1 231 14

Патриотите дадоха Местан на прокурор

Мартин Христов

Обединени патриоти внесоха сигнал до главния прокурор срещу партия ДОСТ и лидера й Лютви Местан заради искането му за признаване на турско малцинство в България

В края на миналия месец от ДОСТ поискаха признаване на турско малцинство у нас, както това бе направено за българското малцинство в Албания.

"Считаме, че има достатъчно текстове в Наказателният кодекс, по които може да бъде подведен Местан и други политици от неговата партия, защото с тези изказвания те разделят обществото на расов, религиозен или друг етнически произход, което е недопустимо. Така, че надяваме се българската прокуратура наистина да вземе мерки да докаже всички тези неща, които вече са обществена тайна, за кого работи Местан и партия ДОСТ", мотивира се депутатът от Патриотите Юлиан Ангелов, цитиран от БНР.

По този повод вече военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че прокуратурата трябва да потърси наказателна отговорност от Местан.

„Г-н Местан вече доста време се мотае в политиката и в българския парламент и всъщност тук израсна и се научи да говори политически. Така че би следвало да е прочел Конституцията, където много ясно пише, че България не приема колективни малцинствени права, а признава основното правило в международното право – индивидуалните човешки права“, каза Каракачанов.

Вчера самият Лютви Местан отвърна:

"Не искам нищо повече от това, което България поиска за нашите сънародници в Албания, Украйна, Унгария. Аз съм български гражданин, етнически турчин, изповядвам исляма и се чувствам европеец, трябва да бъда уважен като такъв"

Бившият лидер на ДПС отрече да получава пари от Турция и дори заяви, че партията му има парични проблеми, затова се налага да затваря офиси.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сссс
  Отговор
  1 20:01  08.11.17
  Прав е човека.Ревете за християните българи по -света ами сега...нищо няма да му направят,пушилка се дига само...
 • Шпек Салам Народен
  Отговор
  2 20:17  08.11.17
  Изключително противна личност е Местан. Дразнител от класа.
 • Гост с име
  Отговор
  3 20:20  08.11.17
  Сбъдна ми се мечтата да видя Местан извън българския парламент. Сега ако ми се сбъдне и втората да облече раираните дрешки ще взема да повярвам в Коледата.
 • Пенсионера
  Отговор
  4 21:30  08.11.17
  Е НАЙ ПОСЛЕ МИ ОЛЕКНА НА ДУШАТА МИ, ПРАВ Е ЧОВЕКЪТ. НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА КАКВОТО ПОИСКАХМЕ ЗА БЪГАРИТЕ В ЧУЖБИНА. ВЪПРОСЪТ МИ Е КАК ЩЕ РЕАГИРА БЪЛГАРИЯ, КАТО ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ИЛИ АЗИАТСКА? АБСОЛЮТНО Е ЕДНАКЪВ КАЗУС, И ЧАКАМЕ РЕЗУЛТАТИТЕ. АКО СЕ ОПИТАТ ДА ГО СПЛАШАТ, НЕ СТАВА, В ЗАТВОР НЕ СТАВА. ТАЗИ ТЕМА ЗАСЯГА БЛИЗО МИЛИОН НАСЕЛЕНИЕ И ВСИЧКИТЕ ЩЕ СЕ ВДИГНАТ. ЕРДО Е ТВЪРДО ЗАД ТЕЗИ ХОРА, И ТЕ ГО ЗНАЯТ ВЕЧЕ .ДЪРЖАВАТА НИ ТРЯБВА ДА ИМА СТАНОВИЩЕ ПО ТОЗИ ЕЪПРОС. НЯМАШЕ НОВИНИ, ЕТО ВИ НОВИНИ СЕГА.

 • Лев Василевски
  Отговор
  5 21:37  08.11.17
  Местан ефенди да признае българското малцинство в Турция. После да отцепим населяваната територия от тях в Турция. Как е, а? Местане кажи си че си турски агент на щат и си дръпни водата и изтечи си сам в канала, утрепка анадолска
 • патриот
  Отговор
  6 23:12  08.11.17
  Абе този турчин да си взима турската партия и да се маха от България. Нали не бяха етнически партии с ДПС. Точно такива са и всички го знаят.
 • НУ заец, че пагади
  Отговор
  7 00:38  09.11.17
  Браво бай Лютви, ние сме дебили, нищо не стаа от назе. Щом признаха BG.в албания, що пък да не се признава турско малцинство в Bg ? Сега ако се разчита на нашето съзнание димек чедтност, корекност, няма да получите признаване. Ний сме ментърджии и тарикати, ама вече няма да минат тези номера . ЕС ще ни наблюдава за всичко, и ние вече нямаме думата, безгласна буква сме. Нищо не зависи от нас и никой не ни бръсне за нищо.
 • Свещеник
  Отговор
  8 00:48  09.11.17
  Ти ислямско чедо нямаш работа тук и си ходи в Анадола.Вие бяхте завоеватели и клахте нашия народ и затова нямате никакви права,така че се махайте докато не е станало късно.

  Коментиран от #10

 • Свещеник
  Отговор
  9 00:48  09.11.17
  Ти ислямско чедо нямаш работа тук и си ходи в Анадола.Вие бяхте завоеватели и клахте нашия народ и затова нямате никакви права,така че се махайте докато не е станало късно.
 • ХАСАН
  Отговор
  10 11:22  09.11.17

  До коментар #8 от "Свещеник":

  Ако сме те клали ти откъде се пръкна,бе свещенико потомък на поп Кръстьо...аз ли предадох Левски или твоя прадядо

  Коментиран от #11

 • 11 15:04  09.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Osman
  Отговор
  12 19:41  09.11.17
  ДОСТ ще отнесе този въпрос до Европейските институции, България няма да има никакъв шанс. ТУРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ПОКРИВА ВСИЧКИ ТЕЗИ ТОЧКИ ТАКА ЧЕ НАЦИОНАЛИСТИТЕ МОГАТ ДА ЛАЯТ КОЛКОТО ИСКАТ
 • Osman
  Отговор
  13 19:43  09.11.17
  Според препоръка 1201: "Понятието национално малцинство описва група от граждани на дадена държава, които: а. Живеят постоянно на територията на държавата и са нейни граждани; б. Имат стари, солидни и трайни връзки с държавата; в. Притежават типични етнически, културни, религиозни или езикови характеристики; г. Достатъчно репрезентативни са, бидейки по-малко от останалата част на популацията в страната или даден неин регион; д. Проявяват обща воля и тенденции към запазване на общностната им идентичност, в частност културата, религията или езика." >>>

  Коментиран от #14

 • батко бугар
  Отговор
  14 22:40  13.11.17

  До коментар #13 от "Osman":

  Интересно е, че само твоята гледна точка се опитваш да проповядваш хасанчо! Хората ти казаха, че според БЪЛГАРСКАТА конституция не могат да поискат признаване на малцинство в България, но едно си кучка знае, едно си кучка ЛАЕ! Платен измекярин си ти османчо-хасанчо. Най-напред твоите работодатели да признаят БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО в турция, след това имат моралното право да поискат да се признае и у нас! А относно местан - тоя цигани* няма ли най-накрая да се озове в панделата???!

Напиши коментар:


Публикувай