1 403 5

Хасковлийка, нападната от бездомни кучета, осъди общината и на втора инстанция

Гражданският иск за неимуществени вреди на Виолета Христова е за 8000 лева

Снимка: Haskovo.info
Снимка: Haskovo.info
Константин Карагьозов

29-годишната Виолета Христова, която на 5 декември миналата година беше нападната от бездомни кучета в Хасково, осъди общината за 8086 лв. и на втора инстанция, предаде местното издание Haskovo.info.

На 13 юли Хасковският районен съд уважи гражданския иск на жената от 8000 лв. за претърпените неимуществени вреди – болки и страдания. 86 лева ѝ се полагат за обезопасителен колан, който Христова се наложило да носи след инцидента, когато пострада гръбначният ѝ стълб.

Виолета Христова, майка на две деца, беше нападната от агресивни кучета в района на стълбище, където младата жена пада, отбранявайки се от четириногите. В резултат на падането Христова беше с два счупени прешлена на гърба и обездвижена на легло за два месеца.

От общината обжалваха присъдата с твърдения за необоснованост и допуснати нарушения на материалния и процесуалния закон. Възразява се, че никой от разпитаните свидетели не установил наличието на реално нападение от страна на уличните кучета. Единственото агресивно поведение от страна на кучетата било, че лаели, но нито едно от тях не било ухапало жената, нито се било опитало да го направи.

Хасковският окръжен съд обаче отхвърля жалбата и потвърждава решението на Хасковския районен съд. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БРАВО
  Отговор
  1 14:23  14.11.17
  браво на госпожата !!! .... ама се явява нещо като бяла лястовица, уви !!! ...когато повече от овцете (щото хора вече почти няма), съдят общината при всяко ухапване от куче, и всеки път като си строшат колата в общинска дупка, то тогава тези свине безполезни (еее, не всички - само над 95%), наречени кметове, ще намерят начин да пооправят улиците, и да понамалят кучетата .... не само в Хасково, ... (...ама май не се очертава скоро да се случи, уви...)
 • юрист
  Отговор
  2 14:30  14.11.17
  И от мен г-жата има едно голямо БРАВО! Така се прави, г-жа- търсите си правата ДО ДУПКА и то- чрез съда! Искрено се надявам ВКС да потвърди решението на второинстанционният съд, а Вие е трябвало да си искате още в края на съдебното заседание, преди произнасяне на решението на второинстанционният съд, съдът да ви издаде и Изпълнителен лист срещу общината. Така много бързичко нещата ще започнат да си влизат в законовото положение....
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 14:36  14.11.17
  Браво, сега общината да намери начин да се отърве от глутниците мастии, студа ги прави агресивни.

  Коментиран от #4, #5

 • 4 17:16  14.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 5 21:28  14.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай