636 6

МВнР: Питаме Белград за задържаните медици

Венцислав Михайлов

По повод инцидента със задържането на български лекари в Босилеград Ви информираме, че посланикът ни в Белград г-н Радко Влайков е получил инструкции още тази сутрин от министъра на външните работи Екатерина Захариева да постави въпроса пред сръбските власти.

Това съобщиха от пресцентъра на МвнР.

Лекарите са от Първа градска болница. Ръководител на екипа е д-р Валентин Янев. Тримата са участвали в хуманитарна инициатива за оказване на медицинска помощ на местното българско население.

Срещу лекарите не са повдигнати обвинения. След няколко часа в ареста те са били освободени. Това е поредна акция на български здравни работници в Босилеград. Досега проблеми не е имало.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Branko
  Отговор
  1 21:00  11.11.17
  Никои няма право да практикува медицина/под каквато и да е форма/ в чужда страна без сьгласието на официалните власти и сьсловните организаций! Всичко друго е празни поиказки.Радвам се ,че сьрбите играят по правилата! Вземете си урок!

  Коментиран от #2

 • 2 22:25  11.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • branko
  Отговор
  3 23:24  11.11.17

  До коментар #2 от "стоян георгиев":

  A преди 2 седмици дойдоха въоръжени турски граничари и биха български гражданин на българска територия.А два дни по-късно българския вътрешен министър ги оправда! Нещо да кажеш Стояне?

  Коментиран от #5

 • мнение
  Отговор
  4 09:48  12.11.17
  Все още не е настъпило времето, когато границите на отделните държави в Европа ще бъдат заличени. Предполагам, че тогава свободно и без проблеми ще можем да преминаваме в различни държави без никакви проблеми и да вършим добри дела. В този случай бих задал въпрос, каква би била реакцията на нашето правителство, ако у нас дойдат група турски лекари, за да проведат профилактика и да помогнат на турското население в Родопите? Защото там също не изобилства от лекари. В много райони от страната ни този проблем съществува, като жители на държавата не трябва ли да сме на първо място? Преди време без да искаме разрешение отидохме в Македония, за да поставим паметна плоча за загинали български войници. Помним каква беше реакцията - разбиване на паметника. Крайно време е да научим правилата и да ги спазваме. Преди да отидат в Босилеград и да се настанят в Българския културен център, лекарите е трябвало да поискат разрешение. Българите, живеещи там, са наши сънародници, но това все пак е чужда държава! Правилата трябва да се спазват в интерес на добросъседските отношения.
 • един
  Отговор
  5 09:54  12.11.17

  До коментар #3 от "branko":

  Ти беше ли свидетел на този случай? Присъстваше ли, знаеш ли каква е причината за поведението на турските митничари? Пак е вироглавството на българина, за когото правилата са нещо за неспазване. Когато ти се извинят и те помолят да се върнеш, защото са пропуснали нещо, а ти гледаш като кютук и се правиш на глух, търпението се изчерпва. Голямата ни грешка е, че в собствените си очи винаги сме прави, а далеч не е така!

  Коментиран от #6

 • branko
  Отговор
  6 14:11  12.11.17

  До коментар #5 от "един":

  Никой ама никой няма право да влиза на чужда територия униформен и с оръжие! Счита се за агресия!

Напиши коментар:


Публикувай