11 Ноември, 2017 19:21 1 233 27

ГЕРБ ще предпазва Западните Балкани от Русия

  • герб-
  • русия-
  • западни балкани

Болшевишкият преврат остави много лоша следа за България, отчете Цветан Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов откри в Ловеч научната конференция „100 години от Болшевишкия преврат в Русия и влиянието му в България“, организиран от община Ловеч, бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров и продължаващия да е депутат от ГЕРБ Тома Биков.

„Когато говорим за Болшевишкия преврат, няма начин да не кажем какво се случи, какви бяха последствията не само за България, а за Балканите, за Източна Европа. Последствията от болшевишките събития оставиха много лоша следа за бъдещето ни. Нека да припомним, че този режим и всичко това, което се случваше, имаше за цел да се води постоянно въоръжена борба. Нека си спомним за взривената църква в София „Света Неделя“. Това беше начинът, по който се градеше образът на комунистическата партия“, каза в началото Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Зам.-председателят на партията посочи, че комунизмът е отклонил държавата ни от европейския й път.

Той допълни, че е много трудно да се обясни, че 28 години след като вече "ние консумираме демокрацията, нямаше ясната политическа воля за разкриването на досиетата и търсенето на истината".

„Едва в първия мандат на кабинета Борисов имаше политическата воля да можем действително тези над един милион информационни единици да бъдат предадени на комисията и всички, които имат интерес да се запознават, да пишат своите статии, а ние да разясняваме и показваме и на децата и на младите хора какво е било преди“, каза още Цветанов.

Заместникът на Борисов постави и въпроса къде щеше да бъде България, ако не беше в ЕС, в НАТО, ако не бе тръгнала по европейския път.

„Виждаме какво е влиянието на Русия в Западните Балкани. Единственият начин да предпазим и Западните Балкани от подобно влияние е като акцентираме върху европейската перспектива пред тях по време на европредседателството“, обясни Цветанов.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ припомни и високата оценка от Европейската комисия и САЩ за Договора за добросъседство с Македония.

„Днес сме тук за да си кажем истината за това, което се е случило, да го помним дълги години и да го предаваме на своите деца“.

В конференцията участват политологът Иво Маев, журналистът Христо Христов и историците проф. Людмил Спасов, Янко Гочев, проф. Лизбет Любенова, доц. Даниел Вачков, доц. Лъчезар Стоянов и проф. Евелина Келбечева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    33 5 Отговор
    Сина на личния шофьор на Григор Шопов-шефа на ДС, говори размишлява за комунизма?!

    Коментиран от #4

  • 2 goni

    26 3 Отговор
    Лоша работа! И тия неща ги разправя Цецо! Че тоя служи на всеки, който си плаща! Няма значение! Всички го знаят! Утре ще разправя точно противоположното и ще се кълне във вярност където трябва!:)
  • 3 юрист

    12 29 Отговор
    Това е истинската причина русия да ни яде месата, защото русия има апетити към 100% сфера на влияние, и по-възможност- да нарави буквално свои колонии Западните Балкани! Лично аз ненавиждам всички 240 в НС, ОБАЧЕ- КОЙТО ОТ ТЯХ ПРЕСЕЧЕ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН МЕРАЦИТЕ НА Ш...НАТА РУСИЯ, ЗА МЕН СИ Е ИЗКУПИЛ ГРЕХОВЕТЕ спрямо българският народ! И 100 милиона да е откраднал- м..ната му, обаче- НЕКА ДА СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ РУСКИТЕ ИМБЕЦИЛИ И ДА ЗАЩИТИ ОТ НАЙ- ВИСОКО ПОЛИТИЧЕСКО МЯСТО ДОСТОЙНСТВОТО И ЧЕСТТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!

    Коментиран от #6, #8, #25, #26

  • 4 goni

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    Прав си! Ама, колко останахме дето помним кой е Григор Шопов?!
  • 5 Бесен Язовец

    7 29 Отговор
    Браво на Цветан Цветанов, много точно го е казал !
  • 6 сексолог

    21 10 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Болезнен оргазъм получи ли?

    Коментиран от #9

  • 7 ЗЕВС

    26 7 Отговор
    Комунистическата параноя ги преследва денонощно!
    Колкото и да се стараят да заличат историята, тя следва своя естествен ход! Възраждането на национализма се проявява с все по голяма сила и във все повече държави! Рано или късно национализацията е неизбежна! Лека нощ.
  • 8 шизофрения

    28 12 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Тъпоумните коментари на групата,, Юрист"" нямат край . Русия ни ядала месата и имала апетити на 100% влияние ТОГАВА ЗАЩО НИ ОСТАВИ И НИ ЗАХВЪРЛИ НА КУЧЕТАТА ОТ ЗАПАД И ОТВЪД ОКЕАНА ..Кой ни даде свободата ...да се развиваме както си искаме ..и с който си искаме ...нато ли..Сащ ли .Как така Русия ни даде самостоятелност а сега имала апетити кум нас А бе стегнете се малко защото простотията в няма край и надминахте ,,оня с коня"Смешни и жалки

    Коментиран от #10, #11, #12, #18

  • 9 Kcaniba

    9 15 Отговор

    До коментар #6 от "сексолог":

    Не се обаждай от коневръза!
  • 10 Kcaniba

    11 31 Отговор

    До коментар #8 от "шизофрения":

    Русия е враг номер едно на България!Империя на злото! Понял?
  • 11 юрист

    10 20 Отговор

    До коментар #8 от "шизофрения":

    1. Аз съм само един човек и съм хетерожена.
    2. Явно сме “група“ само в болните извратени съзнания- твърде много неяастни , неуки и самотни мъже, не могат да допуснат, че жена може да е образована, интелигентна и да знае и може повече от тях- за това болното им съзнание предпочита да вменява на жената “групов“ признак- така се самооправдава пред егото на психически болния- с нейния ник не пише само един човек, те са легион - за това не се тормози - тя не е по-умна от теб:D:D:D
    3. Останалите ти брътвежи са повторение на моята теза. Не виждам обаче с какви ФАКТИ я оборваш? Простият въпрос не е защита на теза! Къде ти са доказателствата , съгласно които аз не съм права и пиша неверни неща? Защо не си ги публикувал?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Kcaniba

    8 16 Отговор
    ВНИМАНИЕ!!! До коневръза!!!Пиенето на бояришинка ВОДИ до шизофрения!
  • 14 май

    18 4 Отговор
    физкултурника у шсколапа на мвнр-то не у учил хистория?
  • 15 Варна

    26 4 Отговор
    Физкултурника открива научна конференция ... - За Болшевиките!
    - Странно е как се опитват да говорят сякаш никога не са имали общо!

    Нека припомня, че същият този Цветанов е син на служител от ДС, а после ако не бъркам през 79 година започва работа именно в ДС. Нали знаете тези хора какво са правели в името на партията и СОЦ строя?
    Сега същата тази гнида излиза разпалено да обеснява каке нямал нищо общо и как ги мрази от дъното на душата си...

    Гнус ме е от този и от Борисов, който е същото подобно мекотело!
    Най- гнусната прослойка на БКП, сега прокламира как ще спасява целият регион от гадните руснаци, а до 89 година са правили най- гнусната си дейност именно в защита на КОМ. Партията и братска Русия...
  • 16 Хахаха

    25 4 Отговор
    Без Роската Плевнелиев няма да успеят да спрат Русия
    Хахаха
    Срам и резил
    Ако съдим за българина според политиците…
    До 10 г ще изчезнем

    Коментиран от #17

  • 17 Kcaniba

    9 23 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Русия е спряла развитието си още 1917г.!
  • 18 Kcaniba

    7 12 Отговор

    До коментар #8 от "шизофрения":

    Мьй поняли,Что с ума сошьол!
  • 19 Крум

    15 1 Отговор
    Този даскал по физическо,този безродник, заедно с партийния си вожд ББ,продадоха историята ни,прогониха децата ни,превърнаха българите в роби в собствената им държава,докараха ни разни инак изглеждащи индивиди,дадоха на циганите безнаказаност,....просто замениха едните господари с други...Този даскал,да излезе и кажи работил ли е някога за ДС,,,,
    Да си даде сметка,че въпреки корпоративния вот и циганската подкрепа спечелиха изборите едвам...и сега управляват заедно със същите дето подкрепяха комунистите преди!!!
  • 20 Крум

    11 1 Отговор
    Този,оратор,по фашистко подобие,да си изкара главата от задника, и да отиде и обясни това на старите хора,останали по селата,подложени на постоянен тормоз от циганите,едва изкарващи месеца и то главно заради помощта на децата си....да обясни това на хората без работа...да обясни на хората пострада ли от битовата престъпност...да обясни как така,все не успяват да вкарат политик в затвора...да обясни за напълно обезлюдените села...
    А пък до всички кравари и подлоги на ''козяк ''....честито, пак ви управляват комунисти,ама тези са от най гадните...''продажни'' комунисти....и за това не учудвайте като махат от учебните програми историята на Бг и я заменят с американската....И най вече да обясни защо се топим като българска нация, и то най бързо в Европа и ме само!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    13 2 Отговор
    Сега тука има много коментиращи от онези 80% .
    Комунизма не беше толкова лош защото имаше ред , сигурност, спокойствие и разцвет на нацията . Сега какво има ??????
    Много важно е да осъзнаете че тези от висшите етажи на властта които завариха 1989г. не са комунисти въпреки че имаха червени книжки . Те са едни интересчии и мародери които заграбиха имуществото на цял един народ . Доведоха до невиждана национална катастрофа нацията 100% умишлено . Според вас имали адекватно наказание за това зверско престъпление ?
    Потресаващо е че тези хора днес си живеят живота, харчат си народните милиарди и се гаврят с народа по медиите уж че не те ами невидима сила е виновна за умирането на нацията .
    КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИТЕ ВИЕ ТЕЗИ 80% ?
  • 25 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Как в един пост съчета три взаимно изключващи се твърдения?! СТАВАШ ВСЕ ПО ДОБРА! БРАВО!

    "Лично аз ненавиждам всички 240 в НС" - надали, съдейки по продължението.

    "ОБАЧЕ- КОЙТО ОТ ТЯХ ПРЕСЕЧЕ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН МЕРАЦИТЕ НА Ш...НАТА РУСИЯ, ЗА МЕН СИ Е ИЗКУПИЛ ГРЕХОВЕТЕ спрямо българският народ! И 100 милиона да е откраднал- м..ната му,"

    "НЕКА ДА СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ РУСКИТЕ ИМБЕЦИЛИ И ДА ЗАЩИТИ ОТ НАЙ- ВИСОКО ПОЛИТИЧЕСКО МЯСТО ДОСТОЙНСТВОТО И ЧЕСТТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!"

    Значи "ПРОСТЕНО ДА МУ Е", че краде, унищожава и живее на гърба на собственият си народ, стига да е срещу Русия?!

    Ами точно това става последните 28 години западно влияние. Запада покровителства крадците и убийците на България в замяна на позицията им срещу Русия. А ТИ ТОКУ ЩО ГИ ЗАЩИТИ и се обърна срещу народа си!

    Да не отстояваш някой доклад и/или план за "развитието" на България 1989-2040. Там ли е края на държавата?

    И отново противоречие и то написано от теб с ГОЛЕМИ БУКВИ:
    Няма как хем да крадеш и унищожаващ народа, нацията и държавността, хем да защитаваш България?

    Все по ЯСНО си проличава "патриотизма" и "родолюбието ти". После ходи разправяй, че не си нечия подлога, а си българофил. Е кой да ти се върже! Дори "80%" все още не са стигнали това ниво на податливост.

    БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ПРЕДИ ВСИЧКО ДА ГЛЕДА СОБСТВЕНИЯТ СИ ИНТЕРЕС. Когато и където трябва, да играе с правилните играчи, а не да носи негативите на чужди интереси.

    БЕЗ МИЛОСТ към ПРОДАЖНИЦИТЕ!

    Коментиран от #27

  • 26 пиуе със зеуе

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Повтарянето многократно на една лъжа няма да я направи истина. Че някой си бил само една жена, хетеро, хомо, дебил, имбицил, и тем подобни.
    Едно стана ясно - всичките приказки за уж любовта към България се изпариха с думите, че няма значение кой краде народа. Стига да бил против Русия.
    АМЕРИКАНСКО ТРОЛЧЕ , евтино при това.
    И елементарно поддържа само една теза, която си е в основата на западната политика от 200 години - 1.Русия е виновна за всичко 2.Ако не е, ще направим така, че да изглежда че е. По просто няма как да се обясни.
    И е крайно време да се разбере, че на Русия не и пука за България и то откакто България даде територията си за бастион срещу Русия. Същите тези прости и алчни т.нар.политици продадоха народа си за шепа долари. И сега се опитват да насъскат същия този народ срещу Русия, но дали ще стане няма никакво значение, поне за Русия. България изгуби и тази, вече със сигурност последна, война, още преди да е започнала. Заради продажните си т.нар.политици. За мижитурките като това то, което пише лозунги под псевдонима юрист, няма смисъл да се говори - ЛОБОТОМИРАНО ТРОЛЧЕ.
  • 27 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Бая си хабен .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове