4 542 3

Водачът на катастрофиралия микробус с акт отпреди месец

Фирмите на сблъскалите се превозни средства притежават всички необходими лицензи и разрешителни за извършване на обществен и товарен превоз

Снимка: МВР
Снимка: МВР
Константин Карагьозов

Преди месец на водача на микробуса, катастрофирал днес край село Микре, е бил съставен акт за претоварване, тъй като е превозвал двама човека повече. Информацията бе споделена от пресслужбата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията след извършена незабавна проверка, разпоредена от министър Ивайло Московски по повод пътния инцидент.

В хода на проверката е установено, че фирмата, чиято собственост е пътническият микробус, не е подала заявка за случаен превоз, от което следва Акт за административно нарушение и финансова глоба в размер на 200 лв.

Проверени са и двете фирми - собственици на катастрофиралите камион и микробус. Те притежават всички необходими лицензи и разрешителни за извършване на обществен и товарен превоз.
По отношение на фирмата-собственик на камиона не са констатирани нарушения. На фирмата, собственост на микробуса, е правена комплексна проверка в края на 2016 г., от която не са констатирани нарушения.

Водачите на камиона и на микробуса са притежавали всички необходими документи за упражняваната от тях професия - професионална компетентност и квалификации, психотест, стаж и др.

Към момента проверяващите все още нямат достъп до микробуса, за да установят редовността на тахошайбата, пътните листове, застраховките и други.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Будалата
  Отговор
  1 20:17  17.11.17
  Като се обърне каруцата пътища много. Ще стане като с автобуса дето изпотрепа хора на Бакаджика. Гюрултия три дена и после затихва в забвение. Съболезнование на близките. Война ни не требе. Ден през ден едно и също. Защо така е аджеба? Аз съм Будала и малко серсемин не ги разбирам тези работи но има учени хора те да кажат.
 • Антон
  Отговор
  2 21:19  17.11.17
  Евтини журналистически сензации! И какво като има акт от преди месец? Няма активен шофьор който да не е получавал акт! Може би има някакви неделни шофьори с общ пробег 1000 км на година които не знаят какво е акт. хайде някое журналистче да обясни какво общо има акта от преди месец с днешната трагедия?
 • Шаран БГ
  Отговор
  3 07:51  23.11.17
  Аз мисля че знам, какво общо има "Акта за нарушение на правилата за движение по пътищата" с настоящата катастрофа ! И аз съм шофьор! Имам през живота си три акта и три наказателни постановления от три окръга. Наказанията са малки , изпълнил съм ги светкавично и са ми "обица на ухото " !! - АКО ОТ МОМЕНТА НА ИЗДАВАНЕТО НА ТОЗИ АКТ, КНИЖКАТА МУ БЕ " НА ТРУПЧЕТА" - НАДАЛИ ЩЕШЕ ДА КАРА АВТОБУС !! - АКО СЛЕД "АКТА" ИМАШЕ ДО ТРИ ДНИ ИЗДАДЕНО НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ И ВОДАЧА НЕ БЕ ИЗПЪЛНИЛ НАКАЗАНИЕТО, ТОЙ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ШОФЬОР ! Защо ли в Германия щеше да е в затвора ? Изминал е месец от издаването на акта !?!? Къде е и има ли наказателно постановление ? Ако и тези две "АКО" не биха помогнали, този човек е убиец, а не водач на МПС !!! Преди да се даде документ за правоуправление на бъдещите водачи, те трябва да преминават през сериозен психически тест. Не само за цветоусещане и добри реакции, а и за СТЕПЕН НА САМОСЪХРАНЕНИЕ !! Това прекрасно го знаят военните специалисти, работещи с взривни вещества и обучаващи хора, които да работят с тях !!!!! Учете се бе, хора ! Светът не е от вчера.........

Напиши коментар:


Публикувай