4 705 11

Нощните гонки настъпват към центъра на Пловдив

През последните 3 години за участие в надпревари по улиците в ареста са попаднали едва петима души, а с присъди са се сдобили трима

Стефанаки Йоанис

Гонките по булевардите между младежи с коли и мотори вече завземат центъра на Пловдив, алармират граждани живеещи на бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "България" и край бул. "Цар Борис III Обединител". От набезите на "състезателите" често пропищяват и живеещите в ЖР "Тракия". Джигитите най-често шпорят по улица "Цар Симеон", но мощните им автомобили будят всички живеещи на няколко пресечки от нея.

Преди време участниците в незаконните надпревари по градските улици си имаха утвърдени трасета и за полицията не бе трудно да ги разгони, когато все пак реши. Сега обаче безумците с бензин в кръвта си дават среща на най-различни места. На практика те са неуловими, защото никой не ги търси, пише в. "Марица" .

Нощните гонки в центъра изглежда са проблем единствено за разбудените от рева на моторите граждани, но не и за институциите, които съществуват, за да осигуряват спазването на реда и законите. През последните 3 години за участие в надпревари по улиците в ареста са попаднали едва петима души, а с присъди са се сдобили трима. Според младежи, които познават процеса, целият невъобразим шум нощем се вдига от две дузини пътни хулигани. Никой обаче няма за цел да ги лови.

Самите участници в гонките и дрифта по градските улици и булеварди твърдят, че на практика не правят кой знае какво по отношение на закона. Смятат, че не е възможно да влезеш в затвора за няколкостотин метра газ до дупка, от които не се е случило нищо страшно и няма щети за никого. Според тях дрифтовете се правят с под 40 и няма почти никаква опасност. Гонките пък стават през нощта и групите внимавали в съответния час на трасето да няма други коли.

Според живеещите край нелегалните писти обаче проблемът е сериозен и е време отговорните институции да започнат целенасочени действия срещу джигитите.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1и8турбо
  Отговор
  1 23:16  11.11.17
  Къв ви е проблема уе да не караме у вас, турете си дограма!

  Коментиран от #3, #7

 • Щи сложа багера във тунингованата, кути!
  Отговор
  2 23:34  11.11.17
  Шшш килеш, я полеко със тона, че като взема багера нарочно ще ви мерна по мария луиза и ще ви вадят по пърцали от колите лапенца!!
 • 3 03:49  12.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  4 08:03  12.11.17
  Всичко се поддава на контрол. Знае се кои са. Съберете ги момченцата и им направете една безплатна екскурзия с преспиване с Пазаржишкият затвор. Ще им омекнат краката и няма толкова да тежат на педала.... а може на някой пък да му хареса и нарочно да продължи се прави на мъж. Дуп€та всякакви!

 • ЗЧЕ
  Отговор
  5 09:26  12.11.17
  Ако бяхме нормална държава, когато хванеш този убиец, колата се конфискува и се смачква пред очите му, да го видим като е дал 20,30 40 х. лева за тунинг и изгорят пред очите му. Но ...ако. В Англия например като те хванат 3 и нагоре вече се води рецидив и им забраняват до живот да шофират там. Такова неуважение към нормалните хора не е имало може би от турско робство. с една дума геноцид. Планът се изпълнява стриктно.

  Коментиран от #8

 • Възмутена
  Отговор
  6 12:11  12.11.17
  Дайте повече пари на полицаите за да спят по-добре!!!!
 • Ко каза
  Отговор
  7 12:43  12.11.17

  До коментар #1 от "1и8турбо":

  Келеш, я са бягай от тук, че ще ми станеш само на състезател. И дай на вторични тоя умрел котор 1,8 турбо. Вчера зел книжка и се качил на тоя отпадък.
 • Гост
  Отговор
  8 12:58  12.11.17

  До коментар #5 от "ЗЧЕ":

  В нормалните държави има поне 5 писти
 • Гост
  Отговор
  9 15:55  13.11.17
  Направете писти. Има хора които харесват колите си има такива които нямат никакъв интерес от автомобили. Съответно вторите ще мрънкат, a първите няма къде да карат. Що не идете да хванете ония коли, които струват по над 100 хиляди и карат с всякакви скорости навсякъде и най-вече през деня, когато децата ви пресичат? От друга страна дрънголници, които вдигат шум трябва да се спират от пътищата, включително мотори.
 • smeh
  Отговор
  10 01:56  14.11.17
  К'ви писти, к'ви 5 лева. Хората искат да изредят 3-4 предавки за да си "сверят часовниците" и дотам. Асфалтирайте 2-3 прави булеварда в някоя индустриална зона и ги оставете да си дивеят на тяхна отговорност. От моралисти в тая държава накъде и да се обърнеш все гледат да те прецакат, та като се мине някой гледа да го върне на следващия...
 • 11 02:20  02.07.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай