510 1

Надзирателите излязоха на протест

Затворническите служители искат 20% увеличение на заплатите

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Надзирателите у нас излязоха на протест. Те настояват за увеличение на заплатите и нормални условия на труд. Протестират само хора от системата, които в момента не са на работа или чиято смяна е свършила.

Надзирателите искат 20% увеличение на заплатите, както и попълването на свободните щатове в системата. Те заплашват, че ако исканията им не бъдат изпълнени, ще протестират отново през януари, когато страната ни поема председателството на Съвета на Европа.

Според Красимир Беряков от синдиката на охранителите има сгради, които се охраняват от само един служител. „На фона на международния тероризъм, това не е добра. По този начин се дава възможност на хора, които се прехвърлят от ИДИЛ към Европа да извършат действия, които не бива да се извършват”, коментира още той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Реалист
    Отговор
    1 13:44  16.11.17
    Куцо и сакато излезе на протест като разбраха че правителството е спастрило малко пари... Айде сега тея "протестиращите" като не им харесва да си подадат оставките и на борсата. Абе защо разни "милиционерски" структури и профсъюзи не протестираха като биеха хората по времето на Орешарски? На тея структури статута им трябва да е като на военните - профсъюз като се пенсионираш. Не съм ги карал аз насила да стават надзиратели.

Напиши коментар:


Публикувай