Last news in Fakti

10 Ноември, 2017 14:11 5 922 75

Захарова е травестит - изрисуваха "Альоша" със свастики и обиди (СНИМКИ)

  • бсп-
  • мария захарова-
  • альоша-
  • паметник-
  • евреи-
  • комунисти

Паметникът в Пловдив осъмна със свастики и обиди към Мария Захарова

Паметникът на Съветската армия в Пловдив, известен като паметника на "Альоша", осъмна с изрисувани свастики, антисемитски лозунги и обидни послания срещу говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Днешният вандализъм е проява на неофашизъм и той трябва да бъде наказан!

Призоваваме президента, премиера, политическите лидери на всички партии да осъдят тази проява на антисемитска и античовешка агресия.

Това искат от БСП - Пловдив.

Факти.бг припомня, че това не е първото вандалско посегателство срещу паметника в града.

Изрисуван често осъмва и Паметникът на Съветската армия в София. Това стана повод за спорни реплики от страна на Захарова през последните дни, включително и изказване, че спасяването на българските евреи по време на Втората световна война се дължи на Съветската армия.

БСП – Пловдив осъди вандалския акт.

Ето и декларацията на партията.

Тази сутрин, на дата 10 ноември 2017 година, монументът осъмна грозно изрисуван със свастики, антисемитски лозунги и обидни политически послания. Отново наблюдаваме целенасочено демонстриране на варварско отношение към историческите и културните свидетелства за Втората световна война и за победителите в нея. Няма сила, която да промени или подмени факта, че Червената армия победи Хитлеристка Германия и смаза „кафявата чума”, завладяла тогава Европа.

Тази война беше най-жестоката и най-кървавата в историята на човечеството и нямаме право да забравяме. Паметникът на съветския войник, който пловдивчани нежно нарекоха Альоша, вече шейсет години се извисява от тепето, за да ни държи будни и да ни напомня думите на Юлиус Фучик „Хора, бдете! Никога повече фашизъм!”.

Днешният вандализъм е проява на неофашизъм и той трябва да бъде наказан!

Призоваваме президента, премиера, политическите лидери на всички партии да осъдят тази проява на антисемитска и античовешка агресия.

Настояваме пловдивската местна власт да предприеме всички мерки за охрана и защита на паметника. Осемхилядолетният Пловдив, градът на мултиетническата толерантност и бъдеща европейска столица на културата, е призван да бъде пример за уважение, съхранение и опазване на историята, нейното материално и духовно наследство.

Ще очакваме в неделя, 12 ноември, в 12.00 часа на паметника „Альоша” онези, които помнят саможертвата на хилядите загинали във Втората световна война, и всички, които осъждат неофашистките посегателства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Киро

    80 47 Отговор
    Махайте този урод альоша ли е, мальоша ли е и слагайте паметник на Левски на това място!

    Що за хора сме да държим паметник на окупатора си, изнасилвача си и убиеца си??!
  • 3 Kcanisanaiba

    70 49 Отговор
    Браво на хората. Всички съветски паметници трябва да се съборят и натрошат на парчета.
  • 4 Българин

    63 40 Отговор
    Браво на господата!!! Заповядайте в неделя не да почистим, а да съборим този монумент отдаващ чест на червените свине-окупатори! Комунизмът е престъпен режим!
  • 5 юрист

    45 27 Отговор
    Също така- до 24.06.1941 г. ссср и нацистка германия СА СЪЮЗНИЦИ във военен, икономически и политически смисъл и са се разбрали чрез тайният протокол към пакта Рибентроп- молотов да си поделят територията на Полша през 1939 г., всяка от тези държави поотделно окупира половината държавна територия на Полша през 1939 г. и червената СЪВЕТСКА армия си пие чая МИРНО, КРОТКО И ПО ДРУЖЕСКИ с войниците от нацисткият германски вермахт! ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ПРАВИЛНО СА ИЗРИСУВАНИ СВАСТИКИ върху този “паметник“! Впрочем- ще се наложи да проследя как преминава правото на собственост и върху него, да не се окаже, че и той НЯМА статута на паметник или на военен паметник- като пса - и подлежи на демонтаж и премахване....
  • 6 Дамммммммм

    35 46 Отговор
    Еми то от соросоидни кратуни какво да очакваш--само травестити са им в главата...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 юрист

    43 31 Отговор
    “МАЙНИ“, ПРИЕМЕТЕ ИСКРЕНИЯТ МИ ПОЗДРАВ КЪМ ВАС за надписите на този “паметник“! Ами понякога така се случва- докато аз се наканя да напиша подобни лозунги върху нещото, наречено, пса, други ме изпреварихте, само, че в Пловдив- сори за което, вземам си бележка и за в бъдеще ще бъда по- експедитивна!
  • 9 реалист

    44 27 Отговор
    Добре щеше да бъде ,тия художници вместо да си морат ръцете ,да бяха палнали едно фитилче ,та да взривят най- голямата свинщина издигната над този град . А иначе подкрепям съгражданите ми в лозунгите които са употребили ,в тях има много истина.
  • 10 Бесен Язовец

    30 38 Отговор
    Дебили в БГ.не липсват цели 80% са, така че не ме учудва
  • 11 реалист

    18 13 Отговор

    До коментар #7 от "Откачен Борсук":

    Много си се объркал ,вече търкат лозунгите , къде с език ,къде с гол задник ...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 фондьо

    20 24 Отговор
    тва е матряла
  • 14 Киро

    35 26 Отговор
    Тази новина е хубава, но да не пропуснем най-хубавите от днес:

    - Тръмп дава Джавелин-и на Украйна, сега ватниците дупе да им е яко;

    - Европейската комисия спира Северен поток;


    Очаквам групови на.ирания от неграмотните семкояди с ушанките да започнат сега!

    Коментиран от #16

  • 15 юрист

    27 20 Отговор
    Закон за военните паметници изм. и доп., бр. 62 от 1.08.2017 г.
    Чл. 4. (1) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 62 от 2017 г.Сравнение с предишната редакция) Военен паметник е недвижимо материално свидетелство в памет и прослава на военнослужещи от въоръжените сили, взели участие във война, водена от българската държава, на загиналите български военнослужещи при участие в операции и мисии извън територията на страната и при изпълнение на служебния им дълг в мирно време при защита на населението, на българските граничари, загинали при охрана или отбрана на държавната граница, както и на участниците в Българското опълчение по време на Руско-турската освободителна война и на участниците в Македоно-одринското опълчение. Военни паметници са и военните гробища, гробници, костници и мавзолеи.
    (2) НЕ СА военни паметници по този закон индивидуалните гробове и трайните надгробни символи върху тях на лицата по ал. 1 в гражданските гробищни паркове, както и паметниците на лицата по ал. 1, осъдени за умишлени престъпления от общ характер против републиката, собствеността и личността.
    И така- “паметникът “ альоша е паметник на съветската армия в Пловдив. Ха сега от руското посолство и най- вече-юристите на бсп, да посочат дали тази постройка отговаря на изискванията на чл. 4ал.1 от Закон за военните паметници!
  • 16 юрист

    19 22 Отговор

    До коментар #14 от "Киро":

    “...Публикувано във факти.бг: - Европейската комисия спира Северен поток..“ Благодаря Ви за инфото- този казус ме интересува, особено опитът на германия да се заиграва тихомълком с русия за сп-2...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 юрист

    31 28 Отговор
    Мдаа- руските тролове слагат минуси на действащ български закон, защото той не се отнася за тях- нали са си руски граждани....Обаче- този закон ИМА ДЕЙСТВИЕ на територията на Р. България, и следователно- обхваща и правният статут на пса “альоша“ в Пловдив. Съгласно последната редакция на чл.4 ал.1 от Закон за военните паметници, която е от 01.08.2017 г., пози “паметник“ НЯМА ПРАВНИЯТ СТАТУТ НА ВОЕНЕН ПАМЕТНИК. Продължавам да ровя и да проверявам дали в Община Пловдив е постъпило запитване дали съоръжението представлява някаква художествена, архитектурна или друга недвижима ценност и какъв е отговора на ОС- Пловдив...
  • 19 Дебили сте

    41 44 Отговор
    Ако не бяха руснаците, турците и до днес щяха да ч.кат дъщерите ви, прости булгаристанци. Никога няма да ви дойде акъла, затова ще мизерствате с 500 лв заплати и 100 лв пенсии. Захарова ако е травестит, какво е вашето лидерче Бойко Тиквата? Кенефа на Европа сте вие, бай ганьовци. Америка ви го е вкарала отзад, Европа - отпред, но иначе Русия ви е проблема, ахъахъахъахаъха, не 80%, а 100% са дебилите в България.
    Докато драскате паметници, децата ви бягат в чужбина и ги е срам да се нарекат българи. Смешници жалки. Всеки ден цигани пребиват учители и лекари, но веднъж не видях българин да посегне на циганин, защото сте страхливи мишки, можете само с паметници да се биете, ахъахъахъаха.

    Коментиран от #24, #25, #34

  • 20 Киро

    23 28 Отговор
    http://www.mk.ru/economics/2017/11/09/evrokomissiya-otkazalas-ot-severnogo-potoka-2.html

    Четете и ревете, ватници!

