1 358 6

ЕК отпусна още 330 млн. евро за магистрала "Струма"

Новината съобщи лично премиерът Бойко Борисов

Снимка: БТА/Архив
Снимка: БТА/Архив
Константин Карагьозов

Европейската комисия одобри 330 млн. евро за два от лотовете на магистрала „Струма“. Информацията сподели лично министър-председателят Бойко Борисов в профила си във Facebook.

„Днес стана ясно, че ЕК одобрява отпускането на близо 330 млн. евро от кохезионния фонд за лотове 3,1 и 3,3 на автомагистрала „Струма“ – Благоевград-Крупник и Кресна-Сандански. Това бе една от темите, които нашето правителство постави миналата седмица по време на срещата с Европейската комисия в Брюксел", написа премиерът.

Преди седмица стана ясно, че ЕК ще отпусне 628 млн. лв. Останалите 111 млн. лв. ще се финансират от държавата. Преди дни пък регионалният министър Николай Нанков обеща отсечката от Кресна до Сандански ще бъде готова предсрочно – около половин година по-рано или в края на 2018 г.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен
  Отговор
  1 16:32  13.11.17
  Какво ми се хвалите с магистралите ,елате да видите улиците на гр . Козлодуй - яма до яма ,скоро време ще трябва да го кръщаваме на японски Яма до яма .Срам и позор ,направете и проверка на общината защото града е с най много вело алеи на човек от населението 60 км ,то тука толкова км улици няма !!!! Явно някой е гушнал от парите на града !!!! ДО КОГА ЕНЕРГЕТИЦИТЕ КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ 2000 МВТ ЩЕ КАРАТ ПО СКАПАНИ УЛИЦИ????
 • Аааа
  Отговор
  2 16:42  13.11.17
  А защо ЕК не отпусне средства за изграждане на завод , фабрика , въобще за някакво производство ? Едно птиченце ми нашепва , че това не е случайно ! Ние трябва да сме нация от консуматори , без производство , с чиста екология , една почивна база за чужденците - роби в собствената си държава !
 • abv
  Отговор
  3 16:58  13.11.17
  Браво, осигурихте Софийска област и пътуванията за почивките до Гърция. Кога ще се ускори околовръстното на Пловдив което се ползва от цяла България и хората псуват всеки ден. Пътя Пловдив-Смолян също плаче за разширение, поне където е възможно. Затова изостават провинциалните градове. Нямат инфраструктура и бърз достъп до останалата част на страната.
 • Гост
  Отговор
  4 17:03  13.11.17
  Европейските средства отиват за големите коридори, затова и дават пари за магистрали, с цел не Ганьо да ходи на почивка в Гърция, а трафика на Европа да е по-лесен. Въпроса е къде потъват парите, правим магистрали с чужди пари, после застава краля слънце да плащаме ТОЛ такси по тях, че излизали много скъпо?
 • К.К.
  Отговор
  5 17:21  13.11.17
  Сигурно маркировката ще е платинена,а мантинелите позлатени?
 • ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ
  Отговор
  6 04:11  14.11.17
  и 3 милиарда да отпуснат все няма да стигнат,преди 20 години отпуснаха едни 30 милиона за отсечката Струмяни-КПП КЛЕПАЛО и изведнъж тези пари изчезнаха,Македонците искаха да асфалтират пътя,за тяхна сметка но и това не им дадоха маймуните в парламента

Напиши коментар:


Публикувай