10 880 20

Адвокатите Хаджигенов и Екимджиев за наркотрафикантите на Борисов

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

Прокуратурата е Цацаров. Цацаров е Бойко, Цацаров е Пеевски, Цацаров е олигархията, която стои зад властта и стои срещу олигархията, която е срещу властта. Това коментира пред Фрог нюз адвокат Николай Хаджигенов.

"Прокуратурата е маша на властта. Тя е политически и икономически инструмент за изпълняване на мръсни поръчки. Не е била инструмент за правосъдието.

Борисов говори каквото си иска, откакто бе главен секретар на МВР. Говореше за Елена Йончева, че данъкоплатецът е платил милиони за филмите й, след което в съда това се опроверга.

Борисов нарушава всеки един принцип на свободната правова и демократична държава, откакто е влязъл в публичното пространство. Вече сме една крачка преди едноличната диктатура", коментира Хаджигенов.

Попитан за оценката му на мониторинговия доклад на ЕК, Хаджигенов коментира: „Поредният министър на правосъдието казва, че той е положителен, а в него няма нищо такова. Единственото положително нещо според европейските чиновници е приетият антикорупционен закон. Да, но е пореден. След като похарчихме стотици милиони за борба с корупцията, нямаме една влязла в сила присъда”.

Бойко Борисов не може да твърди, че в парламента има депутати замесени в наркотрафик и купуване на гласове. Така може да се говори, само ако има осъдени лица в парламента. Премиерът по принцип нарушава НПК и презумцията за невиновност с изказването си. Това коментира адвокат Михаил Екимджиев по отношение на твърденията на Борисов, че в НС има хора, нарушаващи законите.

"Ако съответните органи преценят, че министър-председателят има предвид нещо различно от това, за което вече има разследване – става дума за двамата депутати от опозицията - тогава биха могли да го попитат за техните имена. Въпрос е на преценка, не е задължително.

Друг е въпросът, че Борисов макар и абстрактно, макар и да не назовава конкретни имена по принцип нарушава презумцията за невиновност, понеже окачествява тези лица като престъпници, без да има в сила присъди. Не могат и да се предявят искове на премиера, тъй като не им споменава имената и след като не знаем кого визира, ако има претенции към думите му, ще изглежда, че тези хора сами се разпознават", коментира Екимджиев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 17:52  16.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • юрист
  Отговор
  2 18:06  16.11.17
  Колегата Екимджиев юридически правилно обрисува казуса откъм юридическата му страна досежно презумпцията за невиновност. Другото лице не ми е познато като колега, въпреки твърденията в личният му блог, че е колега- адвокат, вписан в АК на “голямото село“. Неговите твърдения са с политически, а не с юридически уклон. За това не обръщам внимание на твърденията на “колеги“ като него- накрая ВИНАГИ политиката надделява у тпх над правото и хоп- излюпил се нов политик, който преди бил адвокат, но... сега вече има ново поприще- политиката. Обичайно такива “колеги“ плюят на професионалният си юридически морал и чест, защото поставят политическата доктрина на партията си, над правото. От такива хора очаквам най- големите мизерии- справка бившата “стажант съдия в СГС“ корнелия нинова/ умишлено с малки букви/.

  Коментиран от #3, #4, #5, #6, #12

 • истината
  Отговор
  3 19:14  16.11.17

  До коментар #2 от "юрист":

  Значи,според теб адвокатите са виновни че ББ говори постоянно глупости и нарушава сумати морални и правни норми?
 • истината
  Отговор
  4 19:15  16.11.17

  До коментар #2 от "юрист":

  Значи,според теб адвокатите са виновни че ББ говори постоянно глупости и нарушава сумати морални и правни норми?

 • 5 19:15  16.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 6 19:16  16.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Странджата
  Отговор
  7 19:50  16.11.17
  В преамбюла лъжа ,лъжа и.....лъжа.Защо да чета повече , просто една постна СУПА!
 • юрис
  Отговор
  8 20:27  16.11.17
  Чл. 1 на конституцията - раководна роля на гер.п
 • Бесен Язовец
  Отговор
  9 20:41  16.11.17
  Долу ръцете от ББ !
 • Gnida
  Отговор
  10 21:30  16.11.17
  Какъв първичен и натурален стил на изразяване ! Вива форевър :-D
 • Тъпото
  Отговор
  11 00:02  17.11.17
  Тоя човек си рита здравната книжка според мен! Ще го приберат.
 • 12 01:07  17.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Siegfried
  Отговор
  13 06:33  17.11.17
  Когато Станишев беше мин.председател и Йончева се возеше на задната седалка на мотора му ,кой ли е плащал за командировките и , и за репортажите ,откъде ли не и незнаещи нищо.Знаете как става и,. особено в BG.Станишев се обажда до няк аква фирма за спонсориране на Е.Й., мн а той ще разпише на фирмата за еди-какво си.Естествено , трудно доказуемо, но не невъзможно.Има ли обаче такива кадри в следствието.
 • Съвест
  Отговор
  14 10:48  17.11.17
  Съгласявам се и приемам,принципно твърденията на адвокат Хаджигенов! Питам обаче: Тези негови правни постулати само за Борисов ли важат? Кой повтаря ката ден в публичното пространство и по митинги рефрена краде се! Твърденията на БСП за злоупотреби със средства при строежа на магистрали,при санирането,пресен пример прословутата граница и внушението,че струва прекалено скъпо и пари от строежа са прибрани в нечий джоб.Господин адвокат, като нищите проблема вижте монетата,тяима две страни.Вие като адвокат, трябва да сте ръба на монетата а не да правите внушения кой за какво се готвил, какво да очакваме и т.н.Сигурно България е прецедент в света с оставките и избирането на Борисов избори, след избори! Това е демокрация и колкото и да не се харесва на някои среди и партии, време е да свикват да са Демократи!
 • минаващ
  Отговор
  15 11:15  17.11.17
  Не се опитвайте да оневинявате Бойко Борисов, не може да плещи наляво и надясно каквото му хрумне. Той е министър председател и всяка негова дума трябва да е премерена, както е навсякъде в цивилизования свят. Само че той първо говори и после мисли. Това е стил на говорено и в партията му. Затова сега сменят председателя на парламента.
 • Съвест
  Отговор
  16 11:56  17.11.17
  Кой кого оневинява? Кой на кого вменява вина? Нинова сигурно много мисли преди да каже нещо- другарю Минаващ? Май се радвате на партийните,конспиративни мероприятия? Хайде пак на избори! Да видим,какво мисли електората?! Той ще каже кой е виновен! Както,.. .колко пъти каза и не мирувате и пак усуквате?

 • КИРИЛ
  Отговор
  17 12:54  17.11.17
  Борисов е един голям по.ерко,нищо не направи с икономиката на държавата от дадената му власт
 • Дон Корлеоне
  Отговор
  18 14:37  17.11.17
  МАФИЯТА Е ВЕЧНА. Да живее дермокрацията.
 • АЛЧНОСТТА
  Отговор
  19 14:41  17.11.17
  НЕ СОЦИАЛИЗМА Е ВИНАВЕН А БРУТАЛНИЯТ ДЪРЖАВНИК. КАКЪВТО И ЗА Е СОЦИАЛЕНИЯТ СТРОЙ АДМИНИСТРАТОРА СЕ ИЗРАЖДА В УРОД .
 • Избирател
  Отговор
  20 10:00  18.11.17
  Хибридни войни! Миналите избори преди 6 месеца,голяма подкрепа в интернет пространството.Под всичко написано срещу Борисов и ГЕРБ десетки лайкове.Под всичко написано в подкрепа на ГЕРБ и Борисов неодобрение.Като погледнеш и да се отчаял и да си кажеш, БСП много ги харесват, няма смисъл да се гласува! Да ама Не! 🎈 се спука!

Напиши коментар:


Публикувай