    Копейките привършват скоро!
  • 21 Прометей

    18 16 Отговор
    БРАВО.....ДЕБИЛИ.....
  • 22 Гошо

    34 22 Отговор
    Не подкрепям нито фашизма, нито комунизма. Този паметник трябва да бъде съборен. Имаме толкова богата история - над хилядолетие на велики личности и страхотни постижения - като се започне от прабългарите - носители на държавността и обединението на няколко нации, мине се през великата българска държава през средновековието и се завърши с Третата българска държава. Но вместо това комунистите са решили да тупнат толкова много паметници из страната на съветския окупатор отпреди няколко десетилетия. Същите руснаци, сбирщина от племена, на които дадохме писменост и държавност, ни учат на изопачената си история. Стига вече комунистическа пропаганда!

    Аз бих съборил всички тези комунистически паметници и бих направил нови такива на велики българи, живели от времето на Кан Кубрат до наши дни.
  • 23 юрист

    29 22 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Махайте този урод альоша ли е, мальоша ли е и слагайте паметник на Левски на това място!..“ Абсолютно подкрепям тази идея! Дори, ако питате мен, вместо чинията на Бузлуджа, трябва там да има паметник на цар Симеон Първи Велики, който да гледа към Беломорието. Мястото е много подходящо за този български символ.
  • 24 юрист

    24 29 Отговор

    До коментар #19 от "Дебили сте":

    “...Публикувано във факти.бг: турците и до днес щяха да ч.кат дъщерите ви, прости булгаристанци....“ Ти рускотурски циганин ли си или просто жена ти е туркиня, а ти си руски циганин? Не ми отговаряй- за мен отговора на моя въпрос е “Да“.

    Коментиран от #36

  • 25 Гошо

    29 19 Отговор

    До коментар #19 от "Дебили сте":

    Абе ти какъв си изобщо? Защото това може да го напише само върл антибългарин - човек, който презира от дъното на душата си България и българщината. Омразата ти към нас е толкова силна, че пишеш абсолютни измислици.

    Айде кажи ми, след като ние сме "кенефът на Европа", по тази логика Русия какво се пада? Септичната яма на Европа? Айде пак погледни каква е заслугата на Русия за Освобождението. САЩ и Европа са наши партньори - не знам по какъв начин свързваш това с "таковане", но според мен трябва да си пиеш хапчетата.

    Май си прекалил с одеколона и те избива на писане на небивалици из интернет.
  • 26 Фриман

    23 26 Отговор
    Леле, хора! Вие сте морални изроди и големи комплексари. Смешно ми е от вас и по същото време жал ми е. Как може да го поддържате това отношение към историческа архитектура, колко и да е млада? Ако ще го махнете паметника, то слагайте направо Джордж Вашингтон, господарите да се изкефят. Само това мога да кажа!
  • 27 шматката

    18 20 Отговор
    с изказването си Иво Христов е уцелил десетката

    Коментиран от #28

  • 28 Киро

    16 15 Отговор

    До коментар #27 от "шматката":

    съдейки по тебе особено!
  • 29 гиго

    18 11 Отговор
    те туриха паметник на тези дето сринаха София та що се учудвате
  • 30 юрист

    15 14 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Как може да го поддържате това отношение към историческа архитектура..“Опааа- до сега ку*ата захарова поддържаше тезата, че пса в България били ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ, които българите сме били “осквернявали“. Сега- когато нагледно доказах, че това НЕ Е ВЯРНО и че тези постройки НЯМАТ СТАТУТА НА ВОЕННИ ПАМЕТНИЦИ СЪГЛАСНО БГ., ЗАКОН, постройките станаха “ историческа архитектура“:) Ха сега - свърши и ти малко ИСТИНСКА РАБОТА и ми дай заседанието на ОбщС - Пловдив или Заповед на български министър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), в които се определя пса“ альоша“ за “историческа архитектура“ и като такава, получава ПРАВНА ЗАЩИТА чрез статута на паметник на архитектурата:) Ха сега да те видим, “разбирачо“, колко разбираш:)
  • 31 Бесен Язовец

    21 21 Отговор
    Прости хора каво др.ще направят освен простотия и само прост човек със скотско битуване би харесал такава постъпка 80% скотове и дебили мешано
  • 32 фонзи

    6 14 Отговор
    Сега Путин ще ни обяви война
  • 33 чичото

    10 19 Отговор
    на теа драскачи по паметника така са се изкривили лицата че кръв пикаят
  • 34 Откачен Борсук

    26 14 Отговор

    До коментар #19 от "Дебили сте":

    Много ми е интересно защо русорастите винаги се самоизключват от общата картинка, когато говорят за България и българите. Някой русораст може ли да ми обясни?

