3 380 5

Валери Симеонов се закани на Домусчиев

Симеонов спечели първия рунд срещу Кирил Домусчиев

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Денис Джамбазов

Валери Симеонов ускори атаката си срещу председателя на КРИБ Кирил Домусчиев и притежавания от него и брат му Български морски флот (БМФ). След като тази седмица Върховният касационен съд отмени решение на Арбитража към Българската търговско-промишлена палата, с което БМФ заобикаля плащането на 55 млн. лева неустойки, сега вицепремиерът си поставя още по-висока цел.

„Вероятно до края на ноември ще подадем още един сигнал вече срещу самия приватизационен договор на Български морски флот. Ако съдът признае приватизацията за незаконна, то БМФ ще стане отново държавно“, написа Симеонов във Фейсбук, предаде Club Z.

Валери Симеонов спечели първия рунд срещу Кирил Домусчиев, който ще трябва да заплати близо 2,2 млн. лева разноски по делото срещу решението на Арбитража, който уважи през април искането на "Кей Джи Маритайм Шипинг", която притежава 70% от БМФ, за облекчаване на задължението по приватизационния договор за поддържане на определен тонаж, защото световната криза е ударила бизнеса ѝ.

Сега Арбитражът трябва да разгледа отново случая и на Домусчиев може да му се наложи да плати и 55 млн. лева неустойки. Това е твърде вероятно след решението на ВКС, че договорът с купувача на БМФ не може да се променя, защото Законът за приватизация не позволява анекси. Според съдебното решение собствениците на БМФ трябва да поемат разноските по делото във ВКС, а спорът за неустойките трябва да се разгледа отново от арбитража към БТПП.

Но това вероятно няма да е най-големият проблем за Домусчиев – Валери Симеонов се закани да оспори в съда и самата приватизация и да направи БМФ отново държавен.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Приватизатор
  Отговор
  1 08:20  12.11.17
  Браво,точно така трябва да се прави с всички "коректни"приватизационни сделки,ама с всички!Също и с тези на другарите Нинова,съпругата на Жельо Бойчев и на всички останали власт имащи в момента и на тези от обкръжението на другаря Костов.

  Коментиран от #5

 • реалист
  Отговор
  2 19:05  12.11.17
  Тук Валерката печели моите овации . Крайно време беше тоя Санинчевия да му покажат комбинация от три пръстчета.
 • Гост
  Отговор
  3 09:06  13.11.17
  Ето така с дела се печели доверие, а не с празни приказки.....
 • Хайдук
  Отговор
  4 19:07  13.11.17
  Поздравления за всеотдайноста с която отстоява държавните ивтереси а и гражданите ни също !
 • Не знаех за Бойчевата
  Отговор
  5 11:54  14.11.17

  До коментар #1 от "Приватизатор":

  То има ли социалстическа съпруга без милионен бизнес ?

Напиши коментар:


Публикувай