1 934 8

Разширяват още "Зелената зона" в София

Мария Атанасова

София е на път цялата да се превърне в зона за платено паркиране. След като от октомври районите, в които софиянци оставят колите си срещу заплащане, се разшириха в "Средец" и "Лозенец", сега се предлага това да стане и Зона Б-5, Зона Б-18, местността "Еврейските гробища" в Красно село и района на ВМА.

В момента в районите "Възраждане" и "Красно село" текат обществени обсъждания. Ако предложенията получат подкрепа от гражданите, вероятно режимът ще бъде въведен догодина, пише "24 часа".

На 27 ноември в сградата на район "Възраждане" ще се проведе обсъждане дали зелената зона да се въведе в границите между булевардите "Сливница", "К. Величков", "Ал. Стамболийски", улиците "Гюешево", "Партений Нишавски", "Българска морава", "К. Андреев", "Добруджански край", бул. "Скобелев", улиците "Опълченска" и "Д. Петков". Това са границите на кварталите "Зона Б-18" и "Зона Б-5".

Обсъждането ще приключи със заключителна дискусия на 11 декември.

Домоуправителите трябва до 20 ноември да предоставят протоколи от проведено общо събрание с взето решение "за" или "против" въвеждане на зелена зона.

Според проектите около ВМА може да бъдат разчертани 600 места.

Допитване тече и за зелена зона в местността Еврейски гробища - в границите между булевардите "Скобелев", "Тотлебен" и улиците "Йоаким Кърчовски" и "Добруджански край".

Искания за зелена зона има и в "Оборище" и в горната част на "Лозенец".

От октомври зелена зона има в долната част на "Лозенец" и улици в кв. "Яворов". Така местата в синята и зелената зона в София станаха над 21 000.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван
  Отговор
  1 11:21  20.11.17
  Крайно време беше!
 • чичо Пенчо
  Отговор
  2 11:35  20.11.17
  Всичко това е МНОГО ДОБРЕ, САМО ЧЕ ТАКА ХАЗНА НЕ СЕ ПЪЛНИ !! Особено с ПОСЛЕДНИТЕ ОТВРАТ РЕМОНТИ НА Г-ЖА КМЕТИЦАТА. Сега така, тя мисли ,че може да ПООПРАВИ ИМИДЖА СИ !!Дотук беше,каквото беше г-жо .Превърнахте София и ти и с извинение онзи дето ви служи за гл.арх. на циганско сборище и "златна мина" за всякаква ЧУЖДОЗЕМНА ПАПЛАЧ !!
 • Русенец
  Отговор
  3 15:27  20.11.17
  В отговор на София, останалите градове да въведат Зелени Зони само за коли със софийска регистрация ! Това е геноцид към хората от провинцията ! Вместо да стройят паркинги, те "оЗЕЛЕНЯВАТ" всички улици в София ! Пълно малоумие ! Поне да кажат къде отиват събраните пари от Синята и Зелената зони !

  Коментиран от #4

 • Опоп
  Отговор
  4 17:22  20.11.17

  До коментар #3 от "Русенец":

  То и софийско жителство трябва да се въведе ама ...

  Коментиран от #5, #6


 • крадлива зона
  Отговор
  5 18:53  20.11.17

  До коментар #4 от "Опоп":

  То и столицата трябва да е Велико Търново ама...
 • реалист
  Отговор
  6 19:17  20.11.17

  До коментар #4 от "Опоп":

  Ще се въведе ама друг път.Живеем в 21 век и сме в ЕС.Никой няма право да казва кой къде може да живее и да дава права на един за сметка на друг.
 • РОЗОВА ЗОНА
  Отговор
  7 20:12  20.11.17
  Така както върви и в нас в кенефа ще сложат зелена зона. :) Опа това ще е Кафява Зона хахаха.
 • Орнела мути
  Отговор
  8 21:51  21.11.17
  Данъка да отпадне там където има зона !!!

Напиши коментар:


Публикувай