2 233 11

Отстранена за злоупотреби става зам. здравен министър

Светослава Ингилизова

Бившият управител на Здравната каса Жени Начева беше назначена за зам.-министър на здравеопазването.

Начева стана шеф на НЗОК през февруари 2010 г. по предложение на ГЕРБ, като преди това беше шеф на дирекцията "Бюджет и финансови параметри" в Касата, пише "Офнюз".

Само два месеца по-късно тя беше отстранена от поста заради обвинения за престъпление по служба, според които на ВМА, „Токуда" и болницата в Смолян са преведени общо 1,6 млн. лева, които не им се полагали.

По разпореждане на Начева на болница "Хаджи Димитър" в Сливен са платени без основания през февруари - май 2009 г. 800 000 лева.

Вече в качеството си на шеф на НЗОК - през март 2010 г., Начева е разпоредила да бъдат изплатени на "Токуда" 327 248,44 лева надлимитна дейност, отчетена от болницата през декември 2009 г., от бюджета на Касата за 2010 г. В случая с ВМА също става за неправомерно решение за изплащане на надлимитна дейност - в размер на 511 917 лева.

Досега Начева е била директор на дирекция в Министерството на финансите.

Заедно с Начева за нов зам.-министър на здравеопазването е назначен и Бойко Пенков. Той беше зам.-министър на здравеопазването в мандата на Петър Москов и Таня Андреева. Той беше и управител на НЗОК по време на правителството на Иван Костов.

Бойко Пенков и Жени Начева заемат местата на Мирослав Ненков и Лидия Нейчева.

За нов зам.-министър на финансите на мястото на назначения за здравен министър Кирил Ананиев е назначена Росица Велкова - Желева. Досега тя е била началник на отдел в дирекция „Държавни разходи“. Отговаряла за бюджетите, програмите и проектите, които се финансират от държавния бюджет.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 20:26  10.11.17
  Дайте да направим и Митьо очите премиер. Кат ще е гарга да е рошава.
 • АДВОКАТ МАРКОВСКИ реален
  Отговор
  2 20:28  10.11.17
  Вижте тези очи, този спокоен и невъзмутим поглед, скромната прическа, липсата на пиърсинг и татуировки - как е възможно да си помислите, че тази жена е била способна да извърши, онова за което я обвиняват?! Измислици, целящи да очернят и компрометират един честен и отдаден човек, търсещ решения! Без червило, без обеци, изкуствени вежди или тежък грим, дори лявото и око май е за студената вода... - нима това е човек, който би извършил злоупотреба?!
 • ЦРУ
  Отговор
  3 21:33  10.11.17
  Ананиев и Начева са гробокопачи на Българското Здравеопазване!Едва ли ще се задържат повече от Едногодишния Мораториум за нови лекарства!Да се молят на Бог,да не се разболяват тежко,щот парите и бюджета не предлагат лечение!
 • стефан
  Отговор
  4 21:37  10.11.17
  По- нелеп избор едва ли можеше да се направи! Всичко написано за това недоразумение е абсолютно вярно, затова , меко казано , недоумявам за причините, определили избора на тази криминална личност на този пост!?

 • колело
  Отговор
  5 21:47  10.11.17
  е кво се шашкате, вижте кой е ви е премиер.....
 • гост
  Отговор
  6 22:09  10.11.17
  Отговорът й е един: наш човек. Тя ще уреди нашите фирми да точат, държавата е най-богатата крава за точене, милиарди бюджет, а в спешното имат само йод и марля.
 • Хомофоб
  Отговор
  7 02:09  11.11.17
  То от ГЕРБ друго не можи да се очаква - закрилници на наркобизнеса, рекета, проститутки и измамници управляват страната ни. Как да вървим напред?
 • Шаран БГ
  Отговор
  8 07:51  11.11.17
  Много правилно назначение !! Професорът не направи ли асистент оня студент, който най-майсторски и по стотици начини преписваше на изпити ? Сега никой не смее да преписва - асистента е "човек със опит" !! Те си се знаят и се въртят, въртят и "тавата с баницата".... А ти нещастнико преглъщай " на сухо"......
 • 666666
  Отговор
  9 08:58  11.11.17
  Хахаха!Още едно доказателство ,че ГРОБ са крадци и безочливи престъпници.Постоянно въртят крадците от пост на пост ,където има далавера.Разчитайки ,че никой не помни. Жалко ,че народа е лош материал и ги търпи.Вместо да ги изрине с тояги .Затова няма да има ефективна борба срещу корупцията ,защото всички ще бъдат в затвора.
 • СъбудиСеБългария
  Отговор
  10 09:54  11.11.17
  Едни и същи хора си сменят местата година след година...
 • бай село
  Отговор
  11 21:57  12.11.17
  Е сега здравната реформа ще цъфне и върже ! Хора злоупотребили с народни пари , вместо да бъдат в затвора , се издигат до министър , браво това е истинската реформа ! Със всеки един ход правителството кове по един пирон в ковчега на Българина ,но ние се нагаждаме и мълчим!

Напиши коментар:


Публикувай