606 5

Унищожиха 90 хил. птици

Светослава Ингилизова

Близо 90 хиляди птици са унищожени до момента във връзка на констатираните огнища на Инфлуенца по птиците (грип). Първото огнище на болестта беше констатирано в средата на месец октомври в животновъден обект за отглеждане на патици в село Стефаново община Добрич, област Добрич. Бяха унищожени близо 11 хил. птици.

Второто и третото огнище беше констатирано в село Узунджово, община Хасково, област Хасково и в село Глушник, община Сливен, област Сливен в лично стопанство - ферма тип „заден двор“. За ликвидиране на заболяването бяха унищожени над 1500 птици.

Четвъртото огнище беше констатирано на 3 ноември в животновъден обект за отглеждане на патици в село Зимница, община Стралджа, област Ямбол, където бяха унищожени близо 8 хил. патици. Като част от мерките за ликвидиране и недопускане на разпространението на болестта беше умъртвено и цялото стадо кокошки-носачки в животновъден обект в землището на село Зимница.

Фермата е в непосредствена близост до констатираното огнище и попада в 3-километровата зона, в която се унищожават всички възприемчиви животни. Унищожени са близо 68 хиляди кокошки-носачки. Към момента на територията на област Ямбол е констатирано само едно огнище на заболяването Инфлуенца по птиците във ферма за патици.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  1 15:22  08.11.17
  Нвкой пита ли веганите дали са съгласни?
 • Квак
  Отговор
  2 18:00  08.11.17
  И с човеците така трябва всички в болниците растреляни и после изгорени а може и направо в пещите
 • Човекоподобен катил
  Отговор
  3 19:10  08.11.17
  .аси спокойствието с което се пише за изтребление на живи същества! Ще гори в ада цялото човечество.
 • ????
  Отговор
  4 19:40  08.11.17
  Що не ги раздадоха на римляните като ги минат на силен огън щяха да пируват до Василовден.
 • Uflaf
  Отговор
  5 18:36  09.11.17
  Унищожени ама друг път. Я този дето пише тези неща да се разходи из Стефаново и Стожер. Или ако не му се ходи, да влезе по някакъв начин в разните "тайни" или "затворени " кооперативи на фейса из околността . Хората по 500 птици на седмица си джиткат и баламите от града лапкат щото били от село. Хабер имат те как се гледат птици и си хапват "селски " яйца и "чисти "бройлери. Та и повече пари дават. Това си е същото като бабичките с парите от балкона.

Напиши коментар:


Публикувай