    Коментиран от #38

  • 35 Obay

    9 13 Отговор
    Нека разрушим историята си,и паметниците си!!!

    Коментиран от #37

  • 36 Дебили сте

    18 17 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    В Русия циганите са натикани в миша дупка, докато в България всеки ден пребиват някой учител или лекар. Що не се защитите? Щото сте мишки и само с паметници може да се биете, хахаха.
  • 37 юрист

    17 15 Отговор

    До коментар #35 от "Obay":

    Каква “история“ има БЪЛГАРИЯ с червената СЪВЕТСКА АРМИЯ, след като последната се явява ОКУПАТОРСКА ЧУЖДА АРМИЯ за България? ПОСОЧЕТЕ 1 СЛУЧАЙ, В КОЙТО БЪЛГАРСКИ ПОДАНИК ДА Е УМЪРТВИЛ УМИШЛЕНО ВОЙНИК ОТ ЧЕРВЕНАТА СЪВЕТСКА АРМИЯ! НЯМА ТАКЪВ! Тогава- какво искате? ИСКАТЕ ПАМЕТНИК НА ОКУПАТОРСКА ЗА БЪЛГАРИЯ АРМИЯ ДА СТОИ НА ХЕРКУЛЕСОВИЯ ХЪЛМ В ПЛОВДИВ- МЯСТО, КОЕТО ОЩЕ ОТ РИМСКО ВРЕМЕ Е ОТРЕДЕНО ЗА ГЕРОИЧНИ СТАТУИ- СИМВОЛИ НА ТОЗИ ГРАД, КОЙТО Е С НАД 8 ХИЛЯДОЛЕТНА ИСТОРИЯ?
  • 38 Бесен Язовец

    9 15 Отговор

    До коментар #34 от "Откачен Борсук":

    Ние няма да се солидаризираме с тинята, ти се свързваш с нея, ние не, затова.Тия във Факултета също са българи ама им казваш ц...и и ние така вие сте българи ама и бо...ци ни сме българи но не сме бо...и

    Коментиран от #40

  • 39 Tosho

    20 9 Отговор
    Първо този паметник не е руски, а си български, построен е на държавна земя с наши пари, не е в руското посолство, че руснаците да ни държат сметка.
  • 40 Откачен Борсук

    23 14 Отговор

    До коментар #38 от "Бесен Язовец":

    Какви българи сте вие бе, продажно руско мекере?
  • 41 filo

    16 13 Отговор
    Нали комунягите ги има благодарение на евреите, нормално е да скачат. Червената армия никога нямаше да победи Германия без помощ от запада, така въпроса за евреите остава открит.
  • 42 jambazina

    10 6 Отговор
    Божидар Димитров е бил, ама е забравил да се подпише😀
  • 43 Аааа

    19 14 Отговор
    С всеки изминат ден се убеждавам , че дебилите в БГ са не 80% , а 90% , за съжаление !!!
    Срам и позор !!!
    Такава овча нация , не заслужава нищоооо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 44 Реалист

    14 13 Отговор
    Иво Христов е сбъркал : дебилите не са 80 % , 90 % са !!!
  • 45 Гост

    16 7 Отговор
    До разрушителите на паметници: Защо те отидете и да надраскате или разрушите паметника на терористите, които взривиха влака на гара Буново?! Или те са Ви по-близки?! Аре, бегайте, мишки страхливи!
  • 46 Sasho

    13 7 Отговор
    Някои другари май ги е навалял реактивния дъжд от братска Русия, както съобщиха и затова смятат, че те са умните, а другите са дебили. Урана не прощава.

    Коментиран от #49

  • 47 селянка

    13 5 Отговор
    Нека да оставим Хитлер и Сталин - Тях има КОЙ да ги съди !!!! Невинните жертви тези млади души загинали във войната и тях обругавате , а не бива , те са невинни изпълнявайки заповеди на психопати . Питам : ако вие живеехте в тези времена и ви изпратят да воювате , какво бихте направили ????Срамувам се от вас млади хора , замислете се преди да започнете - ТОВА Е ГРЯХ .Запомнете това - сведете глави и се покайте , ще ви бъде простено .

