1 632 21

От ГЕРБ предлагат промени в Конституцията (ВИДЕО)

Управляващите ще прилагат нови законови мерки, за да се разобличат престъпления при приватизация

Константин Карагьозов

От ГЕРБ ще предложат промени в Конституцията, за да отпадне давността на престъпления при приватизацията. Това съобщи на пресконференция председателят на Комисията по правни въпроси в парламента и член на партията - Данаил Кирилов.

"В член 31 ще бъде създадена нова алинея 8, която казва, че не се погасява по давност наказателно преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, извършени при или по повод на приватизацията в периода 1992-2017 гoдина", обясни той.

По думите му престъпленията, свързани с приватизацията, имат специално значение за българското демократично развитие. Кирилов вярва, че предлаганите промени в конституцията ще дадат яснота за разпределението на огромното държавно и общинско имущество.

Кирилов допълни още, че ГЕРБ вече имали подкрепата на Обединените патриоти, на ДПС, а ВОЛЯ неведнъж е заявявала подкрепата си за подобни стъпки. За да бъде внесено предложението в Народното събрание, са необходими 60 подписа, а за да мине в пленарната зала - 180 гласа.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • К.К.
  Отговор
  1 17:52  13.11.17
  Това ако мине в пленарна зала, не може да е истина, че съм в България!"А дано, ама на дали"!

  Коментиран от #4

 • комунистически капиталист
  Отговор
  2 18:04  13.11.17
  Няма как да мине ,ще удари много лошо комунистите а парите са във тях.
 • jambazina
  Отговор
  3 18:07  13.11.17
  Аз па мислех че искат да връщат чл.1
 • Варна
  Отговор
  4 18:09  13.11.17

  До коментар #1 от "К.К.":

  Това ще е единственият случай, в който бих подкрепил ГЕРБ, но се съмнявам, че това е "партенка". Заиграват се с фоерверки за да уплашат например Гергов и още няколко прибрали активи от приватизацията. - Е да ама там има и депутати от ГЕРБ и поради тази причина мисля, че това си е чист, създаден фейк от самите тях.

  Коментиран от #5, #6, #7, #11


 • герберизми за дебили
  Отговор
  5 18:21  13.11.17

  До коментар #4 от "Варна":

  Не е партенка, а перфектен инструмент за натиск и контрол, ако мога много меко да го нарека така ! Чрез този инструмент, ще контролират всички бивши приватизатори били те комунисти, мутри и т.н. и който не им играе по свирката на герб вадят закона и го почват докато "омекне" или не изчезне съвсем! Ако някой си прави илюзия, че този закон има за цел някаква справедливост значи е от онези 80% и няма, какво да се сърди, че му го казват!
 • Бесен Язовец
  Отговор
  6 18:24  13.11.17

  До коментар #4 от "Варна":

  Вариантите са 2 .1 - иска да заграби веднъж вече откаднатото или 2-с цел изнудване шантажира ги да му шарят самоче!!!!! тоя път може да поличи един между очите
 • Реалист
  Отговор
  7 18:24  13.11.17

  До коментар #4 от "Варна":

  Фейк си ти и не се опитвай да мислиш, не ти се оттдава. Носталгията по социализЪма ти е замъглила процесите в "кутията"... Дано успеят да го прокарат и допуснат журналисти до договорите за приватизацията. Е тогава вече мога да видя на една скамейка РОвч, Курни, Гергов и Иван Костов...

  Коментиран от #9

 • ЗЕВС
  Отговор
  8 18:29  13.11.17
  Поредната димка за отвличане на вниманието! Свикване на велико народно събрание и преминаване към президентска република трябва да е първа точка от дневния ред! Трябва ли да минат още 27 г. за да ни просветне, че парламентарното управление е вредно за България!
 • Варна
  Отговор
  9 18:54  13.11.17

  До коментар #7 от "Реалист":

  Ш... Леко с обръщенията! - Да ги видя изброените от теб на скамейката аз също бих се радвал! Само, че част от отбора на Борисов също участват в приватизацията и поради тази причина мисля, че няма да го направят. ГЕРБ са царе на шантажите и поради тази причина имам основание да се съмнявам
 • poland
  Отговор
  10 19:18  13.11.17
  и кво стана коит крал крал ам да сте крали и вие
 • К.К.
  Отговор
  11 20:11  13.11.17

  До коментар #4 от "Варна":

  Дори да мине "партенката" тя ще е направена да се прилага избирателно от съдебната система.Всички партии от прехода участват с изключение на отделни политици,но тях отдавна ги изхвърлиха от сцената, а голяма част от лапащите преплитат като молци от партия в партия с странни обяснения.

  Коментиран от #12

 • Варна
  Отговор
  12 20:15  13.11.17

  До коментар #11 от "К.К.":

  Съгласен!
 • ИВЕ
  Отговор
  13 20:26  13.11.17
  Пример са приватизаторите на радиозавода в търново.Когато баща ми работеше там бяха към 1500-2000 души.Фабрика чиито сектор от икономиката в последните 30 години се разви най много в целия свят.Само в Търново Костадинови докараха завода до пълен фалит,само че техните сметки вероятно са пълни от фалита,а на останалите среден пръст.Едва ли има по голяма далавера в предприемаческата история на града от началото на хилядолетното му съществуване.
 • Шарлатани
  Отговор
  14 21:23  13.11.17
  99% от всички приватизации ,бяха направени чрез лъжа и измама от определени партии,начело със СДС -БСП- ДПС ,за жълти стотинки усвоиха и ограбиха , големи държавни заводи и предприятия ,,за парлама бяха създадени разни фалшиви РМД -та ,,,,Ако сме правова държава , би трябвало да се проверят и ревизират всички приватизации и сделки ,,,защото те не са честни
 • приватизатор
  Отговор
  15 21:25  13.11.17
  В над 90% от приватизираните предприятия за извършени тежки престъпления. Приватизационните договори не са спазени в резултат на което са нанесени щети в особенно големи размери на държавата.... Ако това стане...в България трябва да строят не магистрали а затвори, включително и за тези от Агенцията за следприватизационен контрол.
 • Ирник
  Отговор
  16 22:41  13.11.17
  От Гроб търсят начин българите да ги избият по-скоро.
 • И други
  Отговор
  17 01:11  14.11.17
  Във връзка с референдума и броя на депутатите чухме много неща за промяната на конституцията. Щом като ще я променят за това, да намалят броя на депутатите на 101, на съветнитеците в София на 21 и т.н.

 • Йордан
  Отговор
  18 02:09  14.11.17
  Има интрига тук! Усещат, че нов мандат няма да има за тях, което означава пенсиониране без време. Тази пас**на ГЕРБ ги боли дед'вия за приватизацията, закони и прочие. Това си е чист политически шантаж. Точно по този начин принудиха Борисов да си натиска парцалите използвайки криминалното му минало - справка интерпол и докладите на посланниците на САЩ. Нали помните по едно време как го бяха погнали по всички медийни канали и изведнъж всичко утихна като след буря в Бермудския триъгалник. "Ни лук ял ни лук мирисал!" БСП им дишат МНОГО ЯКО във врата и не са единствените. Ако това се приеме всичко много ще замирише. "Мишо Бирата" хотелът на Борисов, 100 мил. прибрани от Борисов и Бориславова за продажбата на СиБанк и още и още. Опозицията няма да си мълчи. Изведнъж всички ще си спомнят за докладите към Вашингтон цитирам: ".... има данни за връзки на Борисов с криминалните босове....., Борисов сътрудничи само ако не безпокоим мафията...., Борисов има връзки с Русия, но предпочита да не ги афишира...." Това като за начало. Ако обаче на ГЕРБ и на Борисов се размине, ще означава, че Брюксел и Вашингтон са разпънали политически чадър над герберите, а защо, би следвало всеки да може да си отговори.

  Коментиран от #20

 • Атака
  Отговор
  19 06:24  14.11.17
  Е хайде де,най-после се сетихте.
 • некойси
  Отговор
  20 08:26  14.11.17

  До коментар #18 от "Йордан":

  Много точно казано, излиза че зад гръмките слова стои международен слугинаж и чадър над най-големите престъпни групи, които са станали още по-големи. Значи тук иде реч за особенно големи престъпления срещу цяла една нация, затвор ми се струва твърде малко за тях.
 • ЦРУ
  Отговор
  21 10:03  14.11.17
  Много шум,за нищо!Идеята е на Сидеров и е популистка,защото реални резултати от нея не може да има!Който гледа към миналото,няма представа за бъдещето!Всички са виновни за Грабежа на националното богатство,умните го развиват а глупаците го харчат!Банев е от вторите,не може да съгради нищо със заграбеното и всичко ще се изгуби във времето!Има изключения,които успяха да направят нещо полезно с парите ни!:):):)

Напиши коментар:


Публикувай