391 5

Kомитетът за зимните олимпийски игри в Пекин ще си сътрудничи с Банско

Делегацията е на посещение по собствена инициатива

by Fakti.bg

Организационният комитет за зимните олимпийски игри Пекин 2022 започва сътрудничество с Банско. Делегация, водена от Занг Джиандонг - изпълнителен вицепрезидент на комитета и заместник-кмет на Пекин, както и от негово превъзходителство г-н Занг Хайзхоу, посланик на Китай у нас, посети днес най-добрия ни ски курорт. Делегацията е на работно посещение в Банско с цел обмяна на опит и установяване на сътрудничество.

Гостите разгледаха съоръженията в ски зона Банско и се запознаха с опита и успешните практики в управлението й не само като туристически център, а и като домакин на професионални спортни състезания и събития от световен ранг, като също разгледаха автентичната част и забележителностите на града.

Организационният комитет на Пекин 2022 търси партньори с опит, с цел планиране на обучение на китайски специалисти, за да осигури техническата подготовка за зимните игри. На проведената работна среща при кмета на общината, Георги Икономов, беше отправено предложение от Община Банско, съвместно с Българската федерация по ски и Юлен АД, за обучение на кадри и обмяна на опит, което гостите приеха категорично. Специалистите ще идват на място през зимния сезон в Банско, за да се запознават отблизо с работата на ски зоната и да бъдат обучавани.

Останалите представители в делегацията са Ю Дебин, генерален директор дирекция Обслужване на игрите Пекин 2022, Ли Сен, зам.-директор дирекция Общо планиране Пекин 2022 и Пан Зиуеи, зам.-директор дирекция Международни отношения Пекин 2022.

Делегацията е на посещение по собствена инициатива с цел да се запознае с успешното управление на Банско като туристическа дестинация и планински център, който е специализиран в организирането на международни спортни прояви, благодарение на проведените Световни Купи по ски и сноуборд. Китай иска да се подготви максимално добре за зимната олимпиада, както и за менажирането на зимните курорти, които изгражда в момента.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Скиор
  Отговор
  1 08:48  08.11.17
  И,банско...
 • Стефчето
  Отговор
  2 11:20  08.11.17
  това е огромно признание, организаторите на олимпиада да черпят опит от банско. това показва колко напред в организационно отношение на зимни спортни събитие е нашия курорт. браво. и дано сътрудничеството е полезно и за двете страни.
 • Шиши
  Отговор
  3 13:38  08.11.17
  Отдава ни се, к'во да праим :)
 • Георгиев
  Отговор
  4 14:52  08.11.17
  Поредно международно признание за Банско!
 • Каканашева
  Отговор
  5 20:28  08.11.17
  Това е поредното признание за българския зимен курорт. Тези новини ни правят сериозна реклама, а това ще ни доведе и повече туристи и печалби. Така че мога само да кажа едно голямо браво за усилията и работата.

Напиши коментар:


Публикувай