479 2

Община Сливен е под запор за 4,5 млн. лв.

Бивши кметове си прехвърлят топката

Венцислав Михайлов

Община Сливен е под запор за 4,5 млн. лв. Мярката е наложена от МОСВ заради първия етап на водния цикъл на града, започнат по времето на кмета Йордан Лечков.

Според министерството извършваните дейности не отговарят на европейските и българските правила. Запорирани са сметките на общината, служебните автомобили, в това число и служебната кола кмета Стефан Радев. В същото време бивши кметове на града си прехвърлят топката и така и не е става ясно кой е отговорен за нарушенията. Според общински съветници Лечков е прекратил договора с фирмата изпълнител на водния цикъл в нарушение. „Това е долна лъжа. Вие давате дума на хора, които хал хабер си нямат – не са слагали подписи, не са носили отговорност”, категоричен е Лечков пред бТВ.

Той увери, че прекратяването на договора е довело до много по-малко загуби за общината и добави, че всички, които коментират ситуацията „трупат слава” на негов гръб. Наследникът на Лечков, Кольо Милев от БСП, смята, че по това време нито общината, нито фирмата изпълнител са имали нужния капацитет, за да изпълнят водния цикъл на града.

„Стигна се дотам, че проектът е трябвало да се прекрати, но е прекратен по несъществуващи клаузи. Договорът е прекратен заради корупционни схеми, а такава точка по това време в договорите няма”, категоричен е Милев. Той смята, че общината не е защитавала достатъчно интересите си през годините.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • тра лалала
  Отговор
  1 10:06  09.11.17
  Да мре тая община, като си избират кметове на ГЕРБ, затова са на това дередже :D не им стигна Лечков, ми изгониха Милев да настанят гербер и сега реват, че им вдигат данъците и таксите през ден, че ги опасаха със синя зона, а то няма къде другаде да се паркира - хак им е на сливенчани!

  Коментиран от #2

 • Патриот
  Отговор
  2 05:19  10.11.17

  До коментар #1 от "тра лалала":

  Мръсни герберасти! Съсипаха града(в който съм роден). Изроди! Отново кооорупция! Какво прави Бойко с подчинената му БОРКОР? Никаква ефективност няма. Отново корупция. Първа пада една от най-бедните общини, после цялата държава имато заради този си проблем. Просто някой иска да прилапа Сливенските минерални бани за без пари си мисля аз. Обичайна политическа практика д родината ни. Искаш нещо доходоносно, скъпо и държавно - ами водиш го към фалит и го взимаш за без пари. А знаем как се избират кметове, правителства и т.н. Там изборът на населението е последният фактор, който влияе.

Напиши коментар:


Публикувай