1 885 1

Два ключови обекта няма да са готови за европредседателството

Директната връзка от летище София към града няма да е готова

Снимка: Градът
Снимка: Градът
Константин Карагьозов

Два ключови обекта в София за българското председателство на Съвета на ЕС догодина няма да бъдат изпълнени навреме. Директната връзка от летището към града, която Министерството на транспорта в момента изгражда, няма да е готова в срок. Причините за забавянето на строежа ѝ са отчужденията на имоти и изтеглянето на европредседателството с половин година заради Брекзит, съобщи Mediapool, позовавайки се на отговор от министерството.

За изтеглянето на европредседателството се знае от миналия юли, а по договор изграждането на 1100-метровата връзка, в която влиза естакада с дължина 372 м, трябва да продължи 1 година и десет месеца. На практика проектът трябва да е завършен за срещата на върха на Европейския съюз през май догодина.

Ремонтът на бул. "България" пък изобщо не е започван и не е ясно кога ще се състои, въпреки че сега трябваше да приключва. През март Столичната община обяви обществена поръчка за реконструкцията на пътната артерия от НДК до Околовръстния път на София и на бул. "Даскал Стоян Попандреев" от Околовръстното до моста на река Боянска при резиденция "Бояна" с надеждата, че правителството ще отпусне необходимите за целта 13 млн. лв. Пет месеца по-късно обаче стана ясно, че сумата няма да бъде осигурена и общината изостави идеята за ремонт там.

От "Московска" 33 не знаят кога може да започне ремонтът на бул. "България", тъй като не знаят откъде ще дойде финансирането му. Пред вестник "Сега" зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев заяви, че е възможно сумата да бъде включена в бюджета на общината за 2018 г., но все още не може да се каже, тъй като тепърва се решава как ще бъде и разпределен той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Пешо
    Отговор
    1 12:42  18.11.17
    Репчо кой ли го брои за нещо, та дава мнение.

Напиши коментар:


Публикувай