1 231 6

Нова ТВ: Анна Цолова и Виктор Николаев не дължат данъци

Мария Атанасова

"Нова Броудкастинг Груп" излезе с позиция, в която защити водещите Анна Цолова и Виктор Николаев от неверни твърдения за данъчни задължения.

От телевизията заявиха "пълната си подкрепа към своите колеги, както и към усилията им да защитят правата и репутацията си".

Повод за становището са публикации в някои медии, в които беше съобщено, че проверката по сигнала, внесен срещу журналистите от бившия им колега Николай Бареков, е открил нарушения. Преди няколко месеца евродепутатът обяви, че сигнализира НАП и дори прокуратурата, че двамата са се сдобили с имоти, които не могат да си позволят с доходите, които получават.

Според закона резултатите от проверки срещу физически лица не се оповестяват, освен ако самите те не искат.

Въпреки това вчера излезе непотвърдена информация, че при проверката на Николаев агенцията е открила "огромни изразходени суми, за които няма документи", че му предстои "с начет за десетки хиляди левове", както и че го свалят от ефир.

Подобни слухове бяха разпространявани и за Цолова, която преди време беше свалена като водеща на сутрешния блок заедно с Николаев. Обяснението беше, че подготвя свое предаване, но тъй като до момента то не е тръгнало, се твърдеше, че данъчната проверка има общо с това.

От телевизията обаче заявиха още:

"Във връзка с появилите се неверни твърдения в публичното пространство, свързани с имущественото състояние на водещия на сутрешния блок на NOVA Виктор Николаев, както и на бившата водеща на предаването Анна Цолова, резултатът от извършената и приключила през изминалата седмица данъчна проверка доказва, че няма разминавания и нередности между декларираните от тях приходи и реалното им имущество.

Според документ от Национална агенция за приходите – Териториална дирекция София, средствата, използвани от Виктор Николаев за закупуването на жилище, са с легален произход и са надлежно декларирани".

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • един
  Отговор
  1 13:26  14.11.17
  Нито ме интересува Цолова, нито Николаев. Никога не са ми били интересни. Цолова изчезна и слава Богу, а Николаев сутрин наресан и гелосан, натъкмен в костюмче продължава да е крайно тривиален, като от време на време се прави на мъж. Ако някой го засече, защото не е Господ все пак, всички хорово и солово започват да защитават любимото си момченце! Жалка работа!
 • К.К.
  Отговор
  2 14:11  14.11.17
  Имах си аз да е с неплатени данъци, колкото и Бареков е с неплатени данъци.
 • 3 14:16  14.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 17:19  14.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 5 21:42  14.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 6 21:44  14.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай