2 063 4

Баби продават орехи за приклади на автомати

Собствениците на дървета вадили разрешително от местните кметства

Мария Атанасова

Баби и дядовци в родопските села завъртяха бизнес с орехови дървета. Старците продават материала за производство на приклади за „Калашников”, научи 24rodopi.com.

От близо година представители на фирма обикалят региона на Източните Родопи и спазаряват дървета, собственост на местни стопани. Цената, която плащат за кубик качествен материал, пък е 250 лева.

Собствениците на дървета вадили разрешително от местните кметства, с такова пък се сдобивали от горските клиентите, които сами отрязвали спазареното дърво.

„От края на миналата година обикалят. Много хора по селата си продадоха дърветата. Фирмата е от Пловдив или Стара Загора, не разбрахме. Казаха ни, че купували материала за приклади на автомати. Интересуват се само от ствола на дървото. Останалото го оставят, а хората си го нарязват за дърва за огрев. Първо се пазариха за 270 лева за кубик, но после дават по 250”, разкри възрастна жителка на чернооченско село. Лично тя е продала два стари ореха за приклади.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Джуров
  Отговор
  1 09:17  20.11.17
  Оръжейните бизнесмени е хубаво да знаят че Господа наказва там където най-боли - децата, после кат им се народят недъгави олигофрени .......
 • К.К.
  Отговор
  2 11:31  20.11.17
  Не само за Калашников, за всички оръжия за луксозни ръкохватки и приклади за цяла Европа. В кюстендилско се изкупуват от 10-15 години и повече от местни изкупвачи.
 • гост
  Отговор
  3 14:31  20.11.17
  кубик сух орех върви 4000лв. егати сделките
 • Бай Благой
  Отговор
  4 16:01  21.11.17
  Като нарежете орехите...после орехите ще ми ядете.

Напиши коментар:


Публикувай