11 Ноември, 2017 08:49 1 212 39

МВнР осъди вандалския акт над паметника „Альоша” в Пловдив

  • „альоша”-
  • пловдив

Подобни прояви са абсолютно неприемливи и в разрез с традиционната за българското общество толерантност и търпимост

Министерството на външните работи категорично осъжда поредния вандалски акт, извършен върху паметника „Альоша” в Пловдив, при което са използвани нацистка символика и антисемитски лозунги.

Подобни прояви са абсолютно неприемливи и в разрез с традиционната за българското общество толерантност и търпимост, както и с поетите от страната ни ангажименти по линия на ЕС и на международните организации за борба с расизма, ксенофобията и престъпленията от омраза.

Надяваме се компетентните органи да разкрият извършителите и да ги подведат под отговорност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българофил

    8 11 Отговор
    В България няма нито един загинал в битка.Има разстреляни поради насилия и мародерства от военните съдилища.
    Е какви са тия грамадни "паметници"?Това са символи на една чужда държава и на робската комунистическа пропаганда.

    Коментиран от #2, #4, #5, #7

  • 2 Сеан

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Българофил":

    Добре де, о, неразумний юроде, поради что се срамиш, да вземеш да мислиш с кратуната си, вместо със задия си двор-чвор? я да те попитам теб "българофиле", тези паметници с чии пари и труд са строени? Май с на народа тук, понеже крадливите БКП-ейци политбюро и останалите паразити не си блъскаха ни ръцете ни плащаха за тези паметници нали? Тогава? Защо да рушиш труда на родителите си или и твоя? Защо не напишете истинската фактологическка история за всеки паметник - кой го е дялал, кога, кой и какво е правил лицето-лицата на паметницитге? И когато мине японец или друг турист, да разбере както причините, така и фактите! А ти, скудоумний юроде - рушиш, трошиш, заличаваш, без да ти пука? Ооо, неразумний юроде, поради что се срамиш да станеш БЪЛГАРИН и да вземеш да мислиш какво правиш? Така, като теб фашистите заличаваха паметници, комунистите пък технтите, сега вие рушите това? И историята си плюете и не поумняхте и пак сте си гламави овце, слуги на местни и чужди паразити? ООо, неразумний юроде - ДОКОГА? Май, докато има такива като теб, а край и поумняване нямате. Затова станахте тъпа загиваща малоумна държава, оглавявана от престъпници към Болгарския род. Ето това се превърна тук, развъдник за Соросоидни НПО-та, паразитни партии и шуробаджанаци чиновници на службичка на държавата, гета, толерирани от тия бюрократи, емигриращ, болен, загиващ слугински фолк. Тъпа работа стана тук, тъпа. Нищо общо нямате и ти и Винету и останалите поне 200-300 000 бюрократч

    Коментиран от #39

  • 3 Гост

    10 2 Отговор
    Тва са някви джанки мръсни от ония с намотаните на плитки коси дето сецкат трвица денонощно там. Общонска охрана вместо да пази кой знае къде спи. Ама то и толко пари им дават. Пропаднал град. И от кмета нищо като не става и ето....
  • 4 Сеан

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българофил":

    Нищо общо нямате и ти и Винету и стотици хиляди бюрократчета и поне 1 млн- от този народ, с повелите на Кубрат, Спартак, Терзис, Север, Асен, .... Защо, о, неразумний юроде искаш да разрушиш паметник? Това е свидетелство, за епохата, за това, че БКП диктатурата е поставила този паметник. А, че е Альоша, това трябваа да разясниш ако знаеш, кой е Альоша?, на който иска да узнае! Туристите биха искали някои, нали? Парите са ни в ръцете, о юроде, скудоумний, а заради продажните вредни политици слугинаж за власт и пари, бедни живеем и бедни умираме... И в казанта на АДА живи да горят е малко тия управрляващи и предни и досега, а такива като теб, дето само рушат трябва да отидат лично да направят един паметник с ръцете си, за да усетят как се дяла камък - аз съм дялал, непрофессионално, за да усетя какво правят каменоделците и скулптурите...бая хамалогия е, нищо че длетатата са здравички...ако не са внос китайските сега...пълна скръб. Оо, неразумний юроде, а какво пречи, да се напише документална книга за всеки паметник и екскурзоводите да продават на туристите който желае книжлето? Вие сте загубена пасмина, поне една трета от фолка тук - само пречите на умното, полезното, кадърното да прогрессира, с простите си завистливи глави било от управлението, било като теб...само вредите. Защо мразиш Альоша, ти знаеш ли нещо за делата му? Та той е бил антифашист, той е загинал със смъртта на борците срещу есесовците, той е символ на борбата срещу тиранията. Такива Аль

    Коментиран от #6, #18

  • 5 Али Риза

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "Българофил":

    Заради тия "грамадни паметници" за 33те години власт на Живков в малката ни държава са исипани толко ресурси колкото вече не може и да сънуваме че може да имаме! Ама е не ви възпитахме правилно явно и сега плюете ръката кпято ни помагаше. Поне си мълчете за резил да не ставаме.
  • 6 Българофил

    6 11 Отговор

    До коментар #4 от "Сеан":

    Кубрат нямаше да допусне паметник на чужда държава, която превърна България в съветска колония

    Коментиран от #8

  • 7 Сеан

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българофил":

    Альоша е символ на борбата срещу "фашистката" диктатура, "българофиле". Такива има милиарди в историята - Спартак, Тервел, Кубрат, Митко Палаузов, войските срещу Райха, срещу ИД, срещу Вавилонската, Римската, Персийската, Комунистическата, Османската и всякаквии тирании. Такива Альоши има много и днес. Ти защо не поставии паметник на Спартак до този, а рушиш този? Та това е символ. Ами напиши документална книга за Альоша и събитията тогава и я дай на екскурзоводите, направи една урна срещу дъжд до паметника и остави един екземпляр, който иска да чете, пусни статия в сайт, за да чете народа! А ти само рушиш? Хич ви нема, повечето Ганьовци, а искате да ви уважава света? че вие не си уважавате историята, мъртвите, труда си, как да ви уваажават другите? А, знаеш ли какво е "черният оркестър"? Онези, задкулисни кръгове, които налагат дикстатурата по света - те създадоха и Трети Райх и ИД и изопачипха идеята на соца от демократична соц. организация, в тясно партийна диктатура. Е, Альоша е дал живота си в битка с Райх армията. Ти какво даде на света? Само плюене? Майстор си, о неразумний юроде, яко плюеш! Но би ли умрял, в битка за свободен свят? Альоша е загинал, но ти би ли?

    Коментиран от #9, #11, #19

  • 8 Сеан

    6 5 Отговор

    До коментар #6 от "Българофил":

    Кубрат би пратил на дръвника цялото Политбюро, би разстрелял целия Генерален щаб на БА, ако дори един виновен за престъпленията на геноцида ни е жив. Но нито ти си Кубрат, нито военните тук. те са съгласни, послушнички, те искат парици, но не могат ни опази дори от престъпни депутати и чиновници, камо ли от външна армия. Затова са лакеи сега на НАТО, преди на СИВ - просто лакеи. А Кубрат нямаше да остави никой като еврейчето Соломон Пасси нито натрапения "цар" Шимончо да пратят независимостта на България в моргата, правейки я васал на чужди директиви като юробюрократи и други. Кубрат е друго нещо. А, сега ти и подобните ти сте друго...келепиреца на първо място. Не знаеш историята на Альоша, нито ужасите на Райха май? Е, ако ги изживееш наживо друго ще мислиш, предполагам? Освен, ако не си лекенце тичащо да служи на есесовската диктатура. Аз съм ходил в подземията на Дахау, Освиенцим, Катовице, атмосферата е пропита от излъчването на смъртта на много хора. Подредените черепи в разни галерии може и да са наредени след войната, но смъртта на много хора си е факт...който ти не си изживял. А е лъжа, че са пращали само евреи там - имало е всякакви и пленници и евреи и цивилно арестувани жители от разни държави. Ти не си живял по онова време, не знаеш какво е Райха. попитай онези в Палмира, какво е ИД?! Същото сато Третия Райх, като Римската империя и подобия.

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дебили сте

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Спри да живееш в миналото, Тервел и Асен са живяли преди 1000 години, я коментирай днес в какво състояние е България? Изчезваща държава и дебилизиран народ.

    Коментиран от #14, #17, #21

  • 13 юрист

    1 5 Отговор
    К'ЛНСКАТА -КЬОЛНСКАТА КАТЕДРАЛА
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 нНН

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "Сеан":

    Фашистка диктатура в България - това е измислица на комунистките палачи, на коминтерновските терористи и на сръбските националисти! Как изпусна в списъка на "героите" самоотверженото пионерче Павлок Морозов или овчарчето Калитко! Тези окупанти дето ни нацвъкаха територията с паметници-извращения избиха елита на нацията, отмъкнаха златния резерв на 3 пъти, а сега страдат гадовете, та колко червеноармекци са загинали тук я бой срещу фашисти!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 юрист

    7 8 Отговор

    До коментар #12 от "Дебили сте":

    КАЖИ, БЕ, РУСНАКО- КОЙ РУСКИ ДЪРЖАВНИК Е ДАЛ ШЕСТСТОТИН ГОДИНИ НЕСМУЩАВАН РЕЛИГИОЗЕН МОНОПОЛ НА ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ В ЕВРОПА- НЕ В РУСИЯ? КОЙ? НЯМАТЕ ТАКЪВ ВЪВ ВАШАТА ИСТОРИЯ! ВМЕСТО ДА НИ ЦЕЛУВАТЕ КРАКАТА ЗА ТОВА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ВИ Е ДАЛА ПИСМЕНОСТТА, КОЯТО ПОЛЗВАТЕ И В МОМЕНТА, ВИЕ НИ РЪФАТЕ МЕСАТА! ВИЕ- РУСКИТЕ КРЕПОСТНИ РОБИ, КОИТО СЕ КИЧИТЕ С ИДЕЯТА ЗА “ТРЕТИЯ РИМ“ПО ОТНОШЕНИЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО! КАКЪВ “ТРЕТИ РИМ“, БЕ- ВИЕ СТЕ ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА КАВАЛА В СВЕТА ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ- ПРОСТИ, НЕОБРАЗОВАНИ, ЗЛОБНИ, ИЗПИТВАТЕ ОМРАЗА КЪМ ВСЕКИ МАЛКО ПО- ИНТЕЛИГЕНТЕН НЕРУСНАК,ИЗОСТАНАЛИ ТЕХНОЛОГИЧНО , ДОРИ ВАШИТЕ ПРИРОДНИ ЗАЛЕЖИ - ПЕТРОЛ И ГАЗ, ВАДИТЕ ОТ НЕДРАТА НА ДЪРЖАВАТА СИ С ЧУЖДИ- ЗАПАДНИ ТЕХНОЛОГИИ, А СЕ НАДСМИВАТЕ НАД Т.НАР. ОТ ВАС “ЗАПАД“! ВИЕ СТЕ ОТПАДЪКА НА ЕВРОАЗИАТСКОТО НАСЕЛЕНИЕ- ТОВА СТЕ ВИЕ!
  • 18 юрист

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Сеан":

    “...Публикувано във факти.бг: Защо, о, неразумний юроде искаш да разрушиш паметник?...“ ЗАЩОТО ПСА В СОФИЯ И ПЛОВДИВ НЕ СА ВОЕННИ ИЛИ ДРУГ ВИД ПАМЕТНИЦИ СЪГЛАСНО ДЕЙСТВАЩОТО БЪЛГАРСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, ТЕ СА СОБСТВЕНОСТ СЪОТВЕТНО НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА И ОБЩИНА ПЛОВДИВ, ТЕ НЯМАТ СТАТУТА НА НИКАКВА ЦЕННОСТ И НАЙ- ВЕЧЕ- ТЕ СА ПОСТРОЙКИ В ПРОСЛАВА НА ЕДНА ОКУПАЦИОННА ЗА БЪЛГАРИЯ ЧУЖДА АРМИЯ! МОЕТО ЖЕЛАНИЕ КАТО БГ. ДАНЪКОПЛАТЕЦ Е ТЕ ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ И НА ТЯХНО МЯСТО ДА СЕ ИЗДИГНАТ ЗАКОННИ ВОЕННИ ИЛИ КУЛТУРНИ ПАМЕТНИЦИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИЦИ И НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИ ОТ 681 Г. ДО ДНЕС- 2017Г.!

    Коментиран от #20

  • 19 юрист

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Сеан":

    “...Публикувано във факти.бг: Такива има милиарди в историята - Спартак, Тервел, Кубрат, Митко Палаузов, войските срещу Райха, срещу ИД, срещу Вавилонската, Римската, Персийската, Комунистическата, Османската и всякаквии тирании....“ НАПИШИ ИМЕТО НА ОНЗИ РУСКИ ВЛАДЕТЕЛ, КОЙТО Е ОСИГУРИЛ НА ЕВРОПА НАД ШЕСТСТОТИН ГОДИШЕН НЕСМУЩАВАН ОТ ДРУГИ РЕЛИГИОЗНИ ВЛИЯНИЯ, РЕЛИГИОЗЕН МОНОПОЛ НА ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ! ТОВА ГО Е ОСЪЩЕСТВИЛ БЪЛГАРСКИЯТ ХАН ТЕРВЕЛ! ХА СЕГА ДАЙ ИМЕТО НА РУСКИ ДЪРЖАВНИК, КОЙТО Е НАПРАВИЛ ПОВЕЧЕ ЗА ХРИСТОЯНСКИЯТ МОНОПОЛ В ЕВРОПА ОТ БЪЛГАРСКИЯТ ХАН ТЕРВЕЛ- СПАСИТЕЛЯТ НА ЕВРОПА! Или мълчиш, защото русия НЯМА в историята си такъв владетел? ;) АМА НАЛИ ТАКИВА ВЛАДЕТЕЛИ БИЛИ МИЛИАРДИ ПО СВЕТА, А-СПОРЕД ТЕБ? НАЛИ ИМАЛО И ТАКИВА РУСКИ ВЛАДЕТЕЛИ, А ПЪК ТИ НЕ МОЖЕШ ДА НАПИШЕШ ЕДНО ИМЕ! :) О, НЕРАЗУМНИЙ И ЮРОДЕ, ПОРАДИ ЧТО СЕ СРАМИШ ДА СЕ НАРЕЧЕШ РУСНАК? ДА НЕ БИ ПОРАДИ ФАКТА, ЧЕ РУСНАЦИТЕ СЕ СЧИТАТЕ ЗА ХРИСТИЯНСКИЯТ “ТРЕТИ РИМ“, НО БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛ СА СПАСИЛИ ЕВРОПА ОТ АРАБИТЕ И СА ДАЛИ ШЕСТСТОТИН ГОДИНИ НЕСМУЩАВАН РЕЛИГИОЗЕН МОНОПОЛ НА ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ В ЕВРОПА, БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ ХАН ТЕРВЕЛ СМЕ ПРИЧИНАТА ДА СЪЩЕСТВУВАТ В МОМЕНТА ВСИЧКИ МОНУМЕНТАЛНИ ХРИСТИЯНСКИ ХРАМОВЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОПА- ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА, ВИЕНСКАТА КАТЕДРАЛА СВЕТИ СТЕФАН, КЬОЛНСКАТА КАТЕДРАЛА, РЕЙМСКАТА КАТЕДРАЛА? НА КОЕ ОТГОРЕ РУСНАЦИТЕ СЕ САМОПРИПОЗНАВАТЕ КАТО ЗАЩИТНИЦИ НА ХРИСТИЯНСТВОТО В ЕВРОПА, СЛЕД КАТО НАЙ- ГОЛЯМАТА ДЖАМИЯ- НЕ ЦЪРКВА- В ЕВ

