1 687 10

Огнян Стефанов: "Булгартабак" изнася контрабандно, Цацаров се прави, че не знае

Журналистът е възмутен от избирателността на темите, по които прокуратурата се самосезира

Кадър BIT
Кадър BIT
Светослава Ингилизова

„Тези спешни кадрови промени са на границата на смешни, защото начинът, по който беше отстранен Главчев като председател на парламента е обидно. Всеки човек има чест и достойнство и тази „операция“ можеше да се извърши доста по-цивилизовано. Много демонстративно се показа кой кара влака“, посочи пред BIT журналистът Огнян Стефанов по повод оставката на Димитър Главчев.

Журналистът посочи, че за БСП тази развръзка е победа, но нивото е било твърде ниско.

„Нямаше амбиции да се поставят ребром въпроси за корупция и мафия. Няма разговор по същество – щели да гласуват Закон за вторичното разграбване на КТБ, а какво правим с първичното?!? Вторичното вече е се случило, там нищо не е останало, злината е сторена. Това е същото с търсенето на корупционни практики по време на приватизацията – естествено, че има, ние сме ги видели. За толкова прости ни взимат, че на моменти се замислям, че наистина сме толкова прости щом тези номера минават“, каза Стефанов.

Журналистът беше категоричен, че главният прокурор Сотир Цацаров знае за изнасянето на контрабандни цигари на „Булгартабак“ за Близкия Изток. Той беше възмутен от избирателността на темите, по които прокуратурата се самосезира.

„Излезе доклад на турските служби за контрабандата, осъществявана от „Булгартабак“ за Близкия Изток. Как е възможно там да пише, че това се случва от 2010 година, а тук се неглижира. За премиера изобщо не съществува подобен въпрос и проблем, слушам главния прокурор, не бил получил такъв доклад – абсурд. Заявявам, че главният прокурор не казва истината. Той беше за една година два пъти в Турция и два пъти се срещна с президента, който не му е ниво и ранг. Защо са се срещали? Да не ми обясняват, че са говорили за оградата“, възмути се Стефанов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Снайпериста
  Отговор
  1 09:30  20.11.17
  ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
 • 2 09:34  20.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Театрал
  Отговор
  3 09:41  20.11.17
  С такъв" народ" болшевиките и троловете ще съществуват още 100 години!
 • Пеньо
  Отговор
  4 09:46  20.11.17
  Хайде да уточним нещо! Булгартабак не изнася, Булгартабак сключва договори с търговци, които изнасят и какво правят с цигарите тези търговци е техен проблем. Това е все едно да виним Тойота в подкрепа на джихадистите, защото някой ги снабди с куп техни пикапи!

 • Наблюдател
  Отговор
  5 09:48  20.11.17
  В заводите ва Булгартабак има монтирани устройства, пряко свързани с НАП и митниците. Дори в Лукойл няма такъв контрол върху производството! Когато се приказва, трябва да се борави с факти, а не просто да повтаряш, като папагал!

  Коментиран от #6

 • Тях червеното знаме роди ги
  Отговор
  6 09:52  20.11.17

  До коментар #5 от "Наблюдател":

  Какви устройства,какви пет лева ? В това ООД наречено "държава" всичко е купено и продадено.
 • Пушач
  Отговор
  7 09:53  20.11.17
  У нас има много контрабандни цигари от чужди марки. Не към чул да обвиняват техните производители в контрабанда. Отово ни въвличат в информационната воина между два враждуващи клана!
 • юрист
  Отговор
  8 10:01  20.11.17
  “...Публикувано във факти.бг: Журналистът беше категоричен, че главният прокурор Сотир Цацаров знае за изнасянето на контрабандни цигари на „Булгартабак“ за Близкия Изток....“ Ако България е мажоритарен собственик на Булгартабак и държи „златната акция“, защо не? Да не би русия да не продава тайна на идил свое руско оръжие? Няма защо да се правим на по-големи светци от папата, но САМО АКО ТОВА Е В ПОЛЗА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И АКО ПАРИТЕ ОТ КОНТРАБАНДАТА В ПО-ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ ПОПАДАТ В БГ. ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ! Ако ситуацията не е тази- всеки да си носи отговорността....

  Коментиран от #9

 • Трол
  Отговор
  9 10:03  20.11.17

  До коментар #8 от "юрист":

  Спешна хоспитализация!
 • чичо Пенчо
  Отговор
  10 11:52  20.11.17
  Дебелото е СОЛ-Т...К на Тиквата. Не го закачай,ЗАЩОТО И ДВАМЦАТА СА МНОГО ОТМЪСТИТЕЛНИ.пълна и безразборна мафия отгоре до долу !!

Напиши коментар:


Публикувай