    Коментиран от #48, #51, #52, #53

  • 48 Гост

    7 8 Отговор

    До коментар #47 от "селянка":

    +++++++++
  • 49 Аааа

    11 8 Отговор

    До коментар #46 от "Sasho":

    А пък теб , явно те е навалял соросоидния дъжд !
  • 50 Аяжо

    12 5 Отговор
    Ако нямаше Ленин и Сталин, нямаше и Хитлер да го има.
  • 51 юрист

    11 9 Отговор

    До коментар #47 от "селянка":

    “...Публикувано във факти.бг: те са невинни изпълнявайки заповеди на психопати . Питам : ако вие живеехте в тези времена и ви изпратят да воювате , какво бихте направили ????..“ Ще действам съгласно съвестта и законите на България! Конституция на Р. България Чл. 59.
    (1) ЗАЩИТАТА НА ОТЕЧЕСТВОТО е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.
    (2) (Изм. - ДВ, бр. 12 от 2007 г., в сила от 1 януари 2008 г.) Подготовката на гражданите за защита на отечеството се урежда със закон.
    Ето- в това е разликата между България и ссср/ русия- БЪЛГАРИЯ НЕ НАПАДА ЧУЖДИТЕ СЪСЕДНИ ДЪРЖАВИ, ЗА ТОВА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ПРИЕМАМЕ САМО ВАРИАНТА ЗА УЧАСТИЕТО НИ В ОТБРАНАТА И ЗАЩИТАТА НА Р. БЪЛГАРИЯ! Обаче- при ссср през 1939г. нещата НЕ СТОЯТ по този начин! ДА- ОТ 24.06.1941Г. РУСНАЦИТЕ ВОДЯТ ВОЙНА ЗА ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА СИ, НО ДО 14.06.1941 Г. - НА 23.08.1939Г. СА ОКУПИРАЛИ ПОЛША И ТОВА Е ФАКТ, КОЙТО РУСКАТА ПРОПАГАНДА КРИЕ, ЗАЩОТО НАИСТИНА Е ПОЗОРЯЩ ЗА РУСИЯ!
  • 52 юрист

    6 7 Отговор

    До коментар #47 от "селянка":

    Ето как е в българското законодателство: НК Чл. 16. Не е виновно извършено деянието, което е осъществено в изпълнение на неправомерна служебна заповед, дадена по установения ред, ако тя не налага очевидно за дееца престъпление.
    А и всеки може да откаже изпълнение на една противоправна заповед и от това няма да последват наказателноправни последици за него.
  • 53 юрист

    9 6 Отговор

    До коментар #47 от "селянка":

    “....Публикувано във факти.бг: Запомнете това - сведете глави и се покайте , ще ви бъде простено...“ Когато ВИЕ, РУСНАЦИТЕ, СВЕДЕТЕ ГЛАВА , ПРЕД БЪЛГАРСКИЯТ ЛЪВ, КОЙТО СЕГА Е МОНТИРАН ПРЕД НДК, И ПОЛОЖИТЕ ЦВЕТЯ ПОД ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА САМО НА БЪЛГАРИЯ, тогава и САМО ТОГАВА вашият коментар има НЯКАКВА морална стойност! ПРЕД КОГО ДА СВЕДЕМ ГЛАВА? ПРЕД СЪВЕТСКАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ, КОЯТО НЕ Е ДАЛА И 1 ЖЕРТВА НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ В ПЕРИОДА 1944-1947Г., ЗАЩОТО НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН НЕ Е ВДИГНАЛ ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ВОЕННОСЛУЖЕЩ ОТ НЕЯ? СЕГА РУСИЯ ТВЪРДИ, ЧЕ ТОВА БИЛО ЛЪЖА! ПРЕД ЛЪЖАТА ЛИ ДА СВЕДЕМ ГЛАВА? Защо изисквате българите да заемем вашата позиция, но упорито ОТКАЗВАТЕ да се поставите на наше място и ОТКАЗВАТЕ ДА ЗАЧЕТЕТЕ ДОСТОЙНСТВОТО И ЧЕСТТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД? ЗАХАРОВА ИЗЛЪГА, ЧЕ СЪВЕТСКАТА АРМИЯ Е СПАСИЛА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ- ПРЕД ТОВА ЛИ ДА СВЕДЕМ ЧЕЛО? НИКОГА НЕ СВЕЖДАМ ЧЕЛО ПРЕД ЛЪЖИТЕ- НАПРОТИВ- С ВСИЧКИ ЗАКОННИ СРЕДСТВА ГИ РАЗОБЛИЧАВАМ И ОБОРВАМ, и не само в съдебните производства!

