515 6

Банско излиза на протест за нови писти и лифт

Протестът е насрочен за 16,30 часа на входа на курорта

Светослава Ингилизова

Банско отново излиза на протест с настояване да се изгради втора кабинкова линия до ски зоната и за повече писти.

Инициатор на протеста е местното сдружение „Бъдеще за община Банско“, което има свои представители и в общинския съвет на планинския курортен град, предаде БНР.

Недоволството е най-вече срещу неспиращите опити на няколко природозащитни организации да блокират приемането на Новия план за управление на Национален парк „Пирин“, който регламентира реализацията на инвестиционни проекти при спазване на европейското и национално екологично законодателство, отбелязват организаторите.

Местните жители и туристическият бизнес изтъкват и все по-болезненото разминаване между световната известност на зимния курорт, предпочитан от все повече туристи, и блокираните възможности за развитие на ски зоната.

Сериозен проблем е и превишаването на капацитета на пистите, поемащи много повече скиори, както и нарастващата практика да се карат шейни на нерегламентирани места, признава Георги Главчев, директор на ски-училището към дружеството концесионер "Юлен".

Протестът е насрочен за 16,30 часа на входа на курорта, като за кратко ще бъде затруднено преминаването по главния път Симитли - Гоце Делчев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Противник
  Отговор
  1 11:44  13.11.17
  Вчера реваха по телевизията, че няма персонал, днеска нов лифт. Кой ще ви работи, бе?
 • Кольо
  Отговор
  2 12:37  13.11.17
  хората трябва да защитават личниете си интереси,а за банскалии това си е развит, успял курорт и зиме и лете, дано протестът има смиъсл
 • Ния
  Отговор
  3 13:34  13.11.17
  прави са да недоволстват срещу природозащитниците, тия само пречат. ако не бяха те - досега да имаше лифт.
 • Борис
  Отговор
  4 17:39  13.11.17
  Този протест е за всички нас, които караме ски в Банско. Успех!
 • Ани
  Отговор
  5 19:54  13.11.17
  Ами да. Не е нормално да се реги човек с часове. Дано скоро почне строежа на втората кабинка, че да стане Банско още по-атрактивен курорт.
 • Макето
  Отговор
  6 00:12  14.11.17
  Дано управляващите най-после да заемат твърда позиция и да решат проблемите, които пречат на развитието на Банско и региона. Не бива да позволяваме шепа платени зелени рекетьори да определят националните приоритети на България.

Напиши коментар:


Публикувай