1 066 24

Соломон Паси: Путин нанася удар на шепата русофили в България

Съветската армия няма абсолютно никаква роля и не може да има при спасяването на българските евреи, смята той

Кадър бТВ
Кадър бТВ
Светослава Ингилизова

Руският президент Владимир Путин нанася сериозен удар на шепата русофили, които има в България, заяви бившият външен министър Соломон Паси.

„Притеснителна е дългосрочната тенденция в отношенията между Русия и България, която започна с изявлението на Путин, че кирилицата не е българска азбука едва ли не. Изявлението, че Съветската армия, която е била на хиляди километри оттук, е спасила българските евреи, е второ подобно и е напълно невярно и неотговарящо на истината”, коментира той пред bTV.

Паси беше категоричен, че Съветската армия няма абсолютно никаква роля и не може да има при спасяването на българските евреи.

„Баба ми, баща ми, леля ми и семейството ми са участници в този процес, те са били интернирани в едно училище в Пловдив и са били стегнали куфарите да ги карат към концлагерите. Разбира се, този въпрос има много лесен отговор – българският народ спаси българските евреи. Обаче този български народ се представлява от множество институции и те са тези, които са имали основната роля. Баба ми казваше: "Царят ни спаси!”, подчерта ексминистърът.

„Разбира се, ролята на Димитър Пешев по никакъв начин не може да бъде пренебрегната, напротив – той е лидер на силно политическо движение в тази посока. Ролята на Българската православна църква не може да бъде пренебрегната, тя е решаваща, била е морална опора и стожер за всички тези хора, които са очаквали да бъдат изпратени на заколение.Имало е някаква минимална роля на комунистическата партия по това време, която не е имала влияние, но е била на страната на справедливостта”, допълни Паси.

Той изтъкна, че неслучайно със съпругата му Гергана Паси преди години предложиха България да получи номинация за Нобелова награда за мир за спасяването на евреите си по време на Втората световна война.

По повод подкрепата на БСП за депутата проф. Иво Христов след скандалните му изявления, че Съветската армия наистина е помогнала за спасяването на евреите, а 80% от населението е дебилно, той коментира:

„Решили са да си задържат депутата – да си го задържат, от това те не печелят”.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 12:18  13.11.17
  Г- н шепа моча.месо, да не изкзва мнение щото вс.знаем на кого точно раюва тоя.Мнението му струва колкото мнението на А.Тодоров
 • ХАСАН
  Отговор
  2 12:22  13.11.17
  Тоя пък е неблагодарен евреин!..как може да се пренебегне ролята на Русия по време на Втората световна война! Ако не бяха руснаците те шяха да бъдат сапун в Аушвиц

  Коментиран от #5

 • един
  Отговор
  3 12:26  13.11.17
  Абсолютно съгласен с горенаписаното! Бях в Израел, там хората изразяват благодарност на българите за това спасяване, но винаги споменават цар Борис Трети. Това е тяхното убеждение и никога няма да го променят, защото има хора, преживели всичко това. Колкото до царя, светла му памет, народът искрено го е обичал, славел се е като изключително добър, честен, справедлив и фин човек. Някои хора още си спомнят погребението му, множество, искрено натъжени и плачещи. Нещото, с което не мога да се примиря и ми се вижда чудовищно е ПРЕИНАЧАВАНЕТО, започнало след 9 септ.1944 г. Историята е невярна, фактите се пренебрегват, архивите също и всичко това в интерес на една партия, съсипала държавата и народа и продължаваща да я досъсипва!
 • ejko
  Отговор
  4 12:30  13.11.17
  Гнусна американска подлога! Повръща ми се от тоя...

  Коментиран от #8


 • ердоган
  Отговор
  5 12:43  13.11.17

  До коментар #2 от "ХАСАН":

  Ако съветите не бяха направили уйдурма с Хитлер,нямаше да има един убит евреин.Тяхното е след дъжд качулка,справка договора "Рибентроп-Молатов".
 • доктора
  Отговор
  6 12:45  13.11.17
  Шепа русофили?! Как ги преброи този нагаждач мазник? Как му се връзва и Гергана - да го напуска овреме, рано или късно ще я предаде и нея чисто по еврейски. Знаем що за стока сте, цял свят ви е ял попарата. Има ли един жътвар или миньор евреин - така се е стигнало до кристалната нощ, на всички нации са облизвали каймака и го облизват още пък искат и да ги обичаме. Мишкувайте там и мълчете докото пак не сте изяли боя.
 • Рави
  Отговор
  7 12:45  13.11.17
  По-добре "подлога" на Америка,отколкото Национален Предател и привърженик на Комунизма-Фашизма!
 • ВМОРО
  Отговор
  8 12:47  13.11.17

  До коментар #4 от "ejko":

  И на мен ми се повръща от него. Но в случая казва истината. Заболя ли ви от истината, другари?
 • dragula
  Отговор
  9 12:50  13.11.17
  Факт е, че разгромът на немската армия при Сталинград, довел до обрат във ВСВ, се е случил преди спасяването на българските евреи. Дали при победа на немската армия при Сталинград войната можеше да има друг изход можем само да предполагаме. Дали при победа на Германия във войната цар Борис Трети и българските политици щяха да искат и да успеят да спасят евреите също можем само да предполагаме. Българският народ и БПЦ също не биха могли да се противопоставят на Германия, ако тя беше спечелила ВСВ. Смея да обобщя, че съветската армия не е спасила българските евреи, но с победата си при Сталинград е направила така, че достатъчно хора у нас да искат да ги спасят, за да има успех спасяването.
 • ха-ха-хаааа....
  Отговор
  10 12:51  13.11.17
  Ходете на гей парада с тоя вейте знаменца и ронете сълзи.
 • Румяна Костова
  Отговор
  11 13:39  13.11.17
  Този пък продажник извади смелост да парадира.Няма какво да ни обяснява,всички българи знаят,че царят ни и народа са спасили евреите.В Русия,както и в Америка има пропаганда.Изказването на Мария Захариева потвърждава този факт.Затова предпочитам да се информирам от различни източници,а и си имам вътрешен филтър,чрез който да оставам пропагандно изнесени новини.
 • Пеньо
  Отговор
  12 14:59  13.11.17
  Отговорът на въпроса:"Допринесла ли е червената армия за спасяването на евреите?" е лесен. Питайте евреите. Доколкото знам еврейската държава номинира Българската Православна Църква за нобелова награда за мир по този случай.
 • Скорпион29
  Отговор
  13 15:06  13.11.17
  Червената армия спаси от лапите на фалиския капитакизъм цял свят,БГ евреите част ли са от този свят? Въпроса е лесен
 • Той
  Отговор
  14 15:12  13.11.17
  Спасили сме евреите в България, факт независимо от моментната военно-политическа обстановка. Но...евреите знаят и какво направихме с техните в окупираните македонски и гръцки територии. Дадохме ги на немците! Нека не се правим на герои.
 • ha ha ha
  Отговор
  15 15:48  13.11.17
  Една шепа са русофобите в България и те са гладни шпинги, мразещи за пари :D А на този боклук кой изобщо му връчва микрофон и защо? Той достатъчно много навреди на българите!
 • ГДР
  Отговор
  16 16:50  13.11.17
  Продължава да няма никаква реакция от страна на официалните държавни мъже и жени на наглата руска провокация ! Няма реакция и от Синода на БПЦ ! Сякаш нищо не се е случило ! Развети бяха знамената на окупирани от Русия украински земи ! Отправени бяха заплахи, вкл. в социална мрежа с призиви за обезглавяване на български граждани. Присъстваше поп Николай ! Отвратително снишаване и разсейване ! Голяма черна точка !
 • Све
  Отговор
  17 17:19  13.11.17
  В България евреите са били спасени. Но защо спасените 28г УНИЩОЖАВАТ българите и нашата икономика ?????? Обраха каквото можаха, нарязаха армейска техника за милиарди, инвестират навсякъде , но не в Бг……. Би трябвало да се срамуват

  Коментиран от #18

 • стоян георгиев
  Отговор
  18 17:41  13.11.17

  До коментар #17 от "Све":

  а теб кво те интерасува като живееш извън българия над 30 години по твои думи?

  Коментиран от #20

 • 681 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  19 18:38  13.11.17
  Путин да си гледа комунягите в РФ и да не се занемава с България и точка . Да си учат македонската азбука и да са кръстат в джамиите при Хасан !
 • 20 18:46  13.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Патриот
  Отговор
  21 19:41  13.11.17
  дори и да сме спасили евреи како от това? Сега точно техните потомци ни унищожават като нация и разгонват по балият свят за да ни унищожат като страна и народ. Няма значение какво е казал Путин в случая и какво не. Шепата в българия са русофоби, просто пишат през 10 ника и получават заплати за това, докато русофилите ходиМ на работа и защитаваме истината БЕЗПЛАТНО!!!
 • гост
  Отговор
  22 19:56  13.11.17
  Що ни занимавате с такива компромати като тоя
 • чифут
  Отговор
  23 21:44  13.11.17
  Българския народ спаси българските евреи като отложи тяхната депортация към лагерите където голяма част нямаше да дочакат Червената армия..а другите спасени щяха да се превърнат в получовеци .Ако хитлер беше спечелил ВСВ изобщо нямаше да се церемон и с никой ...Не вярвам да е дал ,,клетвена декларация "" пред българския народ и цар Борис че няма повече да закача тези евреи Така или иначе заслугата е обща иако не беше червената армия този чифут нямаше да стигне и до топките на баща му ...
 • кон
  Отговор
  24 21:10  14.11.17
  Пиянгур, млъкни , че си срам за евреите! Какъв свястен човек е баща ти , а каква метастаза-рецидив си ти, да се чуди човек!!

Напиши коментар:


Публикувай