541 3

Постоянен арест за Йоан Матев

Магистратите вярват, че има опасност обвиняемият да се укрие

Константин Карагьозов

Софийският апелативен съд остави в ареста Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през лятото на 2015 г. Решението на апелативните магистрати е окончателно.

Преди седмица Софийският градския съд постанови най-леката мярка – „подписка”, за Матев. Софийската градска прокуратура вече внесе обвинителния акт срещу него в съда.

В продължение на два часа съдиите от Апелативния съд изслушаха доводите и на обвинението, и на защитата. Според обвинението именно фактът, че делото вече е в съдебна фаза, означава, че са спазени всички срокове и мярката за неотклонение и трябвало да остане „задържане под стража”.

Според защитата обаче обвинението е „нагнетило общественото мнение с помощта на четвъртата власт”, като по този начин е обяснило на обществото в България, че точно защитата е забавило делото. Това влече след себе си тенденциозност, посочи още защитата на Йоан Матев.

Ако бъде признат за виновен, Матев би могъл да получи наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 12 години.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дядо Мраз
  Отговор
  1 13:25  14.11.17
  Малко са му 5 до 12. Какво значение има, че е бил малолетен? Да не би като е малолетен да е малоумен и да не осъзнава какво прави и до какво ще доведат действията му?!?
 • Темидец
  Отговор
  2 14:21  14.11.17
  Е то този и трябваше да го пуснете и щях да загубя ума си...
 • Съдия
  Отговор
  3 23:56  16.11.17
  Хубаво би било да го пратят в някой турски зандан пълен със загорели манафи.

Напиши коментар:


Публикувай