596 0

Пускат движението по "Дондуков" след 22.00 часа тази вечер

Между ул. “Г. С. Раковски“ и бул. “Васил Левски“ остават само довършителни дейности

Снимка: БТА/Архив
Снимка: БТА/Архив
Константин Карагьозов

Тази вечер след 22.00 ч. ще бъде пуснато движението по бул.“Княз Ал. Дондуков“ между ул. “Г. С. Раковски“ и бул. “Васил Левски“. Изпълнителят на обекта ще продължи работа по тротоарите в участъка от ул. “Г. С. Раковски“ до бул. “Васил Левски“.

Строително-ремонтните дейности по четвъртия участък от реконструкцията на бул. „Дондуков“ - от ул. „Г. С. Раковски” до бул. „Васил Левски” започнаха на 15.09.2017 г. След пускане на автомобилния трафик остават само довършителни дейности.

Реконструкцията на бул. “Дондуков“ се извърши поетапно, с организация съобразена изцяло с условията на работа в градска среда. Строително-ремонтните дейности започнаха на 01.06.2017 г. с реконструкцията на ул. „Кракра“, която в края на юли бе отворена за автомобили. По искане на Столична община в проекта по ремонта на ул.“Кракра“ са изпълнени две допълнителни релсови стрелки в посока ул.“Янко Сакъзов“, което дава възможност за десен завой към паметника на Апостола.

Участъците на бул. “Княз Ал. Дондуков“ - от Министерски съвет до ул. „Г. С. Раковски” и от от бул. „Васил Левски“ до „Кракра“ бяха отворени за движение на 15.09.2017 г. Изцяло са подменени релсовият път на старото трамвайно трасе и контактната мрежа. Релсовият път е изпълнен с технология, при която се поставят чугунени подложки, закрепени двустранно със специални дюбели, които държат релсата в самия бетон. Нивото се спазва посредством рамки, които са по широки от релсовия коловоз. По релсовия път са поставени и специални гумени заглушители, за да се намали шумът.

Частта от Министерски съвет до ул. “Г. С. Раковски“, която е в историческия център, бе реконструирана с гранитен паваж, както постанови Националния институт за недвижимо културно наследство към Министерство на културата.

В участъка от бул. „Васил Левски до ул. „Кракра“ е положена асфалтова настилка. Изградена е велоалея. Изцяло е подменена тръбната мрежа, поставено е LED осветление от бул.“Васил Левски“ до ул.“Кракра“ и така целият булевард е с обновено LED осветление.

На 18 ноември 2017г. ще бъде пуснато движението по бул.“Монтевидео“ от ул.“Маестро Кънев“ до ул.“Народно хоро“. Продължава изграждането на бул.“Монтевидео“ в участъка между ул.“Народно хоро“ до ул.“Боряна“.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай