3 441 28

Ще водят нарушителите на пътя в най-близкото РПУ

Грубо незачитане на Закона за движение по пътищата от водачите било причина за катастрофите

Светослава Ингилизова

Разпоредил съм от 19 ноември водачите, които са извършили тежко пътно нарушение да се извеждат от автомобилния поток и да се наказват в най-близкото районно управление. Това каза главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов, на брифинг в Министерския съвет, след среща при премиера Бойко Борисов във връзка със зачестилите катастрофи в участъка Ловеч-Ябланица.

„Снощи с министър Радев бяхме на място на трите инцидента в трасето към Ловеч. Идеята беше да проверим на място дали има нещо, което не сме направили, дали нещо липсва по инфраструктурата на пътното съоръжение. Установихме, че пътното съоръжение е направено по европейски стандарт с ясно видима маркировка, трасирано със светлоотразителни знаци и мантинели, абсолютно всичко, което е необходимо, е извършено. Към този момент през 20 км имаше пост на полицията, по цялото трасе и въпреки всичко се оказа, че това не е достатъчно и пак се случи пътнотранспортно произшествие с човешки жертви“, коментира Маринов.

По думите му в името на човешкия живот ще се предприемат още по-рестриктивни мерки към нарушителите на Закона за движение по пътищата.

„Анализът за тези пътнотранспортни произшествия показа, че те са се случили единствено и само от грубо незачитане на Закона за движение по пътищата от водачите. В тази връзка съм разпоредил и от днес ще се изпълнява при констатирано тежко нарушение на Закона за движение по пътищата водачите да се извеждат от автомобилния поток и наказанията да се налагат в най-близкото районно управление на МВР“, допълни главният секретар.

„Призивът ми е, ако искате да стигнете на време, не нарушавайте правилника. В противен случай ще бъде необходимо да посетите районното управление, което е в този участък“, каза още гл. комисар Младен Маринов.

Шумна маркировка

`Шумна маркировка` ще бъде поставена в района на Ябланица в началото на следващата седмица. Това това стана ясно от регионалния министър Николай Нанков след срещата в Министерски съвет заради зачестилите катастрофи и жертви по пътищата.

Отделно от това нови мерки ще засилват контрола на движение. В наредби ще се задължат в най-кратки срокове всички превозни средства, които изпълняват обществен превоз, да се оборудват с видеорегистратори – камери, които заснемат в реално време периметъра извън превозното средство, тоест цялата пътна обстановка и биха могли да бъдат в голяма полза на МВР, ако се стигне до инциденти. Това ще са едни своеобразни „черни кутии“, каза на брифинга транспортният министър Ивайло Московски.

МВР ще направи предписание за опасни участъци от пътища, какъвто е и този участък, близо до Ловеч. Такива места има на 66-ти км на магистрала „Марица“ и на други места, каза вътрешният министър Валентин Радев.

България


Още по темата

 • КАТ започва да дебне от цивилни коли

  КАТ започва да дебне от цивилни коли

  Заради зачестилите катастрофи по пътищата и практиката водачите да се предупреждават за присъствието на патрулки, полицията ще започне да слага ...
  20.11.2017
  9 002
  51

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 08:37  20.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Morgoth
  Отговор
  2 08:44  20.11.17
  Бива простотия, ама чак толкова не бива. И до сега катаджиите бяха силно неефективни - за времето което им трябва да напишат акта или да проведат преговорите за подкупа една автоматична камера ще е снимала 50 души. Ако сега почнат да карат нарушителите до близкото МВР къде ще има излезе сметката и с времето и с горивото? Отново се отива на по-тежко наказание за по-малко водачи. Не можа ли да влезе в празните ви глави, че трябва по-леко наказани, но от което няма измъкване?
 • Гост
  Отговор
  3 08:59  20.11.17
  И на кой точно член от закона ще се обосновете, за да ме отведете в районното г-н Маринов?! Ще заведа дело и то лично към Вас г-н Маринов, за превишаване на права! В ЗДП изрично е упоменато за какво нарушение, какво наказание се предвижда! Не се правете на по-т.ъпи отколкото сте!

  Коментиран от #15, #20

 • КАТ
  Отговор
  4 09:00  20.11.17
  Не само да се водят в районното а и да си поседяват там 24ка и да видим кой за къде бърза и дали ще бърза толкова следващия път?

  Коментиран от #25


 • а така
  Отговор
  5 09:02  20.11.17
  Евала, Причоска! Пращиш от акъл.
 • Подкрепете местни шериф
  Отговор
  6 09:04  20.11.17
  Г-н Комисаре, проблемът, колкото и да не ти се вярва, е в малките престъпления (ако може така да се класифицират). Отнемането на предимство, спирането къде им падне и редица малки нарушения са повсеместни. Те внушават на хората, че няма закон и контрол по пътищата и постепенно се стига до сериозните нарушения. И вместо да ги водиш, искарай катаджиите на пътя. Ако не са достатъчно, уволни малко началници и калинки, които нищо не правят и назначи катаджии.
 • От МВР
  Отговор
  7 09:07  20.11.17
  Пак счупиха тъпомера. За по голям ефект - направо разстрел на място.
 • Гост
  Отговор
  8 09:11  20.11.17
  Аз съм “за”! По добре да дремят у милицията, вместо да убият човек на следващия завой. Пък като и пуснат и пак нарушат - направо с белезници да ги карат. Със сигурност ще се замислят да потретят като убият един ден в районно където освен с миризливи циг*ни ще се запознаят и с прекрасната бюрокрация на кат. А може и да им е от полза за ограмотяване - барем да се научат да си пишат името без грешка.
 • 555
  Отговор
  9 09:14  20.11.17
  Ще ги водят , да престоят 24 часа в килийка да видим как ще се лигави по смартфона от килийката
 • Eee
  Отговор
  10 09:16  20.11.17
  Ами ако е направо за болница или гробищата?
 • Гост
  Отговор
  11 09:27  20.11.17
  И какво точно ще правим в райноното? Белот, мезе, ще се изключваме? Подобен акт няма никаква правна стойност. Най-много някой за пореден път да осъди държавна структура за подобна глупост. За административно нарушение не могат да те заведат в районното. Не че съм против въвеждане на мерки за превенция. Но не виждам нищо превантивно в мярка влизаща в сила СЛЕД извършване на нарушение. Проблемът е симптоматичен, а не първоначален и подобна мярка ще има временен сплашващ ефект(демек по ченгесарски манталитет е писана) и ще е от ден до пладне.. При положение, че 80% от популацията по тези земи са "стабилни" ( колкото зелка на нива) по скалата за стабилност на "оня с шлифера", и с камшик да ги биете в районото ефекта ще е равним на генериране на закъснение на въпросния зеленчук.
 • Гоуст
  Отговор
  12 09:45  20.11.17
  Пишете ли закони, закони... а катаджиите продължават да си прибират рушвети и да се отчитат на шефовете. За да се намалят произшествията първо започнете с обученията на малките - заложете часове в детските градини, после в училище, после въведете да учат правилника за движение, защото голяма част карат колека,а те са участници в движението и когато станат вече на 18 години, ще са осъзнати и ще знаят, че това е едно опасно оръжение
 • me be re
  Отговор
  13 09:45  20.11.17
  Тия се напънаха да измислят нещо и се наакаха... Додето закарат 1 нарушител в районното, ще изтърват 50 други ... ама нищо.
 • Гоуст
  Отговор
  14 09:46  20.11.17

  До коментар #1 от "Будалата":

  Колега, "морала" го има само, когато хванат някои в милионна корупционна сделка и след това си подаде оставката - това е "морален акт"
 • чичо Гошо
  Отговор
  15 09:51  20.11.17

  До коментар #3 от "Гост":

  Пич по-тъпи са отколкото изглеждат.
 • Баш Гост
  Отговор
  16 09:56  20.11.17
  Тези управляващи, явно страдат от тотално слабоумие. Редно е, поне веднъж годишно да преминават на медицински преглед и освидетелстване.
 • смислов
  Отговор
  17 10:08  20.11.17
  Публикувано във факти.бг: Разпоредил съм от 19 ноември водачите, които са извършили тежко пътно нарушение да се извеждат от автомобилния поток и да се наказват в най-близкото районно управление. И там да ги почерпят, щото са пичуве. Другаде трябва да се водят, а вие да водите "хорото".
 • jambazina
  Отговор
  18 10:24  20.11.17
  Това отвеждане саво ще вдигне мизата за почерпките.
 • коки
  Отговор
  19 11:41  20.11.17
  Аз предлагам направо при бате Бойко да ги водят,да им изчете една лекция за хубавите пътища и магистрали и как му развалят имиджа пред Европа с тези тежки ПТП,след което произшествията ще спаднат драстично:)))
 • Гостенин
  Отговор
  20 12:01  20.11.17

  До коментар #3 от "Гост":

  Той Маринов очевидно си е доста тъпичък, но неговата биография е доста любопитна - бил е шеф на охраната на Мето Илиенски.Точно оттам насетне започва и възхода в кариерата му в MВР, Илиенски му е ударил здраво рамо навремето.Така че не се учудвайте на неговите приказки.Той явно си действа още по висаджийските методики.Такива хора са на ключови постове в държавата.
 • Финдли
  Отговор
  21 12:21  20.11.17
  Ко прайм сига? Язе мислим,дека тва е ТЕЖКО нарушение.Кво ши кайш? Може ли да има обтекаема наредба,в която местната фуражка решава кое е тежко и кое леко?
 • georgi
  Отговор
  22 12:48  20.11.17
  Магистрала е необходима отдавна, а те търсят под вола теле.
 • Станимир
  Отговор
  23 12:51  20.11.17
  Поредната тъпотия,която с нищо няма да подобри нещата на пътя.Променят по пет пъти в годината ЗДП и увеличават драстично глобите и да видяхте нещо да се подобри.
 • гоол
  Отговор
  24 12:52  20.11.17
  Попитайте милиционерите за колко време ще се стига в София от Варна при спазване на всички ограничения, има знаци и с 30 км. Да не говорим за задръстванията, трафика не може да се поеме от пътната инфраструктура по това направление и понеже сте умни, санкции до дупка а резултата милиционерски-магистралата е решението господа милиционери.

 • Morgoth
  Отговор
  25 13:16  20.11.17

  До коментар #4 от "КАТ":

  Не знам защо мислиш, че хората които карат бързо бързат за някъде. Може би понякога е така, но рядко. Просто си карат с комфортната за тях скорост. За мен на някои пътища това е под максималната разрешена, а на други над - съобразявам се с настилка, кола, видимост, натовареност на пътя и прочее елементи на безопасност, но не и с ограниченията, които времето е доказало, че рядко са правилно поставени.

  Коментиран от #28

 • Дедо
  Отговор
  26 13:22  20.11.17
  Вие какво очаквате от двойника на Иван Тодоров!
 • Иван
  Отговор
  27 16:12  20.11.17
  Големи глупаци сте, нали си искате Корнелия, нека направи тя магистралата. Комунистите ограбиха парите, те ви сега нови пътища. А грубо нарушение е например изпреварване на забранен участък. За такива, не само в райнонното, ами да останат там 24 часа
 • КАТ
  Отговор
  28 21:19  20.11.17

  До коментар #25 от "Morgoth":

  Статистиката е красноречива,няма какво да добавя!Имам 2.5 милиона километра зад гърбът ми и не малко инциденти,карам много мощен автомобил и още по-бърз мотоциклет но не си позволявам да се изживявам на герой от филм,явно не разбирате проблема с липсата на умения,квалификация и опит,за да спорите по този начин!

Напиши коментар:


Публикувай