1 836 11

Райчев: Глупост е да гониш лидера на опозицията

Мартин Христов

Социологът Андрей Райчев и политологът Огнян Минчев коментираха изострения тон в последно време в българската политика между управляващи и опозиция.

"Лидерът на опозицията Корнелия Нинова не бива да се гони от залата. Това преди всичко е от глупост. Помрачава целите, които представят. Борисов трябва да осъди това. То по никакъв начин не е в полза за властта. Те сигурно днес много пъти са съжалили, че са сложили този човек начело на Народното събрание", изтъкна Райчев пред БНР.

По думите му, в политиката нямало как да няма театралност. "Те говорят като актьори, изпратени от нас в този театър. Но това е нашата власт и нашата опозиция. Работа на опозицията е непрекъснато да критикува властта", припомни основни положения Райчев.

От своя страна Огнян Минчев отбеляза, че имало игра на нерви, но имало и дългосрочни причини.

"За Нинова е много важно да се покаже като ефективна опозиция. Отвори си много фронтове в партията. В конфликт е с много от старите кадри. Не можа да победи на парламентарните избори и това ескалира нейната позиция. А БСП няма кой знае какви шансове да се превърне в управляваща, освен ако не влезе в коалиция. Нинова върви по повърхността и създава този тип конфронтация", смята Огнян Минчев.

Според него ГЕРБ също има проблем - третият мандат създава ясна представа за преяждане с власт. Очевидно е, че има нужда от нова легитимност. Отчаян опит за това е проектът за ревизия на приватизацията. Целта е да се покаже, че са единствените, които не са оцапани.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • пикла с малки цицки
  Отговор
  1 08:07  16.11.17
  Глупост е ида те печатят по форумите !!!
 • пролетарии от всички страни съединявайт
  Отговор
  2 08:12  16.11.17
  Е как ще гониш Курнелия Нинова от парламента ? А ми че тя е със статут на свещена крава !!! Член ПЪРВИ от Татовата конституция !!!
 • ha ha ha
  Отговор
  3 08:17  16.11.17
  Как го каза, сякаш ГРОБ са в състояние сами да управляват :D
 • Будалата
  Отговор
  4 08:27  16.11.17
  Всички партии са оцапани във фекалии. До ушите. Без изключение.

 • червения милионер
  Отговор
  5 08:41  16.11.17
  Как Бай Андрей стана милионер? Я разкажи другарю Райчев, как направи парата, как са голф игрищата, расте ли тревата?
 • МММ
  Отговор
  6 08:50  16.11.17
  Тоалетната хартия на ББ шеф на НС-резилл
 • tost
  Отговор
  7 08:58  16.11.17
  Само Корнелия ли са изгонили а останалите 240 рантутници в парламента?
 • един
  Отговор
  8 09:49  16.11.17
  Дали някога представителите на "лявата" партия ще се научат да се държат културно?! Това е въпросът! Корнелия Нинова е пословична с хулиганския си език, арогантното си заплашително поведение, което е доказателство за ниска култура и лошо домашно възпитание. Сигурно има хора, които се възхищават, въпрос на статус. Този пък политолог Райчев, който подобно на много други "леви" представители отдавна се превърна в бизнесмен, си позволява да си служи с думи като "глупост" и тем подобни, питам - от каква позиция? "Другарю" Райчев, вие сте същият като предводителката си, нискокултурен и невъзпитан човек! Да не говорим за Кутев, и той радва бабите и дядовците от столетницата с арогантния си език!

  Коментиран от #11

 • Пеньо
  Отговор
  9 11:36  16.11.17
  Райчев, дори ако лидерът на опозицията съвсем се окъка, пак ли не трябва да се гони? Съвсем ще се размирише, бе Райчев!
 • стоян
  Отговор
  10 14:12  16.11.17
  Тоя заедно с оня другия червен социолог Стойчев как така са собственици на голф игрище някой сеща ли се че аз не мога-гледах по канал 3
 • хулиган
  Отговор
  11 19:25  16.11.17

  До коментар #8 от "един":

  Корления Нинова с хулигански език ???Да не я бъркаш с Боко Т...... А да з наеш че си прав ...а бе тя не каза ли ЩЕ МЕ ХВАНЕТЕ ЗА ШЛИФЕРА Една пържолка от Боко

Напиши коментар:


Публикувай