677 8

Лукарски: Приватизация имаше не само при Иван Костов

Светослава Ингилизова

„Предлага се да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията, но се визира само един конкретен момент – управлението на ОДС при Иван Костов. Приватизацията не е само по времето на Иван Костов, имаше и при Тройната коалиция, и при кабинетите „Борисов – 1” и „Борисов – 2”, коментира председателят на СДС Божидар Лукарски пред бТВ.

„Притеснен съм, че ГЕРБ като дясна партия влизат в комунистическа реторика – реториката на БСП, която дамгосва приватизацията като най-тежкото нещо на прехода (…)

Много от нас си спомнят, че (по време на социализма – б.ред. ) можехме да носим само дънки „Рила”, а ГДР беше най-бленуваната държава, в която можеше да стигне. 10 ноември завари една фалирала България с неработещи мастодонти и нулев кредитен рейтинг. Не приватизацията е „ошушкала” „златното наследство на комунизма”, добави той.

„Това е дълъг процес, един от най-важните икономически модели на реформа, който така или иначе трябваше да се проведе. Това беше и едно от условията, за да станем членове на ЕС”, каза още Лукарски.

„Може би не е необходимо да се променя Конституцията, а свързаните членове в НК може да се променят с изменения в Наказателния кодекс. Промените в Конституцията може да са пиар ход”, смята председателят на СДС.

„Няма голям напредък по темата за обединението на дясното, битуват различни тенденции. Надявам се на не прокарваме разделителни линии”, коментира той.

„Визията ни е да почнем на идейна основа – да видим кое е дясно”, каза още Лукарски, визирайки Зелените и ДЕОС.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хитрото
  Отговор
  1 19:31  16.11.17
  Костов продаде Лукойл за 100 долара.Кво СДС кво БСП.
 • Така е
  Отговор
  2 19:36  16.11.17
  Приватизацията при Костов доведе до ръст БВП от 6.5% а сега бленуваме за 3 %.Костов продаде за "жълти " стотинки най големите фалирали мастодонти със задържения от стотици милиони левове към банки , освободи паричен ресурс и иконовиката тръгна бурно.Комунистите купиха тези предприятия и ги разпродадоха за скраб.Костов е единствениа държавник, променил държавата.

  Коментиран от #5

 • 681
  Отговор
  3 19:45  16.11.17
  Костов е седесар, колкото ц.ц не е комунист. Всичко е едно, айде стига вече филми. Червени, зелени, сини.... Вярва ли някой още????
 • Демократ
  Отговор
  4 20:22  16.11.17
  Като стане въпрос за приватизация седесарите се потят като В.Маринов.Бакърджиев да върне хл Хемус и да го приберат на Векилски.

 • чичо дядко
  Отговор
  5 20:42  16.11.17

  До коментар #2 от "Така е":

  оу... то да беше само това - БГА Балкан, със всичките му самолети, терминали... милиарди, и... накрая еврейчето ни осъди, и... още много други
 • jambazina
  Отговор
  6 23:35  16.11.17
  Колкото и да удължават давността, ако не се разследва няма смисъл. Един ден когато приватизаторите си отидат на преклонна възраст?
 • гост
  Отговор
  7 23:43  16.11.17
  Ей този е един от онези 80% . Най много погледът го издава .
 • Siegfried
  Отговор
  8 04:46  17.11.17
  Костов, продаде "Нефтохим", за 100 млн.$, при реална цена може би 500 млн.$,но нямаше други кандидати, освен "Юкас", (майко мила ).Приказките за "Шел", и други такива се оказаха празни ,а "Нефтохимът" тежеше на бюджета на държавата с мили они за всеки месец, докаран до там от другарите с техните фирми на входа и изхода на комбината.Това трябваше да се пресече незабавно и Костов го направи .,Костов ,след Ст.Стамболов е най-добрият политик на България.Дано бъдещите поколения не са толкова глупави ,колкото днешното.Все едно да се сърдиш на хирурга ампутирал ръката ти,но спасил живота ти.

Напиши коментар:


Публикувай