804 13

Лиляна Павлова: От опозицията са хитри манипулатори

Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС е на мнение, че правителството върви в правилната посока

Стопкадър: bTV
Стопкадър: bTV
Константин Карагьозов

Докладът е обективен – дава реална, точна оценка. Ние знаем, че вървим в правилната посока – това е и заключението на доклада, коментира пред bTV министърът за българското председателство на Съвета на ЕС - Лиляна Павлова.

„Не трябва да преекспонираме темата. Не очаквахме решение механизмът да отпадне – очаквахме да излезе доклад, който обективно и коректно да каже как сме се справили”, каза още тя.

„И председателят на (ЕК Жан-Клод) Юнкер каза, че докладът ще ни зарадва, защото е положителен и защото ще даде възможност механизмът да отпадне и да бъде заменен от друг – общ за всички държави членки”, посочи тя.

„Считам, че, да, има напредък в правосъдната система”, отговори на въпрос министър Павлова.

Относно готвения вот на недоверие заяви, че вероятно целта му е да „клати” кабинета непосредствено преди българското европредседателство.

„От опозицията са много хитри, добри са да правят манипулации, внушения… за да може правителството да изглежда нестабилно и да може да се размиват положителните резултати. Около всяко положително действие на правителството се предизвиква скандал, защото всяка лоша новина е повече отразявана, отколкото добрите”, смята още Павлова.

„Председателството не е на ГЕРБ, а на България, и трябва да сме единни – ние сме достойни европейци, но самите се принизяваме”, добави тя.

Относно европейските санкциите срещу Русия и българската позиция по този въпрос Павлова каза, че трябва да се гледа националния ни интерес, а санкциите влияят на стокообмена ни с Русия.

„Сега положението ни става по-деликатно: изразяваме от една страна нашата позиция, от друга – трябва да изразяваме компромисната позиция на всички държави членки”, посочи тя.

„Потвърдено е, че сме напълно готови за председателството и вече сме във фаза на изпълнение, подготовката напълно приключи – по политики, обученията… В началото на декември правим последните тестове на „звук и светлина”, както и сигурността, посочи Павлова.

„Бюджетът ни за председателството е 75 млн. евро за три години, като сме посочили каква част от тях са за ремонти – ние сме от ниските бюджети”, подчерта Павлова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Скорпион29
  Отговор
  1 19:19  15.11.17
  На тая дедои е бил приближен на Тодор Живков и началник на УБО, чухте ли бе пишман демократчета
 • 2 19:27  15.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • факт
  Отговор
  3 19:50  15.11.17
  щото герб са обратното
 • К.К.
  Отговор
  4 20:02  15.11.17
  Там всички сте от хитреци нагоре. Който не е бързо става, направо Академия за хитреци си е парламента и всички със златни "медали" завършват.После все консултанти стават, адвокати в офш.зони...

 • ha ha ha
  Отговор
  5 22:23  15.11.17
  Не мъ Свинето, вие сте ноо тъпи :D
 • ГОЛЯМАЦА ЦИЦА ОМАЙВА ИГРАЧА
  Отговор
  6 22:44  15.11.17
  ВСИЧКО Е ПОРНО И ШОУ. ФАКТИ ТОКУ ЩО НИ УБЕЖДАВА КОЛКО ВИТАМИЗНА Е СЕМЕННИЦА. И КОЛКО ПЪТИ ДА МАСТОРБИРАМЕ НА ДЕН И КОЛКО ДА ОНАНИРАМЕ.КАКВО ОЩЕ МОЖЕ САШКО ДИКОВ С ЗАДОВОЛСТВО ПРИЕМА ПСЕВДОНИМА ДИК ОФФ. ДУМИТЕ СА ИЗЛИШНИ. ВСИЧКО Е БАРДАК И ВУНЯ. Иван Вазов написа МОЛИТВА, НЯКОГА ЗА НАШИТЕ ДЕЦА : Дядо ГОСПОД Е, ПРОСТИ МИ ! МОЛЯ ТИ СЕ ОТ ДЕША! С УМ И РАЗОСТ НАДАРИ МЕ, ДА НЕ МОГА ДА ГРЕША. ДАЙ НА МАМА И НА ТАТИ, СИЛИ, МЪДРОСТ И КЪСМЕТ И Т.Н. КАКВО УЧИМ НАШИТЕ ДЕЦА ? НА КЪДЕ НИ ВОДИ ТАЗИ ПСЕВДО ДЕМОКРАЦИЯ ?
 • Кънчо Гъзодеров
  Отговор
  7 23:33  15.11.17
  Свинетка Стериопора си мечтае пак за чепа на Индира Ганди.

  Коментиран от #13

 • Гроб за ГЕРБ
  Отговор
  8 23:37  15.11.17
  Тая май се опитва да каже,че,като поскъпват яйца,сирене месо риба,ток,парно дърва,въглища и горива това е хубав доклад. Да ама за кой?
 • 9 00:03  16.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 10 00:05  16.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • кучето шаро
  Отговор
  11 00:08  16.11.17
  Различни на цвят прасета се родиха в свинеферма в България. Животните имат червена, жълта, синя и зелена козина и притежават собствени имена: Лимончо, Синчо, Марулчо и трима червенушковци.
 • неутрален
  Отговор
  12 13:24  17.11.17
  Ало Свинетке, кажи защо не построихте отсечката при Кочериново? Защо я премахна? Ти не си проектант да преценяваш да я няма. ЛИЧНО ПО ТВОЯ ВИНА СТАВАТ БЕЗКРАЙНО КАТАСТРОФИ В ТОЗИ УЧАСТЪК БЕЗУМНО НАПРАВЕН С ОБРАТНО ВЛИЗАНЕ. ТИ СИ НЕКАДЪРНИЦА И ЗА ЗАТВОРА. ТИКВАТА видя, че нещата от безумия и кражби са много и ще го изритат и те скри в тази позиция, но крадливият и нагъл период на Вас ГРОБАРИТЕ ще свърши!!
 • въпрос
  Отговор
  13 20:24  17.11.17

  До коментар #7 от "Кънчо Гъзодеров":

  За Буда ли става въпрос?

Напиши коментар:


Публикувай