886 3

Вие сте народни люде, народна пара няма да изядете, я...

Държавата платила самолетни билети до Молдова на шестима депутати – те не отишли

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Константин Карагьозов

Парламентът е платил разходи за самолетни билети и хотелско настаняване на седем народни представители за мероприятие в Молдова. Шестима от тях обаче не отишли на командировката. Това обяви депутатката Боряна Георгиева в декларация от името на парламентарната група на „Воля”.

„В началото на октомври в Молдова се състоя срещата на българските медии, организирана от БТА. Седем народни представители бяха заявили желание да участват в тази среща. Във връзка с пътуването до Молдова парламентът е похарчил 10 165 лв. Толкова са стрували техните самолетни билети и хотелски стаи. В крайна сметка се оказа, че на този форум като гост от Народното събрание присъствах само аз. Причината не е ясна”, сподели Георгиева от трибуната в пленарната зала.

Тя добави, че от разходите са възстановени само 1837 лв., но остават още близо 7000 лв.

Георгиева се обърна към Димитър Главчев: „Г-н председател, предлагам напразно изразходваната сума да бъда възстановена от колегите, които заявиха участие и впоследствие се отказаха. Така ще дадем ясен знак, че като народни избраници ни е грижа за всеки лев, който парламентът харчи и че можем да носим отговорност за разходите, които тази институция прави заради нас. Силно вярвам в максимата, че както се отнасяш към стотинката, така се отнасяш и към милиона. Нека покажем, че сме разумни и отговорни хора и не харчим безотговорно парите на данъкоплатците”.

Младият депутат Георгиева завърши декларацията си с цитат от романа „Железния светилник” на Димитър Талев – „...хората ви познават, вие сте народни люде, народна пара няма да изядете, я...”.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • коки
  Отговор
  1 13:04  16.11.17
  депутат да връща пари,то ще настъпи трето пришествие сигурно
 • Истината винаги боли
  Отговор
  2 13:46  16.11.17
  То вината не е на дупедатите,вината е на 80 процента дебили че траят вече 28 години ДЕМОКРАЦИЯ.Преди беше ТАТКОЛИТАРИЗъМ и боя беше гарантиран от Пръмовите,Лукановите,Овчаровите, Джуровите,Кубадинските и другите фамилии на власт.....
 • бай село
  Отговор
  3 21:51  17.11.17
  до истината винаги боли! За 80 % си напълно прав , но за второто твърдение изобщо не е така ! Всички , които са в парламента , са наследници и близки на изброените от теб личности! Те на други не дават да се кандидатират за народни изедници!

Напиши коментар:


Публикувай