1 550 5

Зимата ни бърка в джоба поне с 1500 лева

За подготовката на автомобила за зимата пък са ни нужни от 130 до 550 лв.

Венцислав Михайлов

Зимата ще натовари финансите ни поне с бон и половина, като над половината от сумата отива за отопление на дома, пише в. "Монитор".

Най-евтино е да си топлим двустайно жилище на дърва, за което ни трябват не повече от 6 стотака. Най-скъпо пък излиза да се греем на ток, като сметките, в най-добрия случай, излизат около 1300 лв. и то при икономично използване на електроенергията.

Алтернативата като парно и газ излизат по-евтино. При централното топлоснабдяване, за да се тегли окончателно чертата трябва да се чака другото лято, за да видим каква изравнителна сметка ще получим от топлофикацията. За топли дрехи за започващата зима сега биха ни трябвали около 150 лв.

Отделно поне един стотак струва да си вземем нови обувки, като се оказва, че мъжките били по-скъпи от дамските.

За подготовката на автомобила за зимата пък са ни нужни от 130 до 550 лв. По-скъпият вариант, включва купуването на нови зимни гуми.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 09:17  08.11.17
  А така, учете хората да позлват дърва за двустайните си панелки. Защо не ги учите и на въглища и мазут. Най-евтино е на газ и централно парно за цялата сграда, която трябва да е санирана. Или централна климатична инсталация на ток. Има начини, но дървата са причина за замърсяването на градовете и смог, наред с изкормените дизели и индустриите.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  2 10:24  08.11.17
  Най-евтино, чисто и лесно е на ток с климатици.
 • Driving pleasure
  Отговор
  3 14:00  08.11.17
  Нема страшно кажете на Бойче и другата сряда на Министерски съвет ще повдигнат въпроса и бащицата ще вземе еднолично решение да отмени зимата...
 • ЖПеец
  Отговор
  4 14:33  08.11.17
  Няколко зими се топлих на климатици,за къща става дума,сега съм на газ.Отоплявах 3 етажа на ток за сума 3 пъти по-голяма от тази която плащам за газ.И топлината е съвсем друга.Става дума за 350-400лв на месец през най-студените дни. Така че кой хвали климатиците и топлофикация да си направи изводите сам.
 • JEEP
  Отговор
  5 10:52  09.11.17
  Публикувано във факти.бг: Зимата ни бърка в джоба Зимата ни дава сняг, който покрива посевите да не мръзнат, а когато се стопи - вода. Друг ни бърка в джоба!

Напиши коментар:


Публикувай