3 022 7

Рибар от Бургас: Биха ме служители на МВР

Според властите мъжете са бракониери

Светослава Ингилизова

Mъж от Бургас твърди, че е бит от цивилни служители на МВР. Човекът е рибар, а инцидентът по думите му е станал във вторник в района на къмпинг "Градина", където той се гмуркал с брат си и техен приятел.

Според властите обаче мъжете са бракониери, съобщи Нова тв.

Във вторник по обед Иван, брат му и техен приятел се гмуркали с водно колело в морето, когато, по думите им, към тях приближила група цивилни мъже. Крещели да излязат от водата и да представят лични карти.

"В този момент, когато им казах, че отивам за личната карта, бях съборен, бит, влачен. Успях да видя лицата. Трима от тях познавам - Митко от Гранична полиция, Митко - синът на Трифон Димитров, инспектор от ИАРА, срещу когото аз лично съм пуснал жалби и сигнали до прокуратурата за рекет към мен. И още един човек, който се казва Илиян”, разказва потърпевшият Иван Стоянов.

Той разказва, че успял да се обади на телефон 112. В същото време дошли служители на Агенцията по рибарство, които настояли да тръгне с тях за Бургас.

В областната дирекция на полицията е назначена проверка. Ако бъдат установени нарушения, резултатите ще бъдат докладвани на прокуратурата.

От Гранична полиция са категорични, че техни служители не са участвали в инцидента, но въпреки това ще бъде извършена вътрешна проверка. Такава вече започна в ИАРА (Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури). Оттам са категорични, че насилие не е имало. Твърдят, че заедно с Гранична полиция се отзовали на сигнал за бракониери. Намерили 10 килограма бяла мида без документи и уреди за тралене.

Иван си е извадил медицинско и показва охлузвания по цялото тяло. Участвалите в акцията по неутрализирането на тримата бракониери обаче са категорични, че не те, а бракониерствалият Иван се държал агресивно и опитал да попречи на проверката. Пострадалият дори подписал акта си за нарушение без да оспорва.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русенец
  Отговор
  1 10:29  17.11.17
  Родната полиция освен да бие беззащитни хора и да мери дълбочина на грайферите друго не прави. Първи са да си получат заплатите на банкомата, ама хич ги няма, ако трябва да санкционират някой дебеловрат джиповозец !
 • 2 10:32  17.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бесен Язовец
  Отговор
  3 10:48  17.11.17
  що ми наливате минуси не виждате ли че тоя е от боята,заради такива като тия не съм ял Попчета 3 г.щото вече не е Черно море а Мъртво море!!! Я се стегнете
 • Реалист
  Отговор
  4 11:06  17.11.17
  А ти какъв го търсиш с 10кг бяла мида без разрешително? Държавата има закони които са задължителни за всички. Един бракониер п-малко...
 • бббббб
  Отговор
  5 14:18  17.11.17
  Журнолята умират от престъпниците да правят жертви и герои.
 • Фъшкиев
  Отговор
  6 08:56  19.11.17
  Русенски, ти като видиш някой дебеловрат с джип от страх си свалящ гащите си, а чакаш от други хора да смели.
 • Дългия
  Отговор
  7 08:29  31.12.17
  Малко са го били щом се оплаква.Трябва да има по строги закони сега полицията ги гали с перце аидуците.

Напиши коментар:


Публикувай