528 1

Сваляли мигранти и от покривите на вагоните

Група от 29 нелегални мигранти беше заловена вчера на Централна гара - София

Светослава Ингилизова

Властите изясняват самоличността на бежанците, които вчера бяха открити в товарен влак на Центалната гара в София.

Полицаите се опитват да установят къде и как бежанците са се качили във влаковата композиция. Изяснява се дали те са влезли във влака на територията на страната ни или са преминали с него границата ни с Туриця.

Мигрантите са били открити във вагон със скъсан брезент. В хода на акцията полицаите открили и част от бежанците на покрива на влака, което наложи контактната мрежа на БДЖ да бъде спряна за около 1 час и 30 минути.

Група от 29 нелегални мигранти беше заловена вчера на Централна гара - София. Те бяха задържани при акция на полицията, организирана по подаден сигнал за съмнителни хора на гарата. Чужденците са се предвижвали с товарен влак по направление Турция - Австрия.

14 от мигрантите са жени, 9 са мъже, има и 6 деца. По първоначална информация всичките задържани са със сирийски произход. Те обаче нямат документи за самоличност.

Ръководителят на СДВР Ивайло Иванов обясни, че полицаите са били насочени към гарата след подаден сигнал за съмнителни лица на територията на гарата.

Откритите хора са в добро здравословно състояние. Към момента органите на реда проверяват дали чужденците нелегално са преминали границата с влака или вече имат някакъв статут в страната.

Проверка се извършва и на влака. На перона има и камери, записите от които към момента се разглеждат.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Волен Мекия
    Отговор
    1 12:08  13.11.17
    Е лъжете сега тука такива няма оградата ги унищожава направо.Ние верваме на Цвини,Валерко и Волен мекия член.

Напиши коментар:


Публикувай