1 071 1

Пенсионерка се потроши на открит фитнес

Жената ще получи 5000 лева обезщетение

Светослава Ингилизова

Възрастна варненка, опитала да се тонизира с тренировка на безплатен открит фитнес в Морската градина, попадна на неизправен уред и сe потроши.

Неприятният инцидент е станал миналата година, но сега пенсионерката осъди Община Варна за 5 000 лева обезщетение, които преди дни Окръжният съд й присъди за претърпените неимуществени вреди, изразяващи се в болки и страдания, съобщи "Новини".

Всичко се случило сутринта на 19 май 2016 г., когато 74-годишната жена правела със своя приятелка традиционната си разходка в Морската градина. Както всеки друг ден двете се спрели, за да направят няколко упражнения на откритата фитнес площадка.

Пострадалата правила упражнения на два от монтираните уреди, но на третия тренажор, на който в седнало положение се опирала да изтегли метален лост, той се откъртил от уреда и тя паднала по гръб на земята. При падането си ударила главата и загубила съзнание. По-късно, при опита си да се изправи, усетила непоносима болка в областта на гърдите и гръбнака и невъзможност да си поема въздух.

Наложило се приятелката й да извика линейка от Центъра за спешна медицинска помощ, която я откарала с множествени счупвания на ребрата в Спешното отделение на МБАЛ „Света Анна“, където в отделението по гръдна хирургия е поведено 3-дневно болнично лечение.

От Общината оспорваха жалбата на 74-годишната варненка, като коментираха, че падането и всички последици, са вследствие от нейното невнимание. Според адвокатите на градската управа, всички площадки за игра и тренировки, включително и площадката с фитнес уреди, на която жената пострадала, са с ударопоглъщаща настилка.

Не всички фитнес уреди на това място са пригодени за възрастни хора, уточниха от Общината, като посочват, че един от тренажорите дори е пригоден за деца между 6 и 12-годишна възраст, а друг е само за хора с двигателни увреждания.

На фитнес центъра на открито съществуват и няколко информационни табели, съгласно които неправомерното използване на уредите, винаги може да доведе до повреда на оборудването или до физически наранявания, Надписите предупреждват също и, че не следва да се ползват уреди с техническа повреда или хлабави скрепителни елементи, посочват още от общината.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Реалист
    Отговор
    1 16:12  13.11.17
    .аси яката баба - откъртила лоста от уреда. А че по-вечето са куку е вярно...

Напиши коментар:


Публикувай