБЩ. СЪВЕТНИЦИ и да върви работата ?

Напиши коментар:


Публикувай