875 27

ГЕРБ ще предпазва Западните Балкани от Русия

Болшевишкият преврат остави много лоша следа за България, отчете Цветан Цветанов

Стефанаки Йоанис

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов откри в Ловеч научната конференция „100 години от Болшевишкия преврат в Русия и влиянието му в България“, организиран от община Ловеч, бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров и продължаващия да е депутат от ГЕРБ Тома Биков.

„Когато говорим за Болшевишкия преврат, няма начин да не кажем какво се случи, какви бяха последствията не само за България, а за Балканите, за Източна Европа. Последствията от болшевишките събития оставиха много лоша следа за бъдещето ни. Нека да припомним, че този режим и всичко това, което се случваше, имаше за цел да се води постоянно въоръжена борба. Нека си спомним за взривената църква в София „Света Неделя“. Това беше начинът, по който се градеше образът на комунистическата партия“, каза в началото Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Зам.-председателят на партията посочи, че комунизмът е отклонил държавата ни от европейския й път.

Той допълни, че е много трудно да се обясни, че 28 години след като вече "ние консумираме демокрацията, нямаше ясната политическа воля за разкриването на досиетата и търсенето на истината".

„Едва в първия мандат на кабинета Борисов имаше политическата воля да можем действително тези над един милион информационни единици да бъдат предадени на комисията и всички, които имат интерес да се запознават, да пишат своите статии, а ние да разясняваме и показваме и на децата и на младите хора какво е било преди“, каза още Цветанов.

Заместникът на Борисов постави и въпроса къде щеше да бъде България, ако не беше в ЕС, в НАТО, ако не бе тръгнала по европейския път.

„Виждаме какво е влиянието на Русия в Западните Балкани. Единственият начин да предпазим и Западните Балкани от подобно влияние е като акцентираме върху европейската перспектива пред тях по време на европредседателството“, обясни Цветанов.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ припомни и високата оценка от Европейската комисия и САЩ за Договора за добросъседство с Македония.

„Днес сме тук за да си кажем истината за това, което се е случило, да го помним дълги години и да го предаваме на своите деца“.

В конференцията участват политологът Иво Маев, журналистът Христо Христов и историците проф. Людмил Спасов, Янко Гочев, проф. Лизбет Любенова, доц. Даниел Вачков, доц. Лъчезар Стоянов и проф. Евелина Келбечева.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хаха
  Отговор
  1 19:42  11.11.17
  Сина на личния шофьор на Григор Шопов-шефа на ДС, говори размишлява за комунизма?!

  Коментиран от #4

 • goni
  Отговор
  2 19:45  11.11.17
  Лоша работа! И тия неща ги разправя Цецо! Че тоя служи на всеки, който си плаща! Няма значение! Всички го знаят! Утре ще разправя точно противоположното и ще се кълне във вярност където трябва!:)
 • юрист
  Отговор
  3 19:47  11.11.17
  Това е истинската причина русия да ни яде месата, защото русия има апетити към 100% сфера на влияние, и по-възможност- да нарави буквално свои колонии Западните Балкани! Лично аз ненавиждам всички 240 в НС, ОБАЧЕ- КОЙТО ОТ ТЯХ ПРЕСЕЧЕ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН МЕРАЦИТЕ НА Ш...НАТА РУСИЯ, ЗА МЕН СИ Е ИЗКУПИЛ ГРЕХОВЕТЕ спрямо българският народ! И 100 милиона да е откраднал- м..ната му, обаче- НЕКА ДА СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ РУСКИТЕ ИМБЕЦИЛИ И ДА ЗАЩИТИ ОТ НАЙ- ВИСОКО ПОЛИТИЧЕСКО МЯСТО ДОСТОЙНСТВОТО И ЧЕСТТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!

  Коментиран от #6, #8, #25, #26

 • goni
  Отговор
  4 19:49  11.11.17

  До коментар #1 от "хаха":

  Прав си! Ама, колко останахме дето помним кой е Григор Шопов?!

 • Бесен Язовец
  Отговор
  5 19:53  11.11.17
  Браво на Цветан Цветанов, много точно го е казал !
 • сексолог
  Отговор
  6 20:02  11.11.17

  До коментар #3 от "юрист":

  Болезнен оргазъм получи ли?

  Коментиран от #9

 • ЗЕВС
  Отговор
  7 20:09  11.11.17
  Комунистическата параноя ги преследва денонощно! Колкото и да се стараят да заличат историята, тя следва своя естествен ход! Възраждането на национализма се проявява с все по голяма сила и във все повече държави! Рано или късно национализацията е неизбежна! Лека нощ.
 • шизофрения
  Отговор
  8 20:10  11.11.17

  До коментар #3 от "юрист":

  Тъпоумните коментари на групата,, Юрист"" нямат край . Русия ни ядала месата и имала апетити на 100% влияние ТОГАВА ЗАЩО НИ ОСТАВИ И НИ ЗАХВЪРЛИ НА КУЧЕТАТА ОТ ЗАПАД И ОТВЪД ОКЕАНА ..Кой ни даде свободата ...да се развиваме както си искаме ..и с който си искаме ...нато ли..Сащ ли .Как така Русия ни даде самостоятелност а сега имала апетити кум нас А бе стегнете се малко защото простотията в няма край и надминахте ,,оня с коня"Смешни и жалки

  Коментиран от #10, #11, #12, #18

 • Kcaniba
  Отговор
  9 20:11  11.11.17

  До коментар #6 от "сексолог":

  Не се обаждай от коневръза!
 • Kcaniba
  Отговор
  10 20:14  11.11.17

  До коментар #8 от "шизофрения":

  Русия е враг номер едно на България!Империя на злото! Понял?
 • юрист
  Отговор
  11 20:22  11.11.17

  До коментар #8 от "шизофрения":

  1. Аз съм само един човек и съм хетерожена. 2. Явно сме “група“ само в болните извратени съзнания- твърде много неяастни , неуки и самотни мъже, не могат да допуснат, че жена може да е образована, интелигентна и да знае и може повече от тях- за това болното им съзнание предпочита да вменява на жената “групов“ признак- така се самооправдава пред егото на психически болния- с нейния ник не пише само един човек, те са легион - за това не се тормози - тя не е по-умна от теб:D:D:D 3. Останалите ти брътвежи са повторение на моята теза. Не виждам обаче с какви ФАКТИ я оборваш? Простият въпрос не е защита на теза! Къде ти са доказателствата , съгласно които аз не съм права и пиша неверни неща? Защо не си ги публикувал?
 • 12 20:28  11.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Kcaniba
  Отговор
  13 20:32  11.11.17
  ВНИМАНИЕ!!! До коневръза!!!Пиенето на бояришинка ВОДИ до шизофрения!
 • май
  Отговор
  14 20:37  11.11.17
  физкултурника у шсколапа на мвнр-то не у учил хистория?
 • Варна
  Отговор
  15 20:47  11.11.17
  Физкултурника открива научна конференция ... - За Болшевиките! - Странно е как се опитват да говорят сякаш никога не са имали общо! Нека припомня, че същият този Цветанов е син на служител от ДС, а после ако не бъркам през 79 година започва работа именно в ДС. Нали знаете тези хора какво са правели в името на партията и СОЦ строя? Сега същата тази гнида излиза разпалено да обеснява каке нямал нищо общо и как ги мрази от дъното на душата си... Гнус ме е от този и от Борисов, който е същото подобно мекотело! Най- гнусната прослойка на БКП, сега прокламира как ще спасява целият регион от гадните руснаци, а до 89 година са правили най- гнусната си дейност именно в защита на КОМ. Партията и братска Русия...
 • Хахаха
  Отговор
  16 20:51  11.11.17
  Без Роската Плевнелиев няма да успеят да спрат Русия Хахаха Срам и резил Ако съдим за българина според политиците… До 10 г ще изчезнем

  Коментиран от #17

 • Kcaniba
  Отговор
  17 20:59  11.11.17

  До коментар #16 от "Хахаха":

  Русия е спряла развитието си още 1917г.!
 • Kcaniba
  Отговор
  18 21:02  11.11.17

  До коментар #8 от "шизофрения":

  Мьй поняли,Что с ума сошьол!
 • Крум
  Отговор
  19 23:09  11.11.17
  Този даскал по физическо,този безродник, заедно с партийния си вожд ББ,продадоха историята ни,прогониха децата ни,превърнаха българите в роби в собствената им държава,докараха ни разни инак изглеждащи индивиди,дадоха на циганите безнаказаност,....просто замениха едните господари с други...Този даскал,да излезе и кажи работил ли е някога за ДС,,,, Да си даде сметка,че въпреки корпоративния вот и циганската подкрепа спечелиха изборите едвам...и сега управляват заедно със същите дето подкрепяха комунистите преди!!!
 • Крум
  Отговор
  20 23:28  11.11.17
  Този,оратор,по фашистко подобие,да си изкара главата от задника, и да отиде и обясни това на старите хора,останали по селата,подложени на постоянен тормоз от циганите,едва изкарващи месеца и то главно заради помощта на децата си....да обясни това на хората без работа...да обясни на хората пострада ли от битовата престъпност...да обясни как така,все не успяват да вкарат политик в затвора...да обясни за напълно обезлюдените села... А пък до всички кравари и подлоги на ''козяк ''....честито, пак ви управляват комунисти,ама тези са от най гадните...''продажни'' комунисти....и за това не учудвайте като махат от учебните програми историята на Бг и я заменят с американската....И най вече да обясни защо се топим като българска нация, и то най бързо в Европа и ме само!
 • 21 23:55  11.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 22 01:08  12.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 23 01:19  12.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • гост
  Отговор
  24 02:13  12.11.17
  Сега тука има много коментиращи от онези 80% . Комунизма не беше толкова лош защото имаше ред , сигурност, спокойствие и разцвет на нацията . Сега какво има ?????? Много важно е да осъзнаете че тези от висшите етажи на властта които завариха 1989г. не са комунисти въпреки че имаха червени книжки . Те са едни интересчии и мародери които заграбиха имуществото на цял един народ . Доведоха до невиждана национална катастрофа нацията 100% умишлено . Според вас имали адекватно наказание за това зверско престъпление ? Потресаващо е че тези хора днес си живеят живота, харчат си народните милиарди и се гаврят с народа по медиите уж че не те ами невидима сила е виновна за умирането на нацията . КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИТЕ ВИЕ ТЕЗИ 80% ?
 • гост
  Отговор
  25 07:48  12.11.17

  До коментар #3 от "юрист":

  Как в един пост съчета три взаимно изключващи се твърдения?! СТАВАШ ВСЕ ПО ДОБРА! БРАВО! "Лично аз ненавиждам всички 240 в НС" - надали, съдейки по продължението. "ОБАЧЕ- КОЙТО ОТ ТЯХ ПРЕСЕЧЕ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН МЕРАЦИТЕ НА Ш...НАТА РУСИЯ, ЗА МЕН СИ Е ИЗКУПИЛ ГРЕХОВЕТЕ спрямо българският народ! И 100 милиона да е откраднал- м..ната му," "НЕКА ДА СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ РУСКИТЕ ИМБЕЦИЛИ И ДА ЗАЩИТИ ОТ НАЙ- ВИСОКО ПОЛИТИЧЕСКО МЯСТО ДОСТОЙНСТВОТО И ЧЕСТТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!" Значи "ПРОСТЕНО ДА МУ Е", че краде, унищожава и живее на гърба на собственият си народ, стига да е срещу Русия?! Ами точно това става последните 28 години западно влияние. Запада покровителства крадците и убийците на България в замяна на позицията им срещу Русия. А ТИ ТОКУ ЩО ГИ ЗАЩИТИ и се обърна срещу народа си! Да не отстояваш някой доклад и/или план за "развитието" на България 1989-2040. Там ли е края на държавата? И отново противоречие и то написано от теб с ГОЛЕМИ БУКВИ: Няма как хем да крадеш и унищожаващ народа, нацията и държавността, хем да защитаваш България? Все по ЯСНО си проличава "патриотизма" и "родолюбието ти". После ходи разправяй, че не си нечия подлога, а си българофил. Е кой да ти се върже! Дори "80%" все още не са стигнали това ниво на податливост. БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ПРЕДИ ВСИЧКО ДА ГЛЕДА СОБСТВЕНИЯТ СИ ИНТЕРЕС. Когато и където трябва, да играе с правилните играчи, а не да носи негативите на чужди интереси. БЕЗ МИЛОСТ към ПРОДАЖНИЦИТЕ!

  Коментиран от #27

 • пиуе със зеуе
  Отговор
  26 08:42  12.11.17

  До коментар #3 от "юрист":

  Повтарянето многократно на една лъжа няма да я направи истина. Че някой си бил само една жена, хетеро, хомо, дебил, имбицил, и тем подобни. Едно стана ясно - всичките приказки за уж любовта към България се изпариха с думите, че няма значение кой краде народа. Стига да бил против Русия. АМЕРИКАНСКО ТРОЛЧЕ , евтино при това. И елементарно поддържа само една теза, която си е в основата на западната политика от 200 години - 1.Русия е виновна за всичко 2.Ако не е, ще направим така, че да изглежда че е. По просто няма как да се обясни. И е крайно време да се разбере, че на Русия не и пука за България и то откакто България даде територията си за бастион срещу Русия. Същите тези прости и алчни т.нар.политици продадоха народа си за шепа долари. И сега се опитват да насъскат същия този народ срещу Русия, но дали ще стане няма никакво значение, поне за Русия. България изгуби и тази, вече със сигурност последна, война, още преди да е започнала. Заради продажните си т.нар.политици. За мижитурките като това то, което пише лозунги под псевдонима юрист, няма смисъл да се говори - ЛОБОТОМИРАНО ТРОЛЧЕ.
 • гост
  Отговор
  27 14:46  12.11.17

  До коментар #25 от "гост":

  Бая си хабен .

Напиши коментар:


Публикувай