1 412 9

Лиляна Павлова доволна от Брюксел

Срещата на върха за Западните Балкани е планирана за 17 май 2018 г. в София

Светослава Ингилизова

Четири са основните теми на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Те са многогодишната финансова рамка, европейската перспектива и свързаност за страните от Западните Балкани, темата за сигурността и стабилността в Европа и дигиталният дневен ред.

Това заяви министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова след съвместното заседание на българското правителство с Колегиума на комисарите, което се проведе в Брюксел, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

"България получи много висока оценка за готовността да поеме председателството на Съвета на ЕС", подчерта министър Павлова.

"Днес завършихме фазата на подготовката и започва фазата на изпълнението на всички наши политически ангажименти и приоритети, които бяха одобрени", допълни министърът за Българското председателство. Крайната цел е постигането на "единна, цифрова и силна Европа".

По време на срещата с Колегиума на комисарите основна тема е била срещата на върха за Западните Балкани. Тя е планирана за 17 май 2018 г. в София във формат 27 + 6 (държавните и правителствените ръководители на държавите-членки на ЕС и на страните от Западните Балкани).

Очаква се до тази дата да отпадне и роумингът със страните от Западните Балкани. Основните усилия на страната ни ще бъдат насочени към осигуряване на перспектива за европейско бъдеще на страните от региона и създаването на свързаност между тях - енергийна, дигитална, пътна, железопътна и въздушна. Министърът на европредседателството изтъкна, че газовият хъб "Балкан" е получил подкрепа на най-високо ниво.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ha ha ha
  Отговор
  1 09:48  09.11.17
  За тази сигурно ползват широкоекранен обектив :D в тоя ГРОБ само холестерол се разхожда... дебил до дебила, прасун до прасуна :D Кажи шебек, как ви издържа самолета?
 • Himler
  Отговор
  2 09:48  09.11.17
  Ей Голяма ц*** бе човек

  Коментиран от #4

 • Ганье
  Отговор
  3 09:53  09.11.17
  Тази пача, е назначена за министьр на прседателството? От кьде такива должности? Бюджета на РБ не е ластик! Не виждам конкретни цели за повишаването на благосьстоянието на РБ и гражданите. А само общи рамки и сапунени мехури при това преуедателство. Или каквото се получи? Бате Боко защо не ги погнеш всички подред с една голяма кюския ( метла) най вече главните магистрати за конкретен резултат а не за голямото количество вьлни в морето и други такива измислени цели и нарисувани резултати! Колко може така? Защо ги хартии тези средва? За да получим нещо, да се облагодетелсва РБ. А не да се хвалим че сме се подготвили добре, при това сами се хвалим. Народа трябва да Ви хвали. А хвалят тогава когато има положителен резултат.
 • 4 09:57  09.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • ТОДОР СТОЯНОВ
  Отговор
  5 10:24  09.11.17
  КОЛКО ПЪТИ...КОЛКО ПЪТИ ТОЗИ "БРЮКСЕЛ" Я Е ДОВОЛСТВАЛ? ДО 2018, МАЙ МЕСЕЦ..."ИДЪР ДЪ КЕМЪЛ, ИДЪР ДЪ КЕМЪЛ ДРАЙВЪР", КАКТО БИ КАЗАЛ БАРЕКОВ С "ИМПРУВНАТИЯ" СИ АНГЛИЙСКИ ;-)))
 • некойси
  Отговор
  6 10:37  09.11.17
  Изглежда властта и се услажда ... намирам я за все по-голяма с всяка изминала статия.
 • Индира Ганди
  Отговор
  7 11:21  09.11.17
  Свинетка мисли само за чепа ми.
 • Дедо
  Отговор
  8 16:26  09.11.17
  Личи си че е доволна!До края на мандата ще стане като Фидосова!
 • бай село
  Отговор
  9 20:51  09.11.17
  За тая свиня няма криза!Живее на нашия гръб и трупа килограми, дано господ си свърши работата!

Напиши коментар:


Публикувай