    Коментиран от #25, #27

  • 20 Сеан

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    О, защитнико или? - чке?, на Темида, всеки паметник е военен, дори на гъба-печурка да е...! Не познаваш войната, нито аспектите и, нито смислите и, нито даже средствата и в пълен вариант, а те са доста обхватни. Разбира се, че е "военен" паметника. Това е построен от дупещите се родни БКП-мафиоти, подмазвайки се на Кремъл, паметник на Альоша - един от милионите загинали във ВСВойна. Самият Альоша е превърнат в символ, а като него е имало милиони в СССР само, а да не броим поляци, французи, българи, чехи, сърби, англичани, а после и американци слез включването във ВСВ пряко след Пърл Харбър. Самите Живков Кохари и БКП мафия, са си за трепане! Но това не прави Альоша виновен, а паметника лош! Това прави загиналия в борбата срещу диктатурата на Райха достоен за уважение, а паметника поне да не го драскат и рушат, ако не го харесват! Живков е от рода Кохари, донесъл ни само бедност, смърт, разруха и днешния упадък започнал отдавна. Но какво е виновен антифашиста Альоша - Алексей, май беше Морозов ли Матросов ли не помня вече? Та той няма вина, че мафиотите ни мачкаха и грабиха! Нали срещу такива воюваше Альоша и милиони други? Е, Живков Кохари смени Гешев и стана почти същото. Е, не съвсем същото - при Райха беднотията е по-голяма, поради войната. При соца бе диктатура, но имаше хубави неща. При Райха хубави неща нямаше. Та какво ти е виновен паметника и Альоша, не разбирам? А тия примати, дето са го боядисали, какво им е виновен? Че ако бяха в Райха щяха

    Коментиран от #22, #23, #24

  • 21 юрист

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "Дебили сте":

    В ЕВРОПА. СЕ НАМИРА В МОСКВА? АКО СТЕ ИСТИНСКИ ЗАЩИТНИЦИ НА ХРИСТИЯНСТВОТО, ЗАЩО В МОСКВА НЕ СЕ НАМИРА НАЙ- ГОЛЕМИЯТ ХРИСТИЯНСКИ ХРАМ В ЕВРОПА, А СЕ НАМИРА НАЙ- ГОЛЯМАТА ДЖАМИЯ В ЕВРОПА? Извади сливите от устата си и ми отговори на въпросите, които самият ТИ повдигаш!
  • 22 юрист

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "Сеан":

    “...Публикувано във факти.бг: О, защитнико или? - чке?, на Темида, всеки паметник е военен, дори на гъба-печурка да е...!“ БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО КАЗВА ДРУГО! https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135579103 Закон за военните паметници изм. и доп. ДВ. бр.62 от 1 Август 2017г. Чл. 4. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 62 от 2017 г.) Военен паметник е недвижимо материално свидетелство в памет и прослава на военнослужещи от въоръжените сили, взели участие във война, водена от българската държава, на загиналите български военнослужещи при участие в операции и мисии извън територията на страната и при изпълнение на служебния им дълг в мирно време при защита на населението, на българските граничари, загинали при охрана или отбрана на държавната граница, както и на участниците в Българското опълчение по време на Руско-турската освободителна война и на участниците в Македоно-одринското опълчение. Военни паметници са и военните гробища, гробници, костници и мавзолеи.
    СПОРЕД БГ. ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, ВОЕНЕН ПАМЕТНИК Е ТАЗИ ПОСТРОЙКА, КОЯТО Е В ПАМЕТ НА ВОЙНИТЕ, ВОДЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И АРМИИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ, КОИТО СА НИ БИЛИ СЪЮЗНИЦИ ТОЧНО В ТЕЗИ ВОЙНИ! КОГА ТОВА СЕ Е СЛУЧИЛО СЪС СЪВЕТСКАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ?
  • 23 юрист

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "Сеан":

    В ПСА В СОФИЯ И ПЛОВДИВ НЕ СЕ НАМИРАТ КОСТИТЕ НА ЗАГИНАЛИ СЪВЕСТКИ ВОЙНИЦИ, ЗАЩОТО БЪЛГАРИН НЕ Е ВДИГАЛ ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ТЯХ! ТОГАВА- ЗА КАКВА ПРОСЛАВА И В ЧИЙ ИНТЕРЕС СА ТЕЗИ СЪОРЪЖЕНИЯ И ПОСТРОЙКИ?
  • 24 юрист

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "Сеан":

    1. Хетерожена съм- ерго- аз съм защитничКА
    2. Такива, като БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ ПРЕЗ 1877Г., КОИТО ХВЪРЛЯТ И ТЕЛАТА НА МЪРТВИТЕ СИ ДРУГАРИ, ЗА ДА ОТСТОЯТ И ОПАЗЯТ ПОЗИЦИИТЕ СИ НА ШИПКА, В ЗАЩИТА НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ СЛЕД 500 ГОДИНИ ЧУЖДО- ОСМАНСКО ВЛАДИЧЕСТВО, СА ЕДИНИЦИ В ИСТОРИЯТА НА СВЕТА! ДОРИ РУСНАЦИТЕ СА СЕ СМАЯЛИ ОТ ХРАБРОСТТА НА БЪЛГАРИТЕ, КОИТО СА НЕ СА БИЛИ ВОЙНИЦИ, НИКОГА НЕ СА СЕ УЧИЛИ НА ВОЕННО ИЗКУСТВО ВЪВ ВОЕННИ УЧИЛИЩА, А СА БИЛИ ХОРА ОТ ВСИЧКИ СЛОЕВЕ НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ- ОВЧАРИ, ЗЕМЕДЕЛЦИ, ТЪРГОВЦИ, УЧИТЕЛИ! ПОСОЧИ МИ ДРУГ ПРИМЕР В СВЕТОВНАТА ВОЕННА ИСТОРИЯ- ОСВЕН СПАРТАНЦИТЕ ПРИ ТЕРМОПИЛИТЕ- В КОЙТО ДРУГ НАРОД ТАКА НЕИСТОВО ДА Е ОТСТОЯВАЛ С ЖИВОТА, КРЪВТА И СМЪРТТА СИ ПРАВОТО СИ НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА! НАПИШИ ГО ИЛИ ЗАМЪЛЧИ ЗАВИНАГИ ПО ТОЗИ ВЪПРОС, ХУЛИТЕЛ НА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКОТО! ВЪВ ВСИЧКИ ВОЕННИ АКАДЕМИИ ПО СВЕТА, ВКЛЮЧИТЕЛНО И В РУСКАТА, СЕ ИЗУЧАВА ПРЕВЗЕМАНЕТО НА НЕПРЕВЗЕМАЕМАТА- ДО ТОГАВА - ОДРИНСКА КРЕПОСТ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ- ПРЕЗ 1912-1913 Г; БИТКИТЕ НА ЦАР ИВАН- АСЕН ВТОРИ, БИТКИТЕ НА ЦАР КАЛОЯН, ЗАЩИТАТА НА ДОБРУДЖА ОТ ГЕН. ИВАН КОЛЕВ И ПОБЕДАТА МУ НАД НЕПОБЕДИМАТА ДО ТОГАВА КАЗАШКА РУСКА КОННИЦА ПРЕЗ 1916 Г.! САМО ТИ СЕ НАМЕРИ- КАТО ВИДЕН БЪЛГАРОФОБ, ДА ОМАЛОВАЖАВАШ ТЕЗИ БЪЛГАРСКИ ВОЕННИ УСПЕХИ И ЗАСЛУГИ!

    Коментиран от #26

  • 25 Сеан

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    Юристке, мисля, че ти описах, че не познаваш войната, нито коварните и средства? Аз не писах, че русски владетели са осигурили 499.99 години християнство на Европа, а писах, че Альоша е един от милионите, а с вековете милиардите борци за свобода, загинали затова, а впоследствие посмъртно превърнати в символи. Жана дАрк е една от тях, Митко Палаузов, Нако Колев Шоколада, Спартак, .... милиарди са. Колкото до уважението, това е сложен въпрос. не разбираш какво ти описвам май? Например днес: - Ето, Путин изпрати русски войски за борла срещу джихадистите ИД - днешния Райх. Ако си беше казал - м..ната им на тия тъпи Ганьовци, европейци и други, никаква армия в помощ на Асад! Тогава след като глобалистите, създали ИД и Райха щяха да си продължат играта и днес ти или щеше да емигрираш или да воюваш с джихадистите. Такъв е Закона на последиците - ШахМат-а. Едно действие води до друго... разбира се, ние някои същества нямаше да оставим примати с примитивна диктатура да се развяват тука и щяхме да им изправим четината от ужас, но можеше и да загинеш и ти от тях или при войната с приматите тирани? Ето това не разбираш, юристке - взаимовръзките. За теб ПСА е зло, защото БКП е било диктатура. Да, но Альоша не е знаел, че ще има Живков и мафия, нали? Защо го плюеш тогава? Ето, Путин, Иран, Хизбула, Иракски милиции, Сирийско правителство, впоследствие и САЩ части и САС от ЖиБиПи са и твои приятели и наши и на всеки нормален човек, мразещ примитивната животинска диктатур

    Коментиран от #28

  • 26 Сеан

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    Мисля, че ти описах, че не съм русснак, даже не съм ходил в Россия. Но ме дразни факта, че куп Ганьовци тук плюят русснаците, сякаш те са виновни за всичките злини. А и там има всякакви хора, не е редно да се обобщава за всички! Ами например симпатични са ми почтенните, умерени, справедливи и неагрессивни хора и тук и по света, нищо че не ги познавам. Защото те са солта на живота, а не вандалите. А ти ме изкара русснак, само, защото съм против оплюването на всички русснаци, както и приписването на всички злини на Россия, както и обобщаването на народи и държави - навред има и разбойници и добри хора! Едва ли някой селянин узбекистанец знае какво прави Захарова, както и ти не знаеш какви игри играяг Боце, Гоце и останалите политици тук, нали? Ти виновна ли си, че Пасси и Симеон ни предадоха суверинитета на глобалистите? Аз не съм! военните спряха ли ликвидацията на това зло? Не? Тогава какви български войни са? Пълна трагедия като морал - никакви българи не са, поне нямат нико общо с Кубрат и Аспарух. Ти оплюваш всичко русско, нали? Ами ако и Путин и Асад кажеха - абе тия тъпи българи все надупени пред чужди, какво им пазим за-ниците жертвайки свои войници? Я да си купонясаме на Малдивите! Сега, Юристке щеше да воюваш, ако си българка, за каквато се пишеш, или да емигрираш, акко си пъзливка! Друг е въпроса, че само за 1 ден ще накараме джихадистите да ходят в 4 метра лед и да псуват и майките си докато умират. Да не говорим за по-страшни неща... Аз познава

    Коментиран от #30

  • 27 Сеан

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    Мисля, че ти описах, че не съм русснак, даже не съм ходил в Россия. Но ме дразни факта, че куп Ганьовци тук плюят русснаците, сякаш те са виновни за всичките злини. А и там има всякакви хора, не е редно да се обобщава за всички! Ами например симпатични са ми почтенните, умерени, справедливи и неагрессивни хора и тук и по света, нищо че не ги познавам. Защото те са солта на живота, а не вандалите. А ти ме изкара русснак, само, защото съм против оплюването на всички русснаци, както и приписването на всички злини на Россия, както и обобщаването на народи и държави - навред има и разбойници и добри хора! Едва ли някой селянин узбекистанец знае какво прави Захарова, както и ти не знаеш какви игри играяг Боце, Гоце и останалите политици тук, нали? Ти виновна ли си, че Пасси и Симеон ни предадоха суверинитета на глобалистите? Аз не съм! военните спряха ли ликвидацията на това зло? Не? Тогава какви български войни са? Пълна трагедия като морал - никакви българи не са, поне нямат нико общо с Кубрат и Аспарух. Ти оплюваш всичко русско, нали? Ами ако и Путин и Асад кажеха - абе тия тъпи българи все надупени пред чужди, какво им пазим за-ниците жертвайки свои войници? Я да си купонясаме на Малдивите! Сега, Юристке щеше да воюваш, ако си българка, за каквато се пишеш, или да емигрираш, акко си пъзливка! Друг е въпроса, че само за 1 ден ще накараме джихадистите да ходят в 4 метра лед и да псуват и майките си докато умират. Да не говорим за по-страшни неща... Аз познава
  • 28 юрист

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "Сеан":

    “....Публикувано във факти.бг: че Альоша е един от милионите, а с вековете милиардите борци за свобода, загинали затова, а впоследствие посмъртно превърнати в символи....“ Аз пък ти написах, че ПРЕДИ да има паметник на милиардите неизвестни, ТРЯБВА да има паметник на единиците ДЪРЖАВНИЦИ, които водят хората си в мир и война, защото такива държавници са МАЛКО в света и техните народи трябва ДА ГИ ЗНАЯТ И ПОМНЯТ! НЕ МЕ ЗАСЯГАТ МИЛИОНИТЕ РУСНАЦИ КАТО АЛЬОШАТА, ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА СЕ БИЛИ В ЗАЩИТА НА МОЯТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ, А СА Я ОКУПИРАЛИ И СА СЕ НАМИРАЛИ НА БГ. ТЕРИТОРИЯ В КАЧЕСТВОТО СИ НА ОКУПАТОРИ, А НЕ НА СЪЮЗНИЦИ! ЗА ТОВА- ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ВСЯКАКЪВ СПОМЕН ЗА ТЯХ, А ДА ВЪЗДИГНЕМ БЪЛГАРСКОТО, ПОДВИЗИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, НА ОНЕЗИ БЪЛГАРИ, КОИТО СА ЗАГИНАЛИ, ЗА ДА СЪМ ЖИВА АЗ ДНЕС И ДА ЖИВЕЯ В ДЪРЖАВАТА НА БЪЛГАРИТЕ, А НЕ В РУСКА, ТУРСКА ИЛИ ДРУГА КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА!

    Коментиран от #29, #36, #37

  • 29 Сеан

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    И разбери, мадам, че съм българин, а не русснак! Което не ми пречи, да уважавам и Россия и Сащ и другите. Не харесвам вандализма, тиранията и кръговете, които ни прецакват, мачкайки животи ни. А хора и вандали има навред...- Какво са ти криви Альошата и паметниците, не схванах? Да, българите имаме история, но рушейке паметниците рушите историята. А после такива като Божко Димитров затварят улици и харчат пари, за да копаят разкопки - в каквото вие превръщате историята.... Нещо неясно ли описах? Аз съм си българин - нямаш си и на представа колко добрини лично съм сторил на други хора тук, бедна ти е фантазията. А за други същества да не говорим. А само обиди, подигравки и много злини видях от не едно длъжностно лице с годините. Малко хора ми сториха добрини. Но аз не рева, а зная, че света е пълен и с добри и лоши и са навред. Какво са ти криви всички руснаци, не разбирам? Да има и лоши имаме и там враждебни кръгове, но чак пък цяла Россия да мразите ми е странно? И в САЩ е така - там са базирани Глобалистите като централа, а ние плащаме техния кеф. Но пък Брус Уилис и много непознати за мен американос са ми симпатични. И същото е с руснаците, какво като не ги познавам. Но аз не бих разрушил паметник, а бих описал историята му. А ако всеки паметник има история, цялата история на държавата и на света често се свързва... Като заличавате паметниците, рушите връзките, живота история с факти. Райха е ЗЛО - дядо ми живееше по негово време - разсказваше ми какво е

    Коментиран от #31

  • 30 юрист

    3 5 Отговор

    До коментар #26 от "Сеан":

    “...Публикувано във факти.бг: Сега, Юристке щеше да воюваш, ако си българка, за каквато се пишеш, или да емигрираш, акко си пъзливка!...“ Семейството ми се ОТКАЗА от емиграция в Австрия и то емиграция по правилния начин- със закупуване на собствен недвижим имот във Виена- двустайно жилище, ПРЕДВАРИТЕЛНО владеене на немски език на ниво В 2.2. от Гьоте институт тук- в България, София, целият статут на бг. адвокат автоматично ми се пренася в Австрия, но ако искам да стана австрийски адвокат, трябваше да се откажа от бг. гражданство, което би станало само през трупа ми! За това се отказахме от емиграция в Австрия още през 2008г.- просто семейството ми е от образованите семейства, а не сме от “работническо селско семейство“....

    Коментиран от #32

  • 31 юрист

    2 6 Отговор

    До коментар #29 от "Сеан":

    “...Публикувано във факти.бг: И разбери, мадам, че съм българин, а не русснак!...“ Виж сега- не съм на 20 години, за да се пробваш да ме лъжеш! Аз твърдя, че поне един от родителите ти е руснак- било руски гражданин, било етнически руснак- руски гражданин, и ти си с рускобългарски, а не само с български корени! Освен това- не съм мадам или доманиня, а адвокат, а адвокат обичайно не става прост и наивен човек....

    Коментиран от #33, #35

  • 32 Сеан

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "юрист":

    Уважаема, наистина съм смешен и жалък - все правя добро на присмехулници и гаврещи се с мен. А, повярвай, това не мотивира, но пък не ми и дреме - опознах характерите на повечето чиляци и намирам, че присмеха е 80% национална черта... Его и ти, чаровната, образована адвокатка - защитника на човешките права. Аз също съм образован - имам завършен 8 клас, с 5.5 успех - някой бил откраднал едната втора, ми каза класната и затова не можело повече.... После не успях да продължа - живота ми сервира неприятна изненада - дали да емигрирам или да стана поп. Не станах поп и не емигрирах, но оглупях съвсем, докато живея сред това учудващо маргинално и плюещо всичко освен себе си множество тук и сега имам толкова глупава глава, че бих грабнал Оскар за норматив, ако даваха... Просто ми се вижда странно, така образована дама да плюе паметника на Альошата? А не оплю мнозинството на власт, които въведоха "Синя зона" за да рекетират хората и да лапат пачки и бонуси? Хич ви няма нито дженералите тук нито адвокатите май, да защитите тоя фолк БиЖи? Аз може да съм глупаво и необразовано, но ако падне парица ще завърша и ВУЗ. Ала тогава пак ще чета вероятно, че някой боядисал паметника на Альоша? я по-добре или го боядисайте целия или изобщо - какво е това - частично пръскане на паметник?! не може да напръскаш кола наполовина, така и с паметниците! Или никак или целия! Абе вие сте трагедия, дето рушите това! И 40 Българии да има и тях ще заличите, с тия ваши разбирания. Сори
  • 33 Сеан

    9 1 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    Хей, не плачи, може да съм глупав, но не съм руснак! Пра-пра-...баба и дядо са били българи, мама бе Хасковска селяндурка, а тати - Габровски селяндур. Аз съм гражданче, вярно изглупях сред стадото тук, но общо взето още се държа с мозъка си. Всъщност съм Економист, по образование. Вярно не от Йейл, а от местните дъ Профферс ънд дъ доценти. Но знанието си е знание и то навред е едно - само дето в Йейл се създават връзки между синчета и щерки на политици - там им е началото в кариерата. Другото го правят мама и тати за тях от постовете. Адвокатке, няма да ме разбереш май? Със сигурност си Софиянка - те не разбират от дума. Затова не се ожених за една маца от Сф - готина, но хич не чува.... Аз нямам русски корен, но ти описах, че уважавам русснаците и други, което не означава, че харесвам и лошите момчета и момичета оттам... Как да ти опища, че плюенето и рушенето на тия факти - паметници оскотявя тоя народ тук и руши фактите? А рушенето на фактите в криминалистиката се нарича или Съпричастност към деянието или Глупост.... Не ми се сърди, но не съм русснак, за твое съжаление! Но ако стана,э вероятно Россия само ще спечели от това. Аз съм добро момче и мога да свиря на лакардия. Ще куппонясаме яко с рашките там, без майтап. Нищо, че не зная ни Катюша ни друга - ще импрповизирам. Като "Рапсодия в синьо" е.
  • 34 шовинист

    5 1 Отговор
    Историята е такава, каквато е. Всички, които искат да рушат паметници, са варвари и с нищо не са по-различни от получовеците от ИДИЛ, които унищожават всичко неислямско. Дали са болшевици или западнофили - и едните и другите са зомбита, ако рушат история. Но- доказано е- миналото не можем да променим, но може да се учим от него!
  • 35 Сеан

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    Юристке, аз съм прост и необразован чилячец, дори селяндур, от провинцията. Но да ти поясня, че термина "Мадам", означава още "госпожо, сеньора, Миссис, Фрау, уважаема госпожо, ....", което е обръщение към дадена жена - определено омъжена, защото за дъ Гърлс се използува "Мадмоазел, Фройляйн, госпожице, Мисс, сеньорита и ....". Ние селяндурите също сме всякакви.... А, като си защитница, адвокат, защо не защити паметника от вандалите бояджии? Аз бих отворил сервиз и бих ги наел да вапцат с баданарките там...добри са, яко мажат с четката. Но явно таланттите им не са оценени в бояджийският бранш и те са се пробвали върху паметника? Ето до какво води тоталитаризма - тия вместо да работят като бояджии, вземат заплатки от разни НПО орг-ки и мажат паметници? Скапана система е да знаеш! Аз съм против маженето и рушенето на паметници - това е вандализъм, загуба на труд, енергия, пари.... Един ден археолозите ще им плащате да ровят земята и да търсят???? - паметници. А, сега ги рушите? Ей, не сте по-умни от мен! Може да съм глупав, но не съм единственн.... Което не ме топли... Не се ядосвай, Альоша е бил герой! Но не е знаел, какви ще са потомците в света и че ще го плюят...
  • 36 Сеан

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    Ти се срамуваш от "работническо-селското" семейство? Ами явно си горделива дама, ходиш с вдигнат до небето нос, на висок ток, с пола до пъпа или с нацъфкани на дупки изтъркани дънки - ню Моуд? нека те вземат в ПВО-то ни - ще събаряш с носа си самолети...! Чакай, може и в Борба с градушките - ще гониш градоносните облаци с нос... Не е редно да се срамуваш от паботници и селяни! Аз съм принц, но съм работил какво ли не и вероятно ще работя какво ли не още. Нали знаеш - магарета стават царе и царете стават магарета...приказката за царя-занаятчия, който отказал да даде щерка си на принц, без занаят... Аз пък се вра навсякъде където мога - ако трябва и подводничар ще стана, Не мога да плувам, но ходя отлично, значи и по дъното ще съм добър.... Помисли малко! - ти, "елитната мацка", адвокатката с висок ценз, си тръгнала да плюеш Альоша? Хей, ако ти бях мъжле, само за това поведение щеше да имаш тризнаци... ! Как може да плюеш човек, воювал с терора диктатура, отдал живота си за по-свободен живот на хората? Това е страшно... След от Майбах-а в калта малко и виж как живеем селяндурите! Който не познава калта, не може да оцени златния дворец - няма база за сравнение.... Жалко, че не сме в някой бар, щях да запаля един фас, нищо, че не пуша, да пусна колелца през носа и докато отпивам от "Виски"-то да те попитам - Какво, защо, от кого и как защитаваш, щом 1 паметник не искаш да зашитиш от бояджии? Хонорар ли искаш? Да съберем, кажи сумата и правим подписка...! Ок?
  • 37 Сеан

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "юрист":

    Сеньора, асвокат, сетих се, за твоите думи, докато пих кааве, отвън, та рекох да чатна един нано-импулс тука, плод на творческата ми работа над каавето и дъ Сукар, сори захарта. Съветската армия пишеш е окупирала България? Вярно си е. Но не забравяй, че продажните ни фашистолюлци ни бяха наредили на страната на Райха! И на практика сме били във война със СССР. Юридически погледнато, след като сме станали едно командитно дружество с Адолф и мафия, тоест са ни командорили те, както сега фрау Меркел командори наведения за юрофуундс Боце, то логически на нас от СССР са гледали като на враждебна страна. И е факт, че са ни окупирали, но пък и братската американобританска авиация ни е разплакала Мадърс-ите с бомби та, чак София е станала в малко селце руини....! А, защо не плюеш делата на тия брадърс и систърс там, ами точно паметника и русснаците? Като ще вадим вина, нека е наред, включително и на местните управленци! Съветската армия е гонела Райхс Армии по петите, озовала се е пред Велик Бълхаристан и се е чудела кво да прави пред "патриотизма" на родния елит - първо надупен пред Адолф, после надупен пред тях, а капак на всичко и родните партизани, сред които чудото на слънцата бае ти Тошо, "велик шумкар, освободител" народен? Моля да отговориш - ти какво би сторила, ако те нападне някоя страна, подгониш я обратно и стигнеш до територията и?!!! Плийс! ???
  • 38 Гост

    1 0 Отговор
    Това е поръчка на Тиквата , да дразни руснаците .
  • 39 Zoro

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сеан":

    ПСА ни спасила от излаза на Бяло море и присъединяването на българските територии и ние за благодарност и построихме паметник.Не ние, а дупедавците, като ТОя СЕан ли е ШОн ли е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове