1 514 5

Севда Шишманова напуска БНТ след 25 години

Директорът на "Програма БНТ1 си тръгва от телевизията на 1 декември

Константин Карагьозов

Директорът на дирекция "Програма БНТ1" Севда Шишманова напуска Българската национална телевизия на 1 декември, след 25 години работа в медията. Тя започва кариерата си като репортер в "По света и у нас", след което е международен кореспондент от най-горещите точки по света.

От 2004 до 2010 година Шишманова е член на Управителния съвет на БНТ, а в последните 7 години е директор на дирекция "Програма БНТ1". Тя е автор на над 15 документални филма, участвала е в създаването на сериалите на БНТ и е била член на международното жури на редица филмови фестивали.

"Винаги съм приемала тази позиция като мандатна и в съответствие с изпълнение на гласуваното ми професионално доверие за защитената публично концепция за развитие на БНТ1 в този период", посочва в мотивите си за напускането Севда Шишманова.

"БНТ цени високо постигнатото от Севда Шишманова и благодари за нейната всеотдайност и професионализъм", заявява генералният директор на телевизията Константин Каменаров.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • начев
  Отговор
  1 12:31  18.11.17
  Отдавна трябваше да се случи това.Зоради нея не гледам тази телевизия.

  Коментиран от #2

 • 2 12:37  18.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • BBC
  Отговор
  3 12:43  18.11.17
  Аз пък искам телевизията да си остане същата ,а не комерсиален бълвоч на простотия и безпросветност като останалите две големи медии в ефира.И не съм някакъв пенсионер, а момче на 28 години.Мисля че както има две телевизии за идиотите така трябва да има поне една телевизия за друго мислещите.
 • Калио
  Отговор
  4 13:53  18.11.17
  Тази некадърница беше крайно време да освободи колегите си от себе си. Всичко в нейното cv е бълвоч. В кои точно горещи точки е била? Да се маха от там. Другата корифейка да си я вземе.
 • Колев
  Отговор
  5 17:08  18.11.17
  Това е една достойна българска гражданка през тия години тя не показа по никакъв начин,че принадлежи към турския етнос,Севдие Шишманова не се включи в ДПС.Остана си един много добър журналист а по късно иръководител.

Напиши коментар:


Публикувай