    Коментиран от #59

  • 54 Гост

    7 7 Отговор
    Май професорът ще познае за дебилите.
  • 55 юрист

    6 5 Отговор
    БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЗАСТАНА НА РЕЛСИТЕ, ЗА ДА СПРЕ ЕШЕЛОНИТЕ С БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ И ДА НЕ ОТПЪТУВАТ ТЕ ЗА КОНЦЛАГЕРИТЕ НА ХИТЛЕР. А КОГА СЪВЕТСКИТЕ ГРАЖДАНИ НАПРАВИХА СЪЩОТО- СПРЯХАС ТЕЛАТА СИ НА РЕЛСИТЕ ЕШЕЛОНИТЕ С РУСКИТЕ ЕВРЕИ, ЗА ДА НЕ ОТПЪТУВАТ ТЕ ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ЗА РУСКИТЕ КОНЦЛАГЕРИ? КОЙ НАРОД Е ПОСТЪПИЛ ПО-ДОСТОЙНО В ТАЗИ СИТУАЦИЯ- БЪЛГАРСКИЯТ ИЛИ РУСКИЯТ? И ЗАЩО ИСКАТЕ ДА БЪДЕ СРИНАТО НАЦИОНАЛНОТО ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ НА БЪЛГАРИТЕ? ЗАЩО? И как да обичам, харесвам и да се държа нормално след всичко това с КОЙТО И ДА Е БИЛО РУСКИ ГРАЖДАНИН?!
  • 56 Приятел на Альоша

    3 8 Отговор
    На Сорос сигурно му свършват паричките щом наема толкова евтини буклуци да пишат тъпотии по стени и форуми. По лесно е да рушиш от колкото да градиш.
  • 57 Пазарен Либерализатор

    5 9 Отговор
    1. Альошата и МОЧА рано или късно ще се заменят от паметници на велики българи, като Азис или Милко Кавалджиев.
    2. Някой да подаде топъл интравагинален успокоител на юрист-а, че цял ден пише в натрапчива обсесия.
  • 58 Гоуст

    8 3 Отговор
    Не прави чест на Русия и русофилите, че крият толко огромна злоба за бъдещото развитие на България, като стабилна европейска държава и отговорен партньор на НАТО! Голяма завист, голяма жлъч! Защо ли? Защото се изплъзваме от АЛЧНИТЕ И ЛАПИ.... ЗА ТОВА, ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ!
  • 59 по думите ще ги познаете

    4 7 Отговор

    До коментар #53 от "юрист":

    "ПРЕД КОГО ДА СВЕДЕМ ГЛАВА? ПРЕД СЪВЕТСКАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ, КОЯТО НЕ Е ДАЛА И 1 ЖЕРТВА НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ В ПЕРИОДА 1944-1947Г., ЗАЩОТО НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН НЕ Е ВДИГНАЛ ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ВОЕННОСЛУЖЕЩ ОТ НЕЯ?"

    и

    "Каква “история“ има БЪЛГАРИЯ с червената СЪВЕТСКА АРМИЯ, след като последната се явява ОКУПАТОРСКА ЧУЖДА АРМИЯ за България?"

    Въпрос:
    Как чужда армия би окупирала стана, без нито един гражданин на тази страна да не е вдигнал оръжие срещу нея?

    Математика, двуйчна бройна система, True - falce, . Или - или , юристе! Не може и двете ти твърдения да са верни, защото ще ти е грешен резултата. Но пък от друга страна отпадането на едното, води до съмнения в истинността на другото, нали тролчо! Кофти!

    Коментиран от #60, #62, #63, #64

  • 60 Гоуст

    8 3 Отговор

    До коментар #59 от "по думите ще ги познаете":

    Политически окупирана другарю, политически... та и до днес се опитват да диктуват политическия живот в България! Защо ли? От добри чувства сигурно!?! Биг брадър!?!?!?
  • 61 стоян георгиев

    9 3 Отговор
    кво очакват руснаците след всичките тези провокации?естествено че ще има надраскани съветски паметници ,предполагам че скоро ще се повтори .захарова и компанията трябва да знаят че вече никои не ги приема като някакви местни велможи дето се опитват да наставляват и порицават.
  • 62 юрист

    6 5 Отговор

    До коментар #59 от "по думите ще ги познаете":

    ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. С ПОМОЩТА НА ЧУЖДА СИЛА, ОБЯВИЛА ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ и в нарушение на действащата Търновска конституция.
    (2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.
  • 63 юрист

    7 3 Отговор

    До коментар #59 от "по думите ще ги познаете":

    http://rechnik.info/%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F
    Речник на думите в българския език
    Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник

    Тълковен речник
    мн. окупации, ж.
    1. Временно завладяване на чужда територия ЧРЕЗ ВОЕННА СИЛА
    2. Временно блокиране на граждански обект поради несъгласие с работодателя или в знак на обществен протест.
    Окупация
    от Уикипедия, свободната енциклопедия Окупацията (на латински: occupatio - „заемам“) е военно, в международното право, временно заемане от въоръжените сили територията на противника.
  • 64 юрист

    6 5 Отговор

    До коментар #59 от "по думите ще ги познаете":

    Видно от коментара ти:
    1. Българският език не е твоят майчин и бащин език
    2. Не владееш български език на ниво, което да ти позволява по-задълбочена дискусия чрез специфични термини от международното право
    3. Липсват ти елементарни познания за съдържанието на българските думи и термини
    От тук нататъй всеки български коментатор може сам да си направи изводите кой и какъв си ти и защо пишеш такива коментари. Да не би причина да е , защото нямаш какво точно да ми противопоставиш по съществото на моите коментари? Тцъ, тцъ, тцъ- лошо нещо е да се подцени интелекта и знанията на противника, нали, руски гражданино?:)

    Коментиран от #65

  • 65 по думите ще ги познаете

    2 8 Отговор

    До коментар #64 от "юрист":

    ЕДИНСТВЕНОТО очевидно от трите ти "отговора" е, че не ми отговори по същество на въпроса, нито се защити спрямо това, което съм написал. Цитатите и "заключенията" ти са повече от неуместни, несериозни и в крайна сметка смешни спрямо това, което принципно се очаква да отговориш. Ако ти бях клиент и ме представляваше по този начин, то ангажиментът ти бе приключил дотук, "юристе". МНОООГО СЛАБО!

    Коментарът ми не е лична позиция, а анализ на твоето представяне.

    На база на твоят отговор "От тук нататък всеки български коментатор може сам да си направи изводите коя и каква си ти и защо пишеш такива коментари."

    "Тцъ, тцъ, тцъ- лошо нещо е, когато си надцениш интелекта и знанията, нали, антируска гражданино?"

    Точно така! АНТИРУСКА, а не БЪЛГАРСКА, защото извън русофобството с нищо не си доказала, че си българка!

    Лека нощ, че окъсняхме!

    Коментиран от #66, #67

  • 66 юрист

    6 5 Отговор

    До коментар #65 от "по думите ще ги познаете":

    “...Публикувано във факти.бг: е, че не ми отговори по същество на въпроса, нито се защити спрямо това, което съм написал....“ Нима? Твоят въпрос е- “...Публикувано във факти.бг: Въпрос:
    Как чужда армия би окупирала стана, без нито един гражданин на тази страна да не е вдигнал оръжие срещу нея?...“ Много просто- когато въоръжената армия на една държава- ссср, навлезе в държавната територия на друга държава- Царство България. Сега остава сам да уточните какво значи “ въоръжена армия“ на една държава- обичайно се счита, че когато сухопътните въоръжени сили на чуждата държава обявят своята фактическа власт върху територията на окупираната държава, е налице окупация. За останалите обяснения ми се дължи адвокатски хонорар, защото де юре и де факто Ви давам професионални юридически обяснения от дисциплината “Международно публично право“, която АЗ съм изучавала по време на следването си в юф в университет, за да завърша ОКС магистър със специалност “право“. Така, че- адвокатски консултации про боно не предоставям. Искрено се надявам да сте разбрали правилно смисъла и съдържанието на написаногто от мен. Ако въпреки това не можете да го разберете, не търсете вината у мен- обичайно над 90% от българските граждани разбират отлично моите адвокатски консултации. Остава открит въпросът защо точно вие не ги разбирате...
  • 67 юрист

    6 5 Отговор

    До коментар #65 от "по думите ще ги познаете":

    “...Публикувано във факти.бг: Цитатите и "заключенията" ти са повече от неуместни, несериозни и в крайна сметка смешни спрямо това, което принципно се очаква да отговориш..“ Аз съм български адвокат и упражнявам адвокатска професия в София от 18 години. Законът ми дава правото да давам консултации по ВСЯКАКВИ въпроси на правото- точно ТОВА се включва в упражняване на адвокатската професия в България.

    Коментиран от #68, #72

  • 68 по думите ще ги познаете

    3 4 Отговор

    До коментар #67 от "юрист":

    За нуждата на спора, няма никакво значение това, че си адвокат! Хонорари, глупости и т.н. НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА! Просто твърденията ти влизат в конфликт едно с друго и ти не можеш да дадеш смислен отговор кое от тях е вярно и защо.

    "Kогато въоръжената армия на една държава- ссср, навлезе в държавната територия на друга държава- Царство България."

    МНОГО са ти плитки "разсъжденията" и "тълкуванията". Стават, за някоя селска кръчма, но не повече!

    Има ли армия, която е невъоръжена? Дори индианците с претенции за воини имат поне лък, нож или пръчка някаква си там.

    Та ТВЪРДИШ, че няколко хилядна армия е допуснала чужда армия на територията, която би следвало да защитава без един изстрел?!

    Да не би космическа сила да ни е обезоръжила предварително армията тогава и да не знаем?

    На тия твои разсъждения, кой се връзва изобщо? Не можеш да убедиш дори някои представител на "80-те %". Е, освен ДидитУ, ама на нея не й трябва много, а и дори не е от 80-те!

    Като изключим талаша, тоест пълнежа в отговорът ти, на който всеки четяш форума и мненията ти поне седмица вече се е пренаситил, пак нищо не отговори по същество.

    Предполагам затова глупави дела, който в нормалните страни се решават за един ден, в България отнемат години. Щото са ни такива юристите и законите! ZERO! Типичен представител на съдебната система с нотка на политик!

    Стига толкова съм си губил времето с теб в тази тема. "Продължаваме напред", нали!

    Коментиран от #69

  • 69 Сеан

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "по думите ще ги познаете":

    Споко, брато! Юристката просто мрази русснаците и всичко русско и е черно - на това отдавам нейната яростна нет-дейност, в стил "руссофобия". Мен ме изкара руснак, само, защото уважавам Россия и съм против рушенето и драскането на паметници. Разбира се, ако бяхме с дамата в зала и ми заяви, че съм русснак, щях да пледирам да обоснове биоантропологическите си заключения, защо мисли така, слек като даже не зная къде на практика е Россия, понеже не съм стъпвал там? Казват, била нейде на север, на север, а сега и на Луната, където бай ни Росен купил имот, от приватизиралите си Луната частна корпорация от Юесей, някакъм там бил я създал, макар да не вярвам, защото други същества я създадоха. Но човешката демагогия и алчност нямат граница.... Успокой се, оказа се, че адвокатката ни заклейми като чужденци, понеже не плюем яростно паметника и русснаците - вероятно е на кредит към някоя Соросоидна организация и захлебва с бонуси за тази дейност? Но това е личен избор не е подсъдно! Проблема е, че цапотещите паметниците замърсяват и околната среда с тия бои и се подиграват с живота на загинали хорица. А, че историята често е фалшифицирана в нечий интерес е факт. Но това не връща умрелите във войната....

    Коментиран от #75

  • 70 Рlovdiv

    3 1 Отговор
    Не знам дали така наречените "вандали" не са прави... Не, че съм за това евреите да бъдат убивани, разбира се... Но е факт, че хаосът в днешния свят е дело точно на еврейски сатаноиди, като сорос!!!
  • 71 no name no face no number

    0 0 Отговор
    Смятам, че нито фашизма трябва да е забранен нито комунизма. Фашизма не е виновен за втората световна, както и комунизма за мизерията днес .Не симпатизирам на евреите, защото сега те правят същият хорокост, но за арабиге. Също така и други бъркотии по света. Мисля, че както от фашизма, така и от комунизма могат да се вземат някои хубави неща. Та за втората световна са виновни всички управлявали по това време, не е само Хитлер. Да паметника мнението ми е същото както за мавзолея в София. Най- долното е да унищожаваш историята си без значение каква е. Трябва да се грижим за всеки паметник. С Русия ни свързват много неща и винаги ще бъдем близки, колкото и да се опитват краварите да ни разделят.
  • 72 Stefko 88

    0 2 Отговор

    До коментар #67 от "юрист":

    Правилно ! Свободна си да имаш мнение и право! Това дразни тъпите русофоли. С кеф чета коментарите ти определено им държат влага дълго време!
    А вас дрОгаре русофиле ви съветвам да си отваряте очичките и да четете внимателно , когато по-грамотен човек ви разяснява кое как е или "топлата вода как минава" , знам че на вас по-лезно ви влизат нещата от "одънаде" отколкото в главата , но опитайте поне , че з смях ставате вече с глупостите си. И да не се напъвате да "измисляте" доводи , защото био-химичнят процес мислене на вас не ви е присъщ и от напъните ви от био-химичен преминава в стомашно-чревен ииииии резултата ви е ясен...
  • 73 анализатор

    1 1 Отговор
    Изроди са тези цапачи а не паметниците/без значение чии за те и за какъв период/Долу написалите фашизирани елементи са за трудов лагер по почистването на всичко написано.Какво общо има Захарова с паметника? Изродено общество
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Сеан":

    Дай пак да разнищим какво значи "фобия" и "филия", че не сте наясно с термините.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове