313 1

Лозан Панов: Докладът на ЕК не променя реалността

Председателят на ВКС вярва, че отчетът е стъпка към бъдещо премахване на мониторинга

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Константин Карагьозов

Докладът на Брюксел не може да промени реалността и правосъдната система в България. Според мен обаче не трябва да бъде свален Механизмът за сътрудничество и оценка. Така председателят на ВКС Лозан Панов коментира пред медиите излезлия вчера пореден доклад на ЕК за България.

По думите на Панов, докладът е по-скоро политически, отколкото технически. Той обаче отбеляза, че Механизмът не постига резултати в България, но свалянето му би имало обратен ефект за европейските институции, защото може да доведе до евроскептицизъм сред българите, които вярват повече в тях, отколкото в българските институции.

Според Панов докладът е стъпка към бъдещо премахване на мониторинга, но не защото са изпълнени дадените препоръки, а защото с този механизъм не могат да бъдат постигнати резултати. Председателят на ВКС коментира още, че в доклада няма дадени препоръки, не защото не са необходими такива, а може би "никой не си прави илюзията, че те ще бъдат изпълнени".

По думите му докладът е направен по начин, който да постигне спокойствие за европредседателството на България. "В продължение на 10 години дипломатичният език, с който се казват проблемите, очевидно се разбира погрешно от адресатите. Смятам, че България не е изпълнила препоръките и необходимите критерии за нормална правова среда в нашата страна", допълни Панов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • аааааааа
    Отговор
    1 20:58  17.11.17
    браво пич - дръж яко и смазвай корумпираната гад около и под теб!

Напиши коментар:


Публикувай