359 1

Хората от Брусарци събират подписи срещу закриването на пожарната в общината

Арендатори в общината са притеснени от предстоящото закриване

Венцислав Михайлов

Хората от Брусарци събират подписка срещу закриването на единствената пожарна в общината.

За 2 дни са събрани 1200 подписа в подкрепа участъкът да не се закрива.

„Години наред ние подпомагаме този участък. Заплащаме тока, водата, интернета, отоплението, от година-две и издръжката на автомобила, дори горивото”, обясни кметът на община Брусарци Наташа Михайлова пред БТВ.

„Никой не ни обясни защо се прави, никой не пожела среща с нас, за да каже, че има финансови проблеми или липса на кадри”, допълни тя.

Районът е равнинен с преобладаващи земеделски площи, което означава, че ако избухне пожар, най-близките огнеборци, които могат да се притекат на помощ, са от Монтана или Лом. От Лом до Брусарци обаче има три жп прелеза, което значително ще увеличи времето за пристигане. Арендатори в общината са притеснени от предстоящото закриване. Това лято имахме огромен пожар в съседство на наше селище. Изгоряха около 2000 декара пшеница. Първата пожарна, която дойде, беше тази от Брусарци. От Лом и Видин дойдоха доста по-късно, след около час. При такъв пожар минута, две или три, са фатални, каза една от арендаторките.

11 души работят към пожарната в Брусарци. Те няма да бъдат съкращавани, а ще бъдат преназначени в участъците във Вършец и Вълчедръм.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 16:21  09.11.17
    А така само секира. А в администрацията нови назначения че сега са малко чиновниците.

Напиши коментар:


Публикувай