1 255 3

Работници без заплати от 2015-а затвориха пътя за Смолян

Повечето от тях имат да вземат между седем и осем заплати

Стопкадър: bTV
Стопкадър: bTV
Константин Карагьозов

За пореден път работници, които не са получавали заплатите си от 2015 г., блокираха за половин час главния път Смолян – Пампорово, предаде bTV.

Повечето от тях имат да вземат между седем и осем заплати и дори имат съдебни решения за тях, но не могат да си получа парите, след като строителната фирма, в която са работили, е придобита от нов собственик.

„Ако нашият труд е образно казано 500 хил. лв., ние сме изпълнили обем на строителна работа над 5 млн. лв. И тези 5 млн. лв. са европейски средства!“, казва Атанас Станков, един от потърпевшите.

„Държавата по същия начин е ощетена. Взеха се машини, взеха се средства, взеха се материали от фирмата. Взеха се готови сертификати, а няма нищо – нито за нас, нито за държавата“, споделя друг от хората, останали без заплати – Георги Узунов.

Смолян / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Роман дизел
  Отговор
  1 19:18  19.11.17
  Те пък тия фирми сигурно са на някои държавници и кръгът се затваря.Модерно робство и виновни работници.
 • Патриот
  Отговор
  2 23:32  19.11.17
  Това са европейски ценности, свободни пазари и демокрация! Работиш, а пари няма. Това не е било и по турско робство, но ГЕРБ успешно достигат неговите резултати и без сечене на глави. Какъв просперитет не донесе запада - да работиш 2 години без заплати защото си принуден и няма сила или институция, която може да накара работодателя да ти плати заработеното от теб! Хвала на демокрацията!
 • Бай Благой
  Отговор
  3 10:24  21.11.17
  Защо не написахте коя е фирмата поне...или викаш важното е да се пише нещо...да се пускат разни новини...?

Напиши коментар:


Публикувай