1 081 1

Волен Сидеров даде съвет на ДПС

Ясно е, че вотът на недоверие е обречен, заяви Сидеров

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Денис Джамбазов

Моят съвет към ДПС е по-леко с демонтажните работи. В момента има едно добре конструирано правителство, което е стабилно. Няма нито една критика от европейска институция за опасение, че има патриоти във властта. Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в предаването „Офанзива" по Канал 3.

Той бе категоричен, че националистите не са заплаха и добави, че в много държави в света има такива правителства. „Това са консервативно мислещи политици. Един Орбан в Унгария е такъв. В Естония в управляващата коалиция има такава партия“.

„В момента сме партньор в една по-голяма партия и БСП решават нас да ни атакуват. Валери Симеонов е атакуван, защото е действен. Много приказки се изприказваха дали трябва да ходи по туристически обекти. Няма ограничения, ако трябва да се свърши работа. След появата му органите са започнали да си вършат работата. Това показва, че е имало смисъл“, каза Сидеров.

„Един закон не може да действа със задна сила. Става въпрос за отпадането на давност. Това е премахване, както при престъпленията срещу човечеството. Ако се приеме, че извършените действия по приватизацията са нанесли сериозни щети на България, да се търси отговорност, дори да са минали 20 години. Най-важното за мен е да се направи един истински прочит на прехода, защото той беше сгрешен. Така не биваше да се подходи“, коментира Сидеров.

Според него могат да се направят нови предприятия и да се възстановят дейностите. „Имаше цели отрасли, в които бяхме водещи. Едно предприятие се изгражда бързо, стига да има основания за това, както и квалифицирани кадри. Нужно е образованието да бъде насочено в тази посока, че когато човек завърши тук, да отработи средствата, които са изразходени за него, а не да бяга в чужбина. Образованието трябва да е насочено практически“.

„Нямаме притеснения от вота на недоверие. То е ясно, че е обречен. Самите БСП знаеха, че няма да мине, но искали да поговорим по темата. Целта е по времето на европредседателството да се говори за корупция и неприятни неща“. Волен Сидеров коментира скандала с говорителя на външно министерство на Русия. „Ние реагирахме правилно. Русия казва в контекста на оскверняване на паметниците, да вие сте ги спасили, но ако не бяхме спрели нацистка Германия, какво от това. Те казват да не се омаловажава тяхната роля във войната и да не се прави гавра със загиналите войни“.

Сидеров коментира и репликата за дебилите на Иво Христов. „Да, той е ерудиран, но при него имаме типичния случай на човек от академичните среди, който влиза в политиката. Това, което той изнася голяма част от него е истина, само че когато отиваш в политиката, трябва да даваш решения на проблемите. Според мен това е синдромът на интелектуалеца, който бърка нещата. Говоренето трябва да е друго".

България


Още по темата

 • Каракачанов: Никой не иска ДПС

  Каракачанов: Никой не иска ДПС

  „В политическия живот, в парламента и в правителството демонтажът се извършва от избирателите, а те демонтираха 2014 година ДПС“. Това ...
  27.11.2017
  1 376
  5

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 17:31  12.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай