446 2

Тома Биков: Може да се разследват 5200 приватизационни сделки

Депутатът от ГЕРБ коментира предложението на партията за промени в Конституцията

Снимка: Ладислав Цветков, bTV
Снимка: Ладислав Цветков, bTV
Константин Карагьозов

"5200 приватизационни сделки могат да бъдат разследвани и ако някъде се открие престъпление, да се носи наказателна отговорност – защото минаха доста години от по-голяма част от сделките, някои от предприятията вече не съществуват, а други са препродадени няколко пъти, заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод предложението на партията му за промени в Конституцията.

Предлагаме да се създаде възможност за органите на съдебната власт, на прокуратурата, да продължат да разследват подобни сделки, за които сега има давностен срок. За някои сделки е давността е изтекла преди 15 години и хората, които са извършили престъпления, вече спят спокойно”, добави той.

Има съмнителни сделки, потвърди Биков, без да дава конкретни примери.

„Ние не сме против приватизацията по принцип – този инструмент беше изключително необходим в първите години на прехода, когато държавната собственост се трансформираше в частна. Ние обаче проведохме този процес и бавно, и доста мръсно”, каза той.

Генезисът на корупцията е там (в приватизацията – б.ред.) През 1991 – 92 г. едни хора действително се събудиха богати за една вечер и българите не можаха да разберат как.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • стоян
  Отговор
  1 15:08  14.11.17
  Може би -Ама надали
 • Баце
  Отговор
  2 15:27  14.11.17
  И доктор вече не може му помогна Такива безродници хората не могат да ги гледат той щял да разследва

Напиши коментар:


Публикувай