1 596 6

Политици печелят от незаконни ВЕЦ-ове (ВИДЕО)

Мартин Христов

Повечето ВЕЦ-ове в България са незаконни, a част от тях са собственост на политици, твърди разследване, направено от екип на NOVA.

Над 200 ВЕЦ-а са построени в земя, която е публична държавна собственост, без необходимите документи, а ние плащаме скъпия ток, който те произвеждат.

Учредено право на строеж имат само три от тях. За да се разреши построяването на какъвто и да е обект в чужд имот, трябва да има отстъпено право на строеж.

Справка в регистрите на Министерски съвет показва, че това може да се случи с решение на кабинета, който има право да разреши това в земя, която е публична държавна собственост. Такъв документ имат само три ВЕЦ-а у нас.

Сред собствениците на ВЕЦ-ове, чийто съоръжения или части от тях са построени в земя публична държавна собственост, има настоящи и бивши политици, свързани с тях лица, както и децата им.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ивайло Петров
  Отговор
  1 10:49  10.11.17
  ....карай да върви бре...,нали и те са хора..,:))) и те яхта и джип искат да карат и в скъп кенеф да пускат въжето....а и народа прост и търпелив-тъй че що да не.....!???
 • Томов
  Отговор
  2 12:19  10.11.17
  Нищо по-просто от това,щом се знаят имената на собствениците и факта, че са незаконни !! Това сме виждали как става на живо със събарянето на НЕЗАКОННИТЕ ЦИГАНСКИ ПОСТРОЙКИ ! Не е необходим двоен аршин. Багера е достатъчен !!

  Коментиран от #5

 • А.П
  Отговор
  3 12:55  10.11.17
  Списък с имената публичен! И да отговарят пред съда.ама наистина да бъдат осъдени.стига вече сме преглъщали всичко.и ние деца имаме ,но ...няма нищо за тях.....докога ще мълчим.Цял ден кавги и интриги без край за публиката!
 • Моник
  Отговор
  4 13:28  10.11.17
  Леле , леле....Незаконна електроцентрала...Кой може да си го позволи
 • законен
  Отговор
  5 14:04  10.11.17

  До коментар #2 от "Томов":

  И защо да трябва багер ?? Конфискация в полза на държавата и зачисляване към НЕК , има си специално поделение за ВЕЦ !
 • Иван
  Отговор
  6 21:55  10.11.17
  Това може да става само при изключително дебилен народ .

Напиши коментар:


Публикувай