2 197 3

Десетокласник в кома след як ритник в главата

Мартин Христов

Десетокласник от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Бургас е в кома след нелеп инцидент в час по физическо, пише Флагман. 17-годишният Кристиян С. е приет в безсъзнание – в УМБАЛ-Бургас.

Ученикът е бил опериран спешно от неврохирургически екип под ръководството на д-р Николай Недев. От училището отказват информация за инцидента. Директорът г-жа Снежана Нягулова не вдига телефона си.

„Умолявам да не ме безпокойте за повече информация, тъй като влизам в тежка операция, момчето, за което ме питате от вчера е добре, аз съм оперирал, но нямам право да ви кажа повече“, заяви д-р Недев в потвърждение на информацията на Флагман.бг

Гимназията се намира в самия център на града и е сред елитните училища в Бургаска област.

Десетокласникът е бил в спаринг по карате с друг съученик, който, имитирайки поведение на ММА боец, го ритнал без да иска в главата. Вследствие на това момчето е получило мозъчен кръвоизлив.

Пациентът бил в стабилно състояние в реанимация, от Неврохирургия твърдят, че операцията на хематом е протекла правилно.

От училището липсва информация, странно е що за дисциплина е изучаването на карате в час по физическо. Преподавателят по физическо възпитание имал традиция да предоставя възможността на учениците сами да определят с какъв спорт да прекарат 45-те минути при него. Кристиян С. тренирал ММА боеве, злополучният му партньор от вчера – също. Ударът в главата не бил нарочен.

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • goni
  Отговор
  1 11:30  10.11.17
  Ако, е бил със специалните предпазни средства това нямаше да се случи! Дано момчето оздравее! Много зле е и за този, който е нанесъл удара! Сигурно са приятели! И то добри! Този, който трябва да носи отговорност е човека разрешил им да тренират без поне да имат предпазни средства на главата и слабините! Та, това са деца! Нагледа ли са един куп глупави екшъни!!!
 • юрист
  Отговор
  2 12:47  10.11.17
  Как може да бъдат оставени тези ученици без надзор да “тренират“ бойни изкуства в час по физическо? Това са тинейджъри, те нямат изградена специфична двигателна памет на крайниците си, не могат да спират ударите си на милиметър от тялото на спаринг партньора, не могат да контролират нито силата, нито посоката на ударите си с крака/ ръце! Луда работа! Това е незаконно прехвърляне на отговорността от преподавателя по физическо, върху тинейджъри- негови ученици, които не владеят телата си на 100%! Има граница, която трябва да се спазва- особено при тинейджърите, при които хормоните врят и кипят, и те самите не разбират напр. защо уж искат да затворят нормално вратата на една стая, а ръката им на практика тряска силно вратата...

  Коментиран от #3

 • ДИИИИЙ
  Отговор
  3 08:57  11.11.17

  До коментар #2 от "юрист":

  ЩО НЕ СИ ОБРЪСНЕШ МУСТАКА

Напиши коментар:


Публикувай