582 12

Цветанов: Президентът търси конфронтация

Моят призив към президента и към всички представители на опозицията, защото парламентарното мнозинство го прави, нека да подкрепяме централния нападател Бойко Борисов

Стефанаки Йоанис

Призивът ми към президента и опозицията е да подкрепят централния нападател в момента - Бойко Борисов, заяви Цветан Цветанов в Ловеч.

"Моят призив към президента и към всички представители на опозицията, защото парламентарното мнозинство го прави, нека да подкрепяме централния нападател Бойко Борисов. Защото видяхме, че той може и знае как да постига съответните резултати в интерес на държавата", коментира пред журналисти в Ловеч зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, предаде „Фокус“.

Интервюто на президента Румен Радев пред БНТ нямаше абсолютно нищо, което да показва основното за президентската институция – обединение на нацията и човек, който да олицетворява нацията като обединител. Това, което ми направи впечатление в това интервю е, че първо въобще не се говореше за европредседателството, за приоритетите, за Западните Балкани, за успехите, които се постигнат днес от страната ни във връзка с европейсктие фондове, които продължават да решават много от важните, наболели проблеми на българското общество, изтъкна той.

"Самият факт, че само преди два дни след срещата, която направи премиерът Борисов в Брюксел, вие видяхте, че 739 млн. лв. за автомагистрала „Струма“ вече са факт и парите са преведени. Правим всичко възможно да бъдем лидери в Балканския регион и това нещо не го видях да бъде отчетено от президента като най-високата представителна функция в държавата“, коментира по-нататък Цветанов и уточни, че може би го отдава повече на завист от това, което прави Борисов и това, че всъщност президентът не се чувства комфортно и търси умишлен сблъсък за всичко, което е говорил вчера в интервюто си.

„Наблюдавайте внимателно интервюто и ще видите, че няма изречение, в което да не търси институционален сблъсък с парламента. Това е недопустимо. Както нашият премиер и лидер на партията е казал, по-добре да не го коментираме, защото това определено е умисъл в действията, които цели президентът. Държавният глава говори за истината. Да, истината е най-важното, което трябва да има за развитието на една държава и да си припомняме всички исторически факти защо страната ни се намира днес в това състояние. Когато говорим за истината, той сложи един акцент върху проверките, които са правени от служебния кабинет и то по-специално към ВМА“, допълни Цветанов.

Според него това е било произнасяне на обвинение, а всъщност има компетентни органи, които да го направят – българската прокуратура.

„Когато казва, че ще се бори за истината, анкетната комисия, която беше за самолетите, беше точно, за да излезе истината. Явно истината го заболя много, защото лобистките интереси излязоха на преден план. Не бих обвинявал никой, но бяхме длъжни като народни представители да направим анкетна комисия, която да покаже истината и несъстоятелната теза за това да отстраниш един от участниците. Виждаме, че президентът, отклонявайки се от дневния ред, от предизвикателството, което има пред страната ни като европредседателството, той говори за съвсем други теми, които не прилягат на един президент“, подчерта Цветанов.

По думите му Румен Радев трябва да бъде съпричастен.

„И всички ние, политиците да подкрепяме централния нападател в момента – Бойко Борисов. Защото виждаме какво е признанието към премиера Борисов, неговата активна роля в международен план, което определено легитимира много по-добре страната ни в ЕС и извън него“, каза още Цветан Цветанов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Той
  Отговор
  1 16:27  11.11.17
  От свиня мас и от комунист власт само с нож се взимат-така че цецо,като такъв само това те оправя,никаква подкрепа за продължаване съсипването на татковината!
 • Избирател
  Отговор
  2 16:52  11.11.17
  Тоя човек явно вече си мисли, че ще е на власт още 3-4 мандата: като в Северна Корея.

  Коментиран от #3

 • onq s konq
  Отговор
  3 16:56  11.11.17

  До коментар #2 от "Избирател":

  Не е въпроса "тоя човек " какво си мисли,а ВИЕ ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ МОЖЕТЕ ДА ГО СВАЛИТЕ!...след като нямате и грам силица:)
 • Шайката
  Отговор
  4 17:19  11.11.17
  Цветан Цветанов наистина успя да обедини нацията... на всички ни се повдига от него.

  Коментиран от #5


 • onq s konq
  Отговор
  5 17:38  11.11.17

  До коментар #4 от "Шайката":

  Вероятно си същият който пише и с ник "ибирател"затова ще те попитам:А ИМАШ ЛИ ХАБЕР КОЛКО ПРОЦЕНТА ОТ ВСИЧКИ ИЗБИРАТЕЛИ В БГ СТЕ "ВИЕ ВСИЧКИТЕ" ,И КОЛКО СМЕ НИЕ-"ОСТАНАЛИТЕ"?А иначе "повдигането" /на вас всичките/ си е закономерно явление и то не е свързано със ЦЦ,а ЕДИНСТВЕНО С УПОТРЕБАТА НА ОДОЛИН ВМЕСТО КАЧЕСТВЕН АЛКОХОЛ...за по-евтино!
 • dynamo
  Отговор
  6 18:43  11.11.17
  Гаден , глупав физкултурник със събрани очички! Уродлив поглед и тъпа физиономия. Цървул Цветанов.
 • 7 20:54  11.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • неутрален
  Отговор
  8 22:47  11.11.17
  По-прост и тъп човек от крадеца Цв. - НЯМА. Бездално тъпо същество , не си отваряй гнусния плювалник, че от там излиза само смрат.

  Коментиран от #9

 • Глупак
  Отговор
  9 09:44  12.11.17

  До коментар #8 от "неутрален":

  Грешиш. Има Боко тиквата
 • впечатлен
  Отговор
  10 10:08  12.11.17
  Има една чисто българска фраза, а именно "чавка ви е изпила акъла". Това мога да кажа на червените, щедро сипещи обиди! Какво искате, червени ...? Пак ли да крадете, лъжете и убивате безнаказано? Пак ли да трупате откраднати от държавата имоти, а правосъдието ни да се прави на разсеяно, защото всички сте от един дол дренки. Написаното от вас е едно самозадоволяване, радвайте се! Но много добре знаете, че голяма част от хората в България не ви понасят. Това че седите като куче пред месарница и чакате Путин да ви поднесе властта, никак не ви прави любимци на народа! Както и да наричате хората, които управляват в момента, ТЕ СА! И ще бъдат, нямат алтернатива, най-малко вие!
 • Све
  Отговор
  11 13:18  12.11.17
  Боко прост Избирателите му прости Глупостта у нас явно е заразна Кой ли ще е премиер напролет? По-зле не може да бъде Дано да е Боян Дуранкев
 • ЦРУ
  Отговор
  12 19:01  12.11.17
  Централен нападател на ДС е бившия охранител на Бай Тошо,а ти бат Цецо си син на шофьора на Григор Шопов!Вие сте обслужващ персонал на Генералите от ДС,които седят на сянка-нищо повече!Посланника в Париж на кого е син?:):):)Мимистър Ананиев не беше ли съветник на Радев-Първанов,Станишев и Орешарски?:):):)Вие сте БСП-доброто ченге!:):):)

Напиши коментар:


